Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Η μέρα που «έφυγε» ο Λόραντ

Δημοφιλή

Ημέρα μνήμης για την οικογένεια του ΠΑΟΚ, καθώς σαν σήμερα στις 31 Μαΐου 1981 ο Γκιούλα Λόραντ άφησε την τελευταία του πνοή στον πάγκο του Δικεφάλου.

Εκείνη την ημέρα, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό, σε έναν αγώνα χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον για τις δύο ομάδες.

Μια κεφαλιά του Κούδα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στο 11ο λεπτό «τίναξε» στον αέρα τον Λόραντ που σηκώθηκε για να πανηγυρίσει και αμέσως μετά σωριάστηκε στο έδαφος. Ο γιατρός του ΠΑΟΚ προσπάθησε να τον επαναφέρει χωρίς αποτέλεσμα και αφού αρχικά μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια της Τούμπας, οκτώ λεπτά πήγε με το ασθενοφόρο στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου επιβεβαιώθηκε το μοιραίο.

Στη Τούμπα το ματς συνεχιζόταν και οι ποδοσφαιριστές κοιτούσαν προς τον πάγκο, δεν έβλεπαν τον προπονητή τους και καταλάβαιναν ότι κάτι συμβαίνει. Στο ημίχρονο οι υπεύθυνοι της ομάδας τους έκρυψαν την αλήθεια. Τους είπαν απλά ότι ο Λόραντ ένοιωσε αδιαθεσία και πήγε στο νοσοκομείο.

Στο τέλος του αγώνα (οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει 1-0 με γκολ του Βασιλάκου) ο Παντελάκης τους ενημέρωσε για το θάνατο του 58χρονου Λόραντ. Άπαντες μέσα στα αποδυτήρια ξέσπασαν σε κλάματα. Η χαρά για τη νίκη επί του Ολυμπιακού είχε σβήσει στη στιγμή…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Ο Σάστρε και το… μυστικό της επιτυχίας

Ο Ζόαν Σάστρε επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, καλύπτοντας το δεξί άκρο της άμυνας, μια και στο παιχνίδι...

Στην ίδια κατηγορία