Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Σφραγίδα Γκαγκάτση και στην εθνική

Δημοφιλή

O ισχυρός άνεμος αλλαγής, που άρχισε να πνέει στην ΕΠΟ με την ανάληψη της διοίκησής της από τον Μάκη Γκαγκάτση, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το οικοδόμημα της εθνικής ομάδας. Κάθε άλλο.

Ο Γκαγκάτσης δεν περίμενε να καθίσει στη καρέκλα του προέδρου της ομοσπονδίας για ν’ αρχίσει ν’ ασχολείται με την «καυτή» ατζέντα της εθνικής ομάδας. Αντίθετα, είχε φροντίσει να κάνει την προεργασία του, όπως άλλωστε αποδείχτηκε και στην πράξη, με την ανακοίνωση της ανάθεσης της τεχνικής ηγεσίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στον-κοινής αποδοχής-Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Νέα πρόσωπα είναι κι οι Βασίλης Τοροσίδης και Δημήτρης Σαλπιγγίδης, οι οποίοι θα είναι, για την επόμενη διετία, ο επικεφαλής κι ο γενικός αρχηγός αντίστοιχα της εθνικής ομάδας.

Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ έχει θέσει πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του την εθνική μας ομάδα, την οποία φιλοδοξεί, σε πρώτη φάση, να την οδηγήσει στην επιστροφή της σε τελικές φάσεις των μεγάλων διοργανώσεων.

Η εθνική ομάδα αποτελεί τη βιτρίνα του ποδοσφαίρου κάθε χώρας, αλλά ο Γκαγκάτσης γνωρίζει καλά ότι απαιτείται να γίνει πολύ δουλειά και πίσω από αυτήν, να αποκτήσει γερά θεμέλια, με άλλα λόγια, να αποκτήσει το δικό της σπίτι.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια γίνονταν πολύ κουβέντα για το σπίτι της εθνικής, αλλά από πράξεις… τίποτα. Ο Γκαγκάτσης δεν θέλει σε καμία περίπτωση ν’ αφήσει το χρόνο να περνά ανεκμετάλλευτος και ήδη συντονίζει τις κινήσεις του προς την κατεύθυνση εξεύρεσης μιας μόνιμης λύσης.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού και ιδιοκτήτη του αθλητικού κέντρου της Παιανίας (διαθέτει γήπεδα, κτιριακές εγκαταστάσεις και ξενώνες σε συνολική έκταση 70 στρεμμάτων και ασφαλώς πληροί τις σχετικές προδιαγραφές), Γιώργο Βαρδινογιάννη, με αντικείμενο την προοπτική αγοράς των εγκαταστάσεων από την ομοσπονδία.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, αν και ούτως ή άλλως και ανεξάρτητα από την τελική έκβαση των επαφών, ο κ. Βαρδινογιάννης διέθεσε την Παιανία για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες προετοιμασίας όλων των εθνικών ομάδων (οι προπονήσεις της εθνικής ανδρών για τους αγώνες στο UEFA Nations League από το Σεπτέμβριο έως το Νοέμβριο θα γίνονται στο αθλητικό κέντρο του Ατρομήτου).

Προτεραιότητα, πάντως, για την ΕΠΟ εξακολουθεί να αποτελεί η κατασκευή προπονητικού κέντρου στην περιοχή του Ελληνικού, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή, που υπάρχουν κονδύλια από τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ συνολικού ύψους δεκατεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Τρομερά παιχνίδια στο Champions League

Η απίστευτη διπλή απόκρουση του Νταβίντ Ράγια στο Αταλάντα-Άρσεναλ (0-0), η ήττα της Μπαρτσελόνα στο Πριγκιπάτο (2-1) με τη...

Στην ίδια κατηγορία