Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

To League stage του Europa League είναι ένας ιστορικά μεγάλος στόχος για τον ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Όχι, δεν είναι το ίδιο. Κι όποιος το υποστηρίζει, δεν έχει ζυγίσει καλά την κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ έχασε την ιστορική ευκαιρία να διεκδικήσει σε δύο παιχνίδια με την Σπάρτα Πράγας την είσοδο στο League phase του Champions League, αλλά έχει μπροστά δύο μάχες απέναντι στην Σάμροκ Ρόβερς με τεράστιο διακύβευμα.

Διότι, η πρόκριση στο League phase του Europa League είναι απείρως καλύτερη από αυτή του Conference League. Σίγουρα, δεν θα είναι το ιδεατό, αυτό που περίμεναν όλοι, αλλά παραμένει ένας στόχος με τεράστιο κύρος που μπορεί να χαρίσει αξέχαστες στιγμές, που θα μεγαλώσουν κι άλλο το μέγεθος του Δικέφαλου.

Η ομάδα του  Λουτσέσκου πρέπει να δει τις αναμετρήσεις για τα πλέι-οφ του Europa League με την πρωταθλήτρια Ιρλανδίας, ως δύο ακόμα «τελικούς», αφού η διαφορά στις δύο διοργανώσεις μόνο αμελητέα δεν είναι.

ΝΕΟ FORMAT

Πρώτα από όλα είναι το πρεστίζ. Το Europa League είναι η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση και με το νέο σύστημα διεξαγωγής πλησιάζει πολύ αυτό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Από φέτος, το League phase του Europa League θα έχει μία ενιαία βαθμολογία για τις 36 ομάδες που θα βρεθούν εκεί. Το format είναι εντελώς διαφορετικό. Οι 36 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας και κάθε ομάδα θα κληρωθεί να παίξει δύο μονά ματς (ένα εντός κι ένα εκτός) με δύο ομάδες από κάθε γκρουπ.

Με άλλα λόγια; Αν ο ΠΑΟΚ βρεθεί εκεί, θα παίξει 8 παιχνίδια, με ισάριθμούς διαφορετικούς αντιπάλους και με δεδομένο ότι θα βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, θα έχει ρεαλιστικές ελπίδες για να βρεθεί και στην επόμενη φάση (προκρίνονται απευθείας οι 8 πρώτοι, ενώ οι ομάδες από τις θέσεις 9-16 θα δώσουν διπλά νοκ-άουτ με αυτές από 17-24).

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΙΤ

Συν τοις άλλοις θα δημιουργηθεί η ιστορική συνθήκη για τον Δικέφαλο να βρεθεί στην ίδια ευρωπαϊκή βαθμολογία και να μετρηθεί στα ίσα με τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει εξασφαλισμένη θέση στο League phase.

Κι όποιος υποστηρίζει ότι το Europa League στερείται κύρους ή ονομάτων, ας αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες ομάδες που έχουν εξασφαλισμένο εισιτήριο σε αυτό που παλιά ονομάζαμε «ομίλους»: Ρόμα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πόρτο, Λάτσιο, Τότεναμ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Λιόν. Σας ακούγονται για μικρά μεγέθη; Η παρουσία του ΠΑΟΚ στην πρώτη αυτή διεξαγωγή του νέου Europa League θα αποτελέσει μία ακόμα μορφή καθιέρωσης στην ευρωπαϊκή ελίτ, η πρόκληση είναι πραγματικά τεράστια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΜΑΤΣ

Κανένα ευρωπαϊκό ματς δεν είναι αδιάφορο, κάθε αποτέλεσμα αφήνει ευρωπαϊκό αποτύπωμα για μία δεκαετία! Ο ΠΑΟΚ μπορεί να  μπει στο League phase του Europa League και με 8 ματς να βελτιώσει το συλλογικό του ranking (δεν μετράνε τα αποτελέσματα των καλοκαιρινών προκριματικών), ώστε να έχει βατές κληρώσεις. Υπενθύμιση ότι ο  πρωταθλητής της σεζόν 2024-25, θα παίξει στα πλέι-οφ του Champions League (θα απέχει μία πρόκριση από το League phase) και αν αυτός είναι ο ΠΑΟΚ, τότε σχεδόν σίγουρα θα είναι ισχυρός στην κλήρωση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Επίσημη η μεταγραφή του Μαρσιάλ στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ  ανακοίνωσε την απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ για τα επόμενα τρία χρόνια. Μετά τον Ρομπέρτο Περέιρα και τον Έρικ...

Στην ίδια κατηγορία