Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι βαριά άρρωστο

Δημοφιλή

Διάβασα μια έρευνα που έκανε το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομιών Ερευνών για τις ΠΑΕ της Α’ κατηγορίας στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) από τη σεζόν 2015-16 μέχρι τη σεζόν 2021-22.

Τα αποτελέσματα είναι τραγικά και άκρως ανησυχητικά.

Το 77,2% των ΠΑΕ που έχουν παίξει στην Α’ Εθνική είναι ζημιογόνες και οι συγκεντρωμένες ζημίες είναι 296,33 εκατομμύρια ευρώ. Τα αθροιστικά κέρδη είναι μόλις 28,6 εκατ., οπότε το έλλειμμα είναι 267,72 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε έξι σεζόν!

Αυτό το έλλειμμα το καλύπτουν οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, που έχουν βάλει σε αυξήσεις κεφαλαίου αυτά τα εκατομμύρια.

Οι 15 από τις 24 ομάδες που έχουν παίξει στην Α’ Εθνική αυτή την εξαετία οφείλουν σε δημόσιο και ΕΦΚΑ 1,14 δισ ευρώ και μόλις 9 ΠΑΕ δεν έχουν ΚΑΜΙΑ οφειλή. Οι φόροι που εισέπραξε το κράτος αυτή την εξαετία είναι ψίχουλα.

Σε οποιαδήποτε άλλο τομέα της οικονομίας αν είχαμε αυτά τα αποτελέσματα, οι εταιρίες θα είχαν βάλει λουκέτο!

Η κατάσταση είναι ανησυχητική, το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι ξεκάθαρα ΒΑΡΙΑ άρρωστο. Υπάρχει, επειδή κάποιοι έχουν λόγο να βάζουν λεφτά.

Το κακό είναι πως κανείς δεν έχει τη διάθεση να “το πάρει αλλιώς”, να σκεφτούν όλοι τους το περίφημο “προϊόν”, να το αναβαθμίσουν. Να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις, να εγκαταλείψουν την τοξικότητα, να γίνουν πραγματικοί συνέταιροι, να προσελκύσουν κόσμο, να μεγαλώσουν τους τζίρους, να μειώσουν τη ζημία και μακροπρόθεσμα να το κάνουν κερδοφόρο.

Η κατάσταση είναι φθίνουσα, η ψαλίδα των 4 με τους υπόλοιπους ανοίγει, ο ανταγωνισμός περιορίζεται, το προϊόν είναι κακής ποιότητας…

Μέχρι πότε;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Τρομερά παιχνίδια στο Champions League

Η απίστευτη διπλή απόκρουση του Νταβίντ Ράγια στο Αταλάντα-Άρσεναλ (0-0), η ήττα της Μπαρτσελόνα στο Πριγκιπάτο (2-1) με τη...

Στην ίδια κατηγορία