Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Με σοβαρότητα επικράτησε του Απόλλωνα Πατρών ο ΠΑΟΚ!

Δημοφιλή

Επέστρεψε στις νίκες με τον πιο εμφατικό τρόπο ο ΠΑΟΚ mateco, κερδίζοντας στην Πυλαία τον Απόλλωνα Πάτρας με 85-70 για την 17η αγωνιστική της Basket League. Ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό και δεν άφησε περιθώρια στους Πατρινούς να αντιδράσουν.

Ντεμπούτο έκανε ο Σέσιλ Ουίλιαμς (11π.) με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ μαζί με τον επίσης νεοαποκτηθέντα Μαρκίς Τάουνς (21 π.) έκαναν αξιοσημείωτη εμφάνιση. Από την υπόλοιπη ομάδα ξεχώρισε ο Τζάστιν Άλστον, ο οποίος πέτυχε 24 πόντους! Οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται, πλέον, στο 8-9 και προσπέρασαν την ΑΕΚ στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος, η οποία νωρίτερα συνετρίβη από τον Κολοσσό Ρόδου.

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε του Φρίντρικσον, Χάρισον, Τάουνς, Άλστον και ΜακΝίς ως την αρχική πεντάδα του αγώνα. Με ενέργεια και πολλή διάθεση μπήκε στο παρκέ ο ΠΑΟΚ mateco, ο οποίος κέρδισε βολές στα πρώτα 13 δευτερόλεπτα , με τον Μαρκίς Τάουνς να σκοράρει τους πρώτους πόντους του αγώνα. Ο Δικέφαλος έτρεξε σερί 7-0, με Τάουνς και ΜακΝίς, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι με συναπτά τρίποντα από Γκιουζέλη και Μπιμπς μείωσαν σε 9-6, μετά από τρία λεπτά αγώνα.

Οι διαδοχικές άστοχες επιθέσεις του Απόλλωνα, έφεραν τους «ασπρόμαυρους» στο +5 (11-6) στα μισά της πρώτης περιόδου. Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης ανέβασε τη διαφορά στους εννιά (15-6), τη στιγμή που πέρασε στο παρκέ ο Σέσιλ Ουίλιαμς στο ντεμπούτο του με τον Δικέφαλο.

Με κάρφωμα του Άλστον και πρώτο καλάθι από Ουίλιαμς οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +11 (19-8), με τον κόουτς Γιάννη Χριστόπουλο να ζητά τάιμ άουτ 2.5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου. «Περίπατο» έκανε ο ΠΑΟΚ mateco στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Τσαϊρέλη να σκοράρει στο τελευταίο λεπτό, δίνοντας προβάδισμα 13 πόντων (23-10) στους Θεσσαλονικείς. Με εύστοχες βολές του Μαργαρίτη διαμορφώθηκε το 25-10 της πρώτης περιόδου.

Με βολές του Όζμπορν και αστοχία εκατέρωθεν ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Ουίλιαμς «έσπασε» την δυστοκία του Δικεφάλου με τρίποντο από τη γωνία (28-16), ενώ στη συνέχεια ο Πέρκινς δέχθηκε τεχνική ποινή με τον Μαργαρίτη να σκοράρει τη βολή για το 29-16 επτά λεπτά πριν το ημίχρονο. Τάουνς και Ουίλιαμς σκόραραν για το 33-20, φτάνοντας τη διαφορά στους 13 και πάλι στα μισά της δεύτερης περιόδου. Ο Απόλλων «χτύπησε» δύο φορές με τον Μπράουν, ενώ με τρίποντο του νεοαποκτηθέντα Μπόουτραϊτ ροκάνισε τη διαφορά στους τέσσερις (35-31) 2.5 λεπτά πριν το ημίχρονο.

Με τρία διαδοχικά καλάθια του Άλστον, ο ΠΑΟΚ έφτασε και πάλι στο +9 (41-32), αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους να ζητήσουν τάιμ άουτ. Ο Τάουνς σκόραρε στο τελευταίο δευτερόλεπτο, κάνοντας και πάλι τη διαφορά διψήφια (43-32) στη λήξη του πρώτου μέρους. Οι «ασπρόμαυροι» της Θεσσαλονίκης σκόραραν με 68% στο δίποντο και 14% στο τρίποντο, τη στιγμή που οι Πατρινοί είχαν 35% και 26% αντίστοιχα. Παραπάνω ριμπάουντ είχε ο Δικέφαλος (24 έναντι 19) μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά.

«Φορτσάτος» μπήκε ο ΠΑΟΚ mateco στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Φρίντρικσον και Τάουνς να σκοράρουν στα πρώτα λεπτά για το 48-35. Ο Ισλανδός πόιντ γκαρντ με υπέροχη προσωπική ενέργεια σκόραρε και στη συνέχεια (50-37), ενώ του έγινε και φάουλ, το οποίο δεν δόθηκε. Ο Μπόουτραϊτ απάντησε στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, δευτερόλεπτα πριν το τηλεοπτικό τάιμ άουτ.

Με τον Ουίλιαμς να σκοράρει, αλλά και τον Άλστον να πετυχαίνει συνεχόμενα καλάθια ο ΠΑΟΚ ανέβασε τη διαφορά στους 18 (58-40) τρία λεπτά πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου. Το +18 των «ασπρόμαυρων» διατηρήθηκε και στη συνέχεια, αφού Τάουνς και Μπράουν σκόραραν για κάθε ομάδα. Οι Πατρινοί στο τελευταίο λεπτό πέτυχαν δύο σερί καλάθια με τον Όζμπορν και μείωσαν στους 14 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου (64-50).

Ο Μπόουτραϊτ σκόραρε από μακριά στα πρώτα δευτερόλεπτα της τέταρτης περιόδου, μειώνοντας σε 64-53, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έχασαν τρεις διαδοχικές επιθέσεις, λόγω αστοχίας. Σημείο κλειδί για τον Απόλλωνα στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν ο Μπόουτραϊτ, ο οποίος σκόραρε με όλους τους πιθανούς τρόπους (69-59), κρατώντας την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.

Με τον σούπερ Άλστον να κάνει απίστευτα πράγματα και στα δύο μέρη του παρκέ, αλλά και τον Φρίντρικσον να βοηθά, η διαφορά εκτοξεύτηκε και πάλι στους 15 (74-59) 5.5 λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Στο +17 (76-59) βρέθηκαν οι Θεσσαλονικείς τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, με τον Ισλανδό γκαρντ να κάνει, επίσης, καλό παιχνίδι σήμερα. Ο Άλστον έβαζε το ένα καλάθι πίσω από το άλλο, με το τρίποντό του δύο λεπτά πριν το φινάλε να ξεσηκώνει το Παλατάκι. Ο ΠΑΟΚ, τελικά, επικράτησε με 85-70 και ανεβαίνει στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Επόμενη αγωνιστική την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στο Παλέ, όπου ο Δικέφαλος θα έρθει αντιμέτωπος με τον Άρη.

ΠΑΟΚ – Απόλλων Πάτρας: 85-70

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 25-10
2η: 18-22
3η: 21-18
4η: 21-20

Τα δεκάλεπτα: 25-10, 43-32, 64-50, 85-70

Διαιτητές: Πουρσανίδης, Σκαλτσής, Χριστινάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Παίκτης της Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες πιάστηκε ντοπέ μετά τη ρεβάνς με την ΑΕΚ

Παίκτης της Ίντερ Ντ' Εσκάλδες βρέθηκε θετικός σε χρήση μαριχουάνας μετά την ρεβάνς με την ΑΕΚ. Όπως αναφέρει το «Andorra...

Στην ίδια κατηγορία