Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Το έπος της Πόλης (video)

Δημοφιλή

Μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές και συνάμα από αυτές που σπέρνουν ρίγος και συγκίνηση ξεπηδάει σήμερα (26/8) από το χρονοντούλαπο της ποδοσφαιρικής ιστορίας του ΠΑΟΚ, καθώς συμπληρώνονται 14 χρόνια (το 2010) από την ηρωική πρόκριση του Δικεφάλου στους ομίλους του Europa League κόντρα στην Φενέρμπαχτσε μέσα στην πόλη που ο ίδιος «γεννήθηκε», την Κωνσταντινούπολη.

Οι «ασπρόμαυροι», αφού είχαν επικρατήσει με 1-0 στην Τούμπα έπρεπε να υπερασπιστούν το υπέρ τους σκορ στη ρεβάνς του ανακαινισμένου τότε «Σουκρού Σαράτσογλου», βραβευμένο μάλιστα από την UEFA με πέντε αστέρια και ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα της Ευρώπης. Η παρέα των Γκαρσία, Κοντρέρας, Βιεϊρίνια, Σορλέν και Μουσλίμοβιτς με τον Παύλο Δερμιτζάκη στον πάγκο και έχοντας για στήριγμα 2500 χαλκέντερους οπαδούς στο πέταλο που δεν σταματούσαν ούτε λεπτό να φωνάζουν δεν μάσησαν σε μια κολασμένη έδρα και πέτυχαν παράλληλα το στόχο τους.

Με τον Πάουλο Ταλιαβέντο να είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης, το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Τούρκους να θέλουν να επιβάλουν από νωρίς το ρυθμό τους. Χάρις τη σφιχτή αμυντική λειτουργία του Δικεφάλου περιόρισε τα επιθετικά καθήκοντα τους και οι κίνδυνοι να δεχθούν κάποιο τέρμα δεν υπήρχαν. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όμως, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Εμρέ, παρά την προσπάθεια του Κρέσιτς να αποσοβήσει το γκολ. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν τα έχασαν και κυνήγησαν με αποφασιστικότητα να ισοφαρίσουν, έχοντας μάλιστα σοβαρές ευκαιρίες για να το κάνουν.

Τα 90 λεπτά δεν ήταν αρκετά για να λύσουν τις διαφορές τους οι δυο ομάδες και έτσι οδηγήθηκαν στην παράταση. Η φάση του 102΄έμελλε να ήταν και η χαριστική βολή για την Φενέρ και ανεξίτηλη στις μνήμες όλων των φιλάθλων του Δικεφάλου. Ο Κρέσιτς έκανε το βολέ, ο Βιεϊρίνια πήρε την κεφαλιά, οδηγώντας τον Μουσλίμοβιτς απέναντι στον Βολκάν τον οποίο και «κεραυνοβόλησε» μετά το πολύ δυνατό σουτ που εξαπέλυσε ο Βόσνιος επιθετικός. Ο τρελο-Μούσλι στην συνεχεία έβγαλε τη φανέλα του και την τοποθέτησε στο σημαιάκι του κόρνερ και ξεκίνησε να την ανεμίζει στον ουρανό της Κωνσταντινούπολης, σαν να έλεγε: «Η Πόλις εάλω!!!».

Απερίγραπτες οι σκηνές τρέλας και εκδηλώσεις λατρείας από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ στις κερκίδες με τους γηπεδούχους να μην ξέρουν από πού τους είχε έρθει. Σε ένα από τα… viral εκείνης της βραδιάς αποτέλεσε ο Άραβας σπίκερ του «Αλ Τζαζίρα» σε μια επική περιγραφή, όταν στην επίτευξη του γκολ των «ασπρόμαυρων» άρχισε να φωνάζει: «Bye Bye Fenerbahce». Η επιστροφή στις ρίζες για το Δικέφαλο έκρυβε από ότι φάνηκε ένα μεγάλο δώρο για αυτήν την ποδοσφαιρική οικογένεια, αποδεικνύοντας τα επόμενα χρόνια πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο τελικά για αυτόν τον σύλλογο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Επίσημη η μεταγραφή του Μαρσιάλ στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ  ανακοίνωσε την απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ για τα επόμενα τρία χρόνια. Μετά τον Ρομπέρτο Περέιρα και τον Έρικ...

Στην ίδια κατηγορία