Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Φωτιά στην Κορινθία: Στον τόπο της πυρκαγιάς ο Κικίλιας

Δημοφιλή

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν και δίνουν εκατοντάδες πυροσβέστες στην Κορινθία για να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης. Η εικόνα είναι λίγο καλύτερη, καθώς οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες που κατά τόπους αναζωπυρώνονται.

Η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς τη Νεμέα, ενώ δεν κινδυνεύουν σπίτια ή ανθρώπινες ζωές. Στο σημείο έχει σπεύσει και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Πυροσβέστες και εθελοντές έδωσαν πραγματική μάχη για να περιορίσουν το μέτωπο. Ωστόσο, αυτή η φωτιά πέρασε στη χαράδρα, δημιούργησε πολλαπλά μέτωπα ενώ χαρακτηρίζεται δύσκολη και λόγω της μορφολογίας του εδάφους που έχει πολλούς αμπελώνες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Αυτό που ανησυχεί ιδιαιτέρως τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι τα πεύκα και τα κουκουνάρια ενώ σημειώνεται ότι αυτές τις ώρες μόνο πεζοπόρα και πυροσβεστικά οχήματα μπορούν να προσεγγίσουν τις εστίες αυτές που συνεχώς αναζωπυρώνονται.

Οι δυνάμεις της Πυροβεστικής ενισχύθηκαν και πλέον έχουν σπεύσει 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 49 οχήματα, ενώ επιχείρησαν περιοδικά 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Πηγή: ethnos.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Επίσημη η μεταγραφή του Μαρσιάλ στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ  ανακοίνωσε την απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ για τα επόμενα τρία χρόνια. Μετά τον Ρομπέρτο Περέιρα και τον Έρικ...

Στην ίδια κατηγορία