Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Μια 11άδα -εντελώς-ξεχασμένων καλοκαιρινών μεταγραφών

Δημοφιλή

Σε μια μεταγραφική περίοδο δεν γίνεται όλες οι επιλογές ν΄ αποδειχτούν επιτυχημένες. Μόνο που κάποιες απ’ αυτές αποδείχτηκαν σούπερ-αποτυχημένες. Η αναφορά γίνεται σε παίκτες, που καλά-καλά δεν τους θυμάται ο κόσμος, έστω κι αν ντύθηκαν στα ασπρόμαυρα.

Την τελευταία ημέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου του 2009 αποκτήθηκε-με τη μορφή του δανεισμού-από τον Παναθηναϊκό ο Μπράις Μουν (φωτ.). Ο Νοτιοαφρικάνος παρέμεινε μια σεζόν στον ΠΑΟΚ χωρίς να βγάλει ούτε ένα ολόκληρο 90λεπτο.

Το καλοκαίρι του 2002 έφθασε στην Τούμπα ο Καμίλ Σούσκο. Ο Σλοβάκος τερματοφύλακας τραυματίστηκε στον ώμο κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου προετοιμασίας στην Ιταλία, αλλά τον Οκτώβριο είχε πλήρως αποθεραπευτεί. Παρ’ όλα αυτά, δεν κάθισε σε κανένα επίσημο παιχνίδι κάτω από την εστία…

Ο Νιγηριανός Ναπολέον Αμαεφούλε κατέφθασε το καλοκαίρι του 2003 μαζί με τον αδελφό του, Θενγκότ. Ο τελευταίος δεν μπόρεσε για διαδικαστικούς λόγους να βγάλει δελτίο και να ενταχθεί στο ρόστερ της ομάδας από την αρχή της σεζόν, κάτι που τελικά συνέβη μετά τον Δεκέμβριο. Όταν, δηλαδή, αποχώρησε από την Τούμπα ο Ναπολέον, έχοντας να… επιδείξει, μια συμμετοχή.

Το καλοκαίρι του 2001 ο Γιώργος Μπατατούδης παραχώρησε στον Ολυμπιακό τον Στέλιο Βενετίδη, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να καλύψει κάποιες από τις τρύπες στα οικονομικά της ΠΑΕ. Αυτό που «πέτυχε», πάντως, ήταν να δημιουργήσει μαύρη τρύπα στο αριστερό άκρο της άμυνας, μια και ο διάδοχος του Εντγκάρντο Αντινόλφι δεν κρίθηκε άξιος από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να αγωνιστεί έστω σε ένα ματς πρωταθλήματος.

Ο Βόσνιος επιθετικός, Βλάντιμιρ Κάραλιτς αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2005, αλλά έξι μήνες αργότερα έφευγε άπραγος από τη Θεσσαλονίκη.

Στη λήξη της σεζόν 2006-07 ο Γιώργος Παράσχος δοκίμασε σε δύο φιλικά ματς τον Αλαν Ροντρίγκο. Ο Βραζιλιάνος στόπερ είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο, αλλά πριν την επίσημη έναρξη της επόμενης σεζόν είχε αποχωρήσει από την Τούμπα…

*Το καλοκαίρι του 2002 είχε διαφημιστεί η συνεργασία με τη Γιουβέντους, προϊόν της οποίας υπήρξε ο δανεισμός του Φρατζέσκο Σκαρντίνα. Ο Ιταλός δεν έπεισε κανέναν για τη χρησιμότητα του, πολύ δε περισσότερο τον Αγγελο Αναστασιάδη, που τον χρησιμοποίησε μόνο σε δύο ματς κυπέλλου

*Στην… παράταση (8 Σεπτεμβρίου) της μεταγραφικής περιόδου του 2011 ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Λεονάρντο. Και τέσσερις μήνες αργότερα ο Βραζιλιάνος αμυντικός (είχε φορέσει για δυόμισι χρόνια τη φανέλα του Ολυμπιακού) αναχωρούσε για το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα του, έχοντας απογοητεύσει με τη συνολική του παρουσία.

Ο Λάσλο Μπόλονι τον είχε χρησιμοποιήσει μόνο σε ένα επίσημο παιχνίδι,  στην Τρίπολη εναντίον του Αστέρα (1-0) και με την οριστική αποχώρηση του βρήκε την ευκαιρία να αναδείξει στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Κώστα Σταφυλίδη. Μ’ άλλα λόγια, το πρόωρο διαζύγιο με τον Λεονάρντο βγήκε σε καλό για τον Δικέφαλο.

*Ηταν Αύγουστος του 1998, όταν σε φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη Βέροια με την τοπική ομάδα, ο Ολεγκ Μπλαχίν δοκίμαζε έναν Ουζμπέκο επιθετικό, τον Αμπντικαχόρ Μαριφαλίεφ. Ο Ουκρανός προπονητής εισηγήθηκε στη διοίκηση την απόκτηση του, όπως και τελικά συνέβη. Ο Μαριφαλίεφ έπαιξε όλο κι όλο σε δύο παιχνίδια, εναντίον του Ιωνικού στο Καραϊσκάκη (1-0), και στη ρεβάνς της Τούμπας με τη Ρέιντζερς (0-0).

*Την 1η Αυγούστου 2006 υπέγραψε συμβόλαιο ο Περουβιανός αμυντικός Μιγκέλ Ρεμπόσιο (μαζί με τον συμπατριώτη του Κάρλος Σεγκάρα).

Αν και είχε εμπειρία από την Ευρώπη (πενταετή καριέρα στην Ισπανία με τις φανέλες της Ρεάλ Σαραγόσα και της Αλμερία), ο Ρεμπόσιο περιορίστηκε με τα ασπρόμαυρα μόλις σε τρεις εμφανίσεις.

Επιστρέφοντας το Δεκέμβριο στην πατρίδα του, κατέληξε πίσω από της φυλακής τα σίδερα, καθώς συνελήφθη στη Λίμα, επειδή χτύπησε με το φορτηγάκι του έναν ποδηλάτη. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά βιαιοπράγησε και εναντίον αστυνομικού, ο οποίος προσπάθησε να τον συλλάβει. Όταν οδηγήθηκε στο τμήμα, διαπιστώθηκε ότι ήταν και μεθυσμένος. Ευτυχώς για τον ποδηλάτη τη γλίτωσε με ένα κάταγμα στο χέρι.

*Στις 17 Αυγούστου 2006 ανακοινώνονταν η απόκτηση του Νέναντ Στογιάκοβιτς. O Σέρβος μεσοεπιθετικός δεν είχε ιδιαίτερες απαιτήσεις: αφού είχε δοκιμαστεί από τον Ντουμιτρέσκου, πίστευε ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει μια θέση στον ΠΑΟΚ και στην συνέχεια ένα καλό συμβόλαιο, παραμένοντας στην ομάδα λαμβάνοντας μόνο μηναίο μισθό χιλίων ευρώ.

Τελικά, το μόνο που κατάφερε ήταν να αγωνιστεί, Δεκέμβριο μήνα, σε ένα εκτός έδρα φιλικό ματς με τα Μουδανιά. Συνέχισε την καριέρα του στη Ραντ Βελιγραδίου, ενώ για μια σεζόν έπαιξε και στο Βιετνάμ…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Επίσημη η μεταγραφή του Μαρσιάλ στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ  ανακοίνωσε την απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ για τα επόμενα τρία χρόνια. Μετά τον Ρομπέρτο Περέιρα και τον Έρικ...

Στην ίδια κατηγορία