Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Νίκη στο πρώτο ματς με διαφορά ενός γκολ; Πιθανότητες πρόκρισης 61%

Δημοφιλή

Θα είναι αρκετό για τον ΠΑΟΚ το 3-2 της Τούμπας για να πάρει την πρόκριση κόντρα στην Μπόρατς; Σε δεκατρείς ανάλογες (νίκη με διαφορά ενός γκολ στο πρώτο εντός έδρας ματς) περιπτώσεις στο παρελθόν μέτρησε οχτώ προκρίσεις σε επόμενη φάση και πέντε αποκλεισμούς. Αυτό σημαίνει… 61% πιθανότητες πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ, βάσει τουλάχιστον της προϊστορίας.

Τη σεζόν 1997-98 ο Δικέφαλος βρήκε απέναντί του την Αρσεναλ. Στη ρεβάνς του Χάιμπουρι ο Μπέργκαμπ ισοφάρισε από νωρίς (22΄) το σκορ του αγώνα της Τούμπας, αλλά, τρία λεπτά πριν το φινάλε, ο Βρύζας είχε διαμορφώσει το τελικό 1-1.

Πέντε χρόνια μετά (περίοδος 2002-03), κόντρα στην Γκρασχόπερ, ο ΠΑΟΚ είχε αναδειχθεί νικητής με 2-1. Η ρεβάνς ήταν δραματική, αλλά ο Δικέφαλος πήρε αυτό που ήθελε με το γκολ του Μάρκου στις καθυστερήσεις.

Παίζοντας από το 2΄ με δέκα παίκτες (αποβολή Βίτορ) η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ είχε νικήσει με 1-0 τη Σπάρτακ Τρνάβα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2015-16. Στη ρεβάνς της Σλοβακίας ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση με 1-1. Σκόρερ των φιλοξενούμενων ο Κωνσταντινίδης, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 48΄ (από το 67΄ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σκόνδρα).

Το 2-1 του αγώνα της Τούμπας εναντίον της Βασιλείας για το δεύτερο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ (σεζόν 2018-19) άφηνε ανοιχτή την υπόθεση της πρόκρισης, ωστόσο στην Ελβετία ο Δικέφαλος έκανε «παρέλαση» με 3-0, με τα γκολ των Βαρέλα, Πρίγιοβιτς και Ελ Καντουρί. Στον αμέσως επόμενο γύρο η ομάδα του Λουτσέσκου είχε βρει μπροστά της τη Σπάρτακ Μόσχας. Στο ματς της 8ης Αυγούστου 2018 νίκησε με 3-2 και μια εβδομάδα αργότερα έφερε 0-0 στη ρωσική πρωτεύουσα και εξασφάλισε την πρόκριση για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Πριν από δύο χρόνια, για τους «16» του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει 1-0 τη Γάνδη, παίρνοντας πανηγυρική νίκη-πρόκριση στη ρεβάνς με τα γκολ των Κρέσπο (20΄) και Αουγκούστο (77΄).

Τη σεζόν 1975-76 η ομάδα του Γκιούλα Λόραντ βρήκε απέναντί της την Μπαρτσελόνα. Στο πρώτο ματς της Τούμπας ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0, στη Βαρκελώνη, όμως, αποδείχτηκε άνιση, αφού η υπεροχή των γηπεδούχων μεταφράστηκε στο συντριπτικό 6-1.

Τη σεζόν 2001-02 το πρώτο ματς της Τούμπας εναντίον της Αϊντχόφεν η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς επικράτησε 3-2. Στη ρεβάνς ήταν ο Γκρατσιάνο Τσέζαρι, που ανέκοψε την πρόκριση του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος κυνηγούσε στο τελευταίο ημίωρο ένα δεύτερο γκολ, για να μειώσει σε 3-2 και να οδηγήσει το ματς στην παράταση. Και, πιθανότατα, θα το είχε πετύχει, αν ο Ιταλός διαιτητής έδινε στο 77΄ το πέναλτι στην ανατροπή του Οκκά. Αντίθετα, έδωσε στο 90΄ πέναλτι υπέρ των Ολλανδών, που διασφάλισαν με το 4-1 την πρόκριση.

Την αμέσως επόμενη χρονιά η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη βρήκε μπροστά της τη Σλάβια Πράγας. Το 1-0 της Τούμπας έδωσε απλά τη νίκη στους γηπεδούχους, μια και στη ρεβάνς οι Τσέχοι έφθασαν στο 4-0.

Αν και βρέθηκε να χάνει στην Τούμπα από το 25΄, η ομάδα του Γιώργου Δώνη νίκησε τη Ραπίντ Βιέννης με 2-1 για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (σεζόν 2012-13). Στην αυστριακή πρωτεύουσα ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 3-0 μένοντας εκτός φάσης των ομίλων.

ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ

Τη σεζόν 1982-83 η ομάδα του Χέερ νίκησε 1-0 τη Σοσό, στη ρεβάνς οι Γάλλοι ισοφάρισαν το σκορ της Τούμπας με το πέναλτι του Ανζιανί στο 90΄, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου έδρασε ο Δημόπουλος, σκοράροντας στο 95΄ (η Σοσό πήρε νίκη γοήτρου με ένα δεύτερο γκολ του Ανζιανί στο 98΄).

Ιστορική ήταν η επιτυχία του ΠΑΟΚ να περάσει το εμπόδιο της Φενερμπαχτσέ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ τον Αύγουστο του 2010. Η ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης κρίθηκε στην παράταση (στο ματς της Τούμπας η ομάδα του Δερμιτζάκη είχε νικήσει 1-0), όπου στο 102΄ ο Μουσλίμοβιτς διαμόρφωσε το 1-1.

Αντίθετα, στην παράταση είχε λυγίσει η ομάδα του Σάνον (σεζόν 1974-75) κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (α΄ γύρος του κυπέλλου κυπελλούχων), χάνοντας στο Βελιγράδι με 2-0. Ο Ντεκ είχε κάνει μεγάλες αποκρούσεις, αλλά από δικό του λάθος είχε έρθει το γκολ του Πέτροβιτς στο 59΄, που ισοφάρισε το 1-0 (Τερζανίδης) της Τούμπας. Και στο 103΄ ο Σάβιτς έκανε το 2-0.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

«Καθάρισε» με buzzer beater o Βιεϊρίνια (video)

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Βόλο, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της...

Στην ίδια κατηγορία