Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανεβαίνουν οι μετοχές του Νανάσι στο ποδόσφαιρο

Δημοφιλή

ΠΑΟΚ και Μάλμε άφησαν «ανοιχτούς» λογαριασμούς ενόψει της δεύτερης ευρωπαϊκής τους αναμέτρησης στην Τούμπα δεδομένης της ισοπαλίας που καρπώθηκαν οι «ασπρόμαυροι» για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League, μετατοπίζοντας την προσοχή τους στον τελευταίο αγώνα με τους Σουηδούς και «ανοίγοντας» από σήμερα (08.08) τον κύκλο προετοιμασίας τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας.

Κατόπιν λήξης της εκτός έδρας αγωνιστικής υποχρέωσης του ΠΑΟΚ στο «Eleda Stadion», ο Ράζβαν Λουτσέσκου σε τοποθετήσεις του στάθηκε μεταξύ άλλων και στην εικόνα της Μάλμε επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «είναι μία επιθετική ομάδα που παίζει με ρίσκο και δεν σκέφτεται το αμυντικό κομμάτι τόσο πολύ» αναδεικνύοντας ως πρωταγωνιστική της φιγούρα τον Σεμπάστιαν Νανάσι. Πρόκειται για έναν 22χρονο ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται κυρίως ως επιθετικός μέσος ή αριστερός ή δεξιός επιθετικός και έχει χαρακτηριστεί ως «ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην παραγωγικότητα της Μάλμε επιθετικά». Εξ ου και οι διάφορες «συνδέσεις» του ονόματός του με μεγάλα ποδοσφαιρικά κλαμπ της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της Premier League.

Έχει μέσο όρο 4.21 ντρίμπλες ανά 90 αγωνιστικά λεπτά (55.7%), 2.24 σουτ, 50.6 πάσες με ποσοστό ακρίβειας 86%, 5.08 επαφές στο «κουτί», 2.76 τρεξίματα και 4.85 τελικές τρίτες πάσες (79.3% ακρίβεια) ενώ πολλά από τα γκολ και τις ενέργειές του «είναι παρόμοια με του Γκάμπριελ Μαρτινέλι στην Άρσεναλ» όπως τονίζεται στη Σουηδία. Γρήγορος ανάμεσα στις γραμμές, έμπειρος στο να δέχεται την μπάλα από όλες τις γωνίες και να την «κουβαλά» στην αντίπαλη περιοχή με εξαιρετική τεχνική και ντρίπλα «μπορεί μερικές φορές να κρατήσει την μπάλα αρκετή ώρα ή να πάρει μια λάθος απόφαση που μπορεί να οδηγήσει σε ευκαιρίες για τον αντίπαλο στο transition» επισημαίνει ο Χένρι Ρίντστρομ για το νεαρό ταλέντο της Μάλμε προσθέτοντας εν συνεχεία πως:

«Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να του το πω. Αλλά ο μάνατζέρ του είναι σαφώς μεγάλος θαυμαστής του. Δεν είναι μόνο ότι σκοράρει γκολ και ασίστ, αλλά έχει ανεβάσει τις κινήσεις του και το πιεστικό παιχνίδι του. Κερδίζει μονομαχίες και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε».

Λαμβάνοντας υπόψιν την… αίσθηση που προκαλεί στον αγωνιστικό χώρο, αξίζει να επισημανθεί πως η CIES σε πρόσφατη αναφορά της τον συμπεριλαμβάνει στους πέντε νεότερους ποδοσφαιριστές U23 που θυμίζουν τον Μπερνάρντο Σίλβα κατόπιν σχετικής έρευνας με τη WyScout ενόσω οι μετοχές του Σεμπάσιαν Νανάσι γνωρίζουν διαρκή άνοδο. Πάντως, έχοντας «δεθεί» με συμβόλαιο μέχρι το 2025, η ελπίδα στη Μάλμε είναι ότι μπορεί να παραμείνει λίγο περισσότερο στη Σουηδία και να δείξει σε όλους το ιδιαίτερο πακέτο χαρακτηριστικών που διαθέτει προκειμένου να προχωρήσει στον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Δείτε αναλυτικότερα τη σχετική έρευνα του CIES σε συνεργασία με τη WyScout αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών που… θυμίζουν Μπερνάρντο Σίλβα:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Τρομερά παιχνίδια στο Champions League

Η απίστευτη διπλή απόκρουση του Νταβίντ Ράγια στο Αταλάντα-Άρσεναλ (0-0), η ήττα της Μπαρτσελόνα στο Πριγκιπάτο (2-1) με τη...

Στην ίδια κατηγορία