Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Έφυγε για ημιτελικά ο ΠΑΟΚ!

Δημοφιλή

Την Κυριακή (30/4) ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά της Bakset League, καθώς επικράτησε στο Παλατάκι επί του Προμηθέα στο Game 3 με σκορ 81-78.

Η αρχική πεντάδα του Δικεφάλου αποτελούνταν από τους Φράνκε, Τσιακμάς, Σαλούστρο, Μαργαρίτη και Ρένφρο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση, παίρνοντας το προβάδισμα από νωρίς, χάρις στα τρίποντα των Σαλούστρο και Τσιακμά, με τον τελευταία να πρωταγονιστεί στο πρώτο δεκάλεπτο, καθώς πέτυχε έξι πόντους σε έξι λεπτά.

Τρία λεπτά πριν την λήξη της πρώτης περιόδου ο Τζέιλεν Χαντς πέρασε στο παρκέ στη θέση του Έλληνα γκαρντ και πέτυχε ένα τρίποντο, βάζοντας τον ΠΑΟΚ στο +8 (17-9).

Οι Πατρινοί έτρεξαν σερί με τον Τσαϊρέλη, ο οποίος εκτέλεσε τέσσερις εύστοχες βολές και ο Προμηθέας μείωσε στους δύο (19-17) στο τελευταίο λεπτό. Η διαφορά των δύο πόντων έμεινε έως το φινάλε, αφού το σκορ ήταν 23-21.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί με τον Τσαϊρέλη, ο οποίος ευστόχησε σε τέσσερις βολές, με αποτέλεσμα ο Προμηθέας να μειώσει στους δύο (19-17). Η διαφορά των δύο πόντων έμεινε έως και την λήξη, καθώς το σκορ ήταν 23-21.

«Ανάσα» πήρε ο ΠΑΟΚ mateco στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου, καθώς Χαντς και Φράνκε ήταν εύστοχοι, δίνοντας προβάδισμα τεσσάρων πόντων (29-25).

Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων, αφού οι Χαντς και Φράνκε ήταν εύστοχη, κάνοντας το 29-25.

Με διαδοχικά καλάθια του Γιαννίκ Φράνκε, οι «ασπρόμαυροι» πέρασαν μπροστά με οκτώ πόντους (33-26) στα μισά της περιόδου. Η διαφορά ξεπέρασε το «φράγμα» των δέκα, χάρη σε εύστοχο τρίποντο του Τσιακμά, που έκανε ένα καλό παιχνίδι (39-28).

Στην συνέχεια η ομάδα του Φώτη Τακιανού πήραν «ανάσα», χάρις σε διαδοχικά καλάθια του Φράνκε, με το σκορ στα μισά της περιόδου να διαμορφώνεται σε 33-26. Ο Νίκος Τσιακμάς αύξησε την διαφορά με εύστοχο τρίποντο (39-28).

Τρία λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ο Φράνκε και ο Σλαφτσάκης πέτυχαν καλάθι και φάουλ μέσα σε τρία λεπτά, με την διαφορά να αυξάνεται στους 16 (46-30). Ο Προμηθέας δεν πτοήθηκε, καθώς πέτυχα δύο σερί τρίποντα, χάρις τους Κουλμπόκα και Μουράτο, με αποτέλεσμα να μειώσουν στους δέκα (46-46).

Η ομάδα του Τακιανού «γκρέμισε» ό,τι είχε χτίσει έως τότε, καθώς άφησε τους Πατρινούς να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα, ροκανίζοντας σημαντικά τη διαφορά. Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 47-42 του πρώτου μέρους.

Στα πρώτα τέσσερα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου ο ΠΑΟΚ πέτυχε μόλις ένα τρίποντο, ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν την διαφορά σε 50-48.

Στα τελευταία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, ο Δικέφαλος φάνηκε συγκεντρωμένος και ανέκτησε το χαμένο έδαφος. Ο Τάιλερ Πόλεϊ πέτυχε ένα εντυπωσιακό buzzer beater στο φινάλε της περιόδου για το 64-57.

Στην τελευταία περίοδο του αγώνα οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν στο επιθετικό κομμάτι, αφού για περίπου τρία λεπτά το σκορ ήταν στο 64-59.

Ο Τσαϊρέλης ήταν αυτός που μείωσε  τη διαφορά στους τρεις, όμως ο Δικέφαλος «έτρεξε» ένα σερί 5-0, διαμορφώνοντας το 69-61 πέντε λεπτά πριν το τέλος

Στα τελευταία λεπτά, το σύνολο του Τακιανού κατάφερε να κάνει και πάλι θρίλερ τον αγώνα, διότι ο Προμηθέας πλησίασε στους τέσσερις (69-65), αναγκάζοντας τον κόουτς των «ασπρόμαυρων» να πάρει τάιμ άουτ.

Τα τρίποντα των Πατρινών στα τελευταία δύο λεπτά, έβαλαν τον Προμηθέα μπροστά με ένα πόντο (73-74) με 1:50 να απομένει.

Ο Χαντς ευστόχησε σε ένα τεράστιο τρίποντο για το 76-74, με το PAOK Sports Arena να ξεσηκώνεται. Τελικώς, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με σκορ 81-78.

Στους «4» ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας.

Προμηθέας – ΠΑΟΚ: 81-78

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Φράνκε, Τσιακμάς, Σαλούστρος, Μαργαρίτης, Ρένφρο



Τελευταία νέα

Γερμανός διαιτητής στο ΠΑΟΚ-Άρης

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο οι διαιτητές για τα ματς της 6ης αγωνιστικής της Super League. Το τοπικό ματς της...

Στην ίδια κατηγορία