Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Σκανάρουν» ΠΑΟΚ: «Το hells bells και οι κίνδυνοι»

Δημοφιλή

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος ενόψει της πρωταρχικής συνάντησης των ΠΑΟΚ-Σάμροκ Ρόβερς για τα Play Off του Europa League, με ΜΜΕ της Ιρλανδίας να προχωρούν σε σκανάρισμα των «ασπρόμαυρων» πριν τους διπλούς ευρωπαϊκούς αγώνες. Ενδεικτικό ότι σε πρόσφατες αναφορές τους απομονώνουν το «Hells Bells» των AC DC που «δονεί» την Τούμπα κατά την είσοδο του Δικεφάλου στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται στους Ράζβαν Λουτσέσκου, Αντελίνο Βιεϊρίνια, Γιόνι Ότο και Ράχμαν Μπάμπα.

Αναλυτικότερα το αφιέρωμα των Ιρλανδικών ΜΜΕ για τον ΠΑΟΚ πριν την ευρωπαϊκή αναμέτρηση με τη Σάμροκ Ρόβερς:

Ποιος είναι ο ΠΑΟΚ;

Είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας έχοντας κατακτήσει τον τίτλο τέσσερις φορές – πριν κερδίσουν το τελευταίο τους τρόπαιο στη Super League, στέφθηκε τελευταία φορά πρωταθλητής το 2018/19. Κατέκτησε τελευταία φορά το Κύπελλο Ελλάδας το 2021.

Πού θα παιχτεί το παιχνίδι της Πέμπτης;

Ο αγώνας έχει οριστεί για το στάδιο της Τούμπας, το οποίο χωράει σχεδόν 30.000 θεατές στη βόρεια ελληνική πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ποιος είναι ο προπονητής του ΠΑΟΚ;

Προπονητής του είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος διανύει τη δεύτερη θητεία του ως τεχνικός του συλλόγου, έχοντας κατακτήσει το νταμπλ πρωταθλήματος και κυπέλλου Ελλάδας το 2018/19 στην προηγούμενη θητεία του.

Τι παίζει πάνω από το PA όταν ο ΠΑΟΚ μπαίνει στο γήπεδο;

Το Hell’s Bells των AC/DC.

Τι ευρωπαϊκή ιστορία έχει;

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης 1973-74 και έχει εμφανιστεί στους ομίλους του Europa League εννέα φορές. Το 2011, έπαιξαν με τις Ρόβερς, Ρουμπίν Καζάν και Τότεναμ στη φάση των ομίλων. Έφτασε στον προημιτελικό του Conference League το 2021/22 χάνοντας από τη Μαρσέιγ και την περασμένη σεζόν «σταμάτησε» από την Κλαμπ Μπριζ. Η ελληνική ομάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 51η θέση της βαθμολογίας της UEFA με τη Σάμροκ Ρόβερς στην 157.

Ποιον πρέπει να προσέξει η Σάμροκ Ρόβερς;

Η ομάδα τους είναι γεμάτη με διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Ένα γνώριμο πρόσωπο στους οπαδούς της Ρόβερς θα είναι ο Πορτογάλος δεξιός παίκτης και νικητής του Euro 2016 Βιεϊρίνια που σκόραρε εναντίον της Σάμροκ Ρόβερς σε εκείνο το ματς του 2011 στην Ελλάδα. Μετά από μερικά χρόνια στη Γερμανία, με τη Βόλφσμπουργκ, επέστρεψε στον ΠΑΟΚ και αυτή τη στιγμή είναι ο αρχηγός του συλλόγου.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς είναι ένας άλλος κίνδυνος που οφείλει να προσέξει η Σάμροκ Ρόβερς που εντάχθηκε στον σύλλογο από την Μπενφίκα το φθινόπωρο του 2020. Έπαιξε και στους τρεις αγώνες της φάσης των ομίλων στο πρόσφατο Euro εναντίον της Αγγλίας, της Σλοβενίας και της Δανίας. Έχουν επίσης στο ρόστερ τους τον διεθνή με τη Γουινέα, Μαντί Καμαρά και τους Γιόνι Ότο και Ράχμαν Μπάμπα που αγωνιζόταν στην Premier League.

Ποια είναι τα πρόσφατα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ;

Έχει παίξει πρόσφατα ένα παιχνίδι πρωταθλήματος κερδίζοντας 3-2 στην έδρα του τον Πανσερραϊκού με τους Στέφαν Σβαμπ και Μάγκομεντ Οζντόεφ να χρήζονται σκόρερ.

Αυτό ήταν το πέμπτο παιχνίδι της σεζόν 2024/25, έχοντας προηγουμένως παίξει τέσσερα προκριματικά του Champions League πριν από την πρεμιέρα τους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ εκκίνησε τα ευρωπαϊκά προκριματικά από τον δεύτερο γύρο νικώντας την Μπόρατς Μπάνια Λούκα εντός και εκτός έδρας. Στον επόμενο γύρο ήρθε ισόπαλος 2-2 στο Μάλμε πριν χάσει 4-3 εντός έδρας μετά από παράταση για να πέσει στα Play Off του Europa League. Έπαιξε πέντε φιλικά προετοιμασίας νικώντας μόνο την ΑΕΚ Λάρνακας με 2-1.

Τι σχηματισμό παίζει;

Τον τελευταίο χρόνο το 4-2-3-1 είναι το προτιμώμενο σχήμα τους (60%) – και το έχει χρησιμοποιήσει σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του φέτος – με το 4-4-2 να χρησιμοποιείται λιγότερο (22%).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

ΑΕΚ: Γενέθλια με… τραγούδι από τον Μάριο Ηλιόπουλο (video)

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος, διοργάνωσε ένα πριβέ πάρτι για τα γενέθλια του και τραγούδησε μαζί με τον...

Στην ίδια κατηγορία