Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο πλουραλισμός με Πανσερραϊκό και το αήττητο

Δημοφιλή

Σε ρυθμούς… ελληνικού πρωταθλήματος μπαίνει ο ΠΑΟΚ κατόπιν του ευρωπαϊκού αποκλεισμού από το UEFA Champions League, υποδεχόμενος τον Πανσερραϊκό (17.08, 20:00) με φόντο την πρεμιέρα των αγωνιστικών του υποχρεώσεων στη Stoiximan Super League. Όπως συνηθίζει πριν τους αγώνες, έτσι και ενόψει της σημερινής πρεμιέρας, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ δημοσιοποίησε ενδιαφέρουσες στατιστικές πληροφορίες, μεταξύ των οποίων και ο επιθετικός πλουραλισμός του Δικεφάλου με τους Σερραίους.

Από πλευράς «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι: Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 1ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League 2024-25 κόντρα στον Πανσερραϊκό στο γήπεδο της Τούμπας. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στην ομάδα των Σερρών.

O ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Πανσερραϊκό τέσσερις φορές την περασμένη περίοδο, αφού οι δύο ομάδες βρέθηκαν τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο Ελλάδας. Ο Δικέφαλος επικράτησε με 5-0 την 12η αγωνιστική της Super League και 5-0 για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος στις αναμετρήσεις που έγιναν την Τούμπα.

Σε καμία από τις μεταξύ τους κόντρες δεν δέχθηκε γκολ, αφού για το Κύπελλο Ελλάδος επικράτησε με 4-0 εκτός έδρας και για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος με 2-0.
Αντίθετα ο ΠΑΟΚ σημείωσε 16 τέρματα, τα οποία ήρθαν από 12 διαφορετικούς σκόρερ με τους Μουργκ, Α.Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλια να έχουν από δύο.

Οι περσινές τους συναντήσεις ήρθαν έπειτα από δώδεκα χρόνια, αφού η προηγούμενη φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι ήταν στις 5 Ιανουαρίου 2011 στο γήπεδο των Σερρών, σε μια αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε ισόπαλη 1-1. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είχε ανοίξει το σκορ για τον ΠΑΟΚ στο 2ο λεπτό και ο Γιώργος Γεωργιάδης ισοφάρισε στο 72ο.

Για τον Α’ Γύρο εκείνης της σεζόν είχαν αγωνιστεί στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-2 (45’ Βιεϊρίνια, 48’ Τσιρίλο, 69’ Παπάζογλου – 19’ Μπέλιτς, 56’ Μπέλιτς). Εκείνη ήταν και η μόνη φορά στην ιστορία τους που έχουν συναντηθεί πάλι σε πρεμιέρα πρωταθλήματος, αφού η αναμέτρηση ήταν – όπως και τώρα – για την 1η αγωνιστική και έγινε στις 29 Αυγούστου 2010.

Ο Δικέφαλος έχει υποδεχθεί 24 φορές τον Πανσερραϊκό και έχει διατηρήσει το αήττητο του. Υπάρχουν 19 νίκες του ΠΑΟΚ και πέντε ισόπαλα ματς, με την ομάδα των Σερρών να παίρνει το 1-1 στην παρθενική συνάντηση της ιστορίας τους, στις 12 Δεκεμβρίου 1965. Τότε είχε προηγηθεί ο Πανσερραϊκός με τον Μπιτζίδη στο 70ο λεπτό και ο Λέανδρος Συμεωνίδης είχε ισοφαρίσει στο 78ο λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ έχει επτά διαδοχικές νίκες στις εντός έδρας αναμετρήσεις τους για το πρωτάθλημα, με αυτά τα επτά ματς να “απλώνονται” από τις 20 Μαρτίου 1988 μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου 2023. Η τελευταία φορά που δεν επικράτησε εντός ήταν στις 23 Φεβρουαρίου 1986, όταν έμειναν στο 0-0, στη μοναδική φορά που δεν σημειώθηκαν γκολ σε ματς με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ.

Το δημοφιλέστερο σκορ στις αναμετρήσεις τους στην έδρα του ΠΑΟΚ είναι το 3-0 με πέντε εμφανίσεις, ενώ ακολουθεί το 2-0 και το 2-1 με τρεις παρουσίες. Στις ισοπαλίες, υπάρχουν δύο με σκορ 1-1 και από μια με 2-2, 3-3 και 0-0. Η ευρύτερη νίκη του ΠΑΟΚ είναι το 5-0, κάτι που πέτυχε και πέρσι για τρίτη φορά, ενώ οι άλλες δύο είχαν σημειωθεί στις 14 Ιανουαρίου 1979 και στις 20 Μαρτίου 1988.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Τρομερά παιχνίδια στο Champions League

Η απίστευτη διπλή απόκρουση του Νταβίντ Ράγια στο Αταλάντα-Άρσεναλ (0-0), η ήττα της Μπαρτσελόνα στο Πριγκιπάτο (2-1) με τη...

Στην ίδια κατηγορία