Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Φιλική νίκη με «100αρα» για τον ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Τα αποκαλυπτήρια του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (28/8) στο Παλατάκι, με την ομάδα του Μάσιμο Καντσελιέρι να αντιμετωπίζει την TFT Σκοπίων στο πλαίσιο φιλικού αγώνα.

Ο Δικέφαλος πήρε τη νίκη με 109-70 επί της ομάδας των Σκοπίων, αφήνοντας θετικά δείγματα στο πρώτο ανοιχτό φιλικό στο PAOK Sports Arena.

Με έμφαση στην σκληρή άμυνα κι έχοντας επιθετική πολυφωνία το σύνολο του Μάσιμο Καντσελιέρι έφτασε σε μία άνετη νίκη μπροστά στους φίλους των «ασπρόμαυρων», που ήρθαν στην Πυλαία για να παρακολουθήσουν από κοντά τον νέο ΠΑΟΚ.

Ο Ιταλός κόουτς επέλεξε τους Παπαδάκης, Ρέινολντς, Μπάρτλεϊ, Ιατρίδης, Φόρεστερ ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Γρήγορος ρυθμός και «βροχή» τριπόντων

Τρίποντο από τους φιλοξενούμενους δέχθηκε ο Δικέφαλος στα πρώτα δευτερόλεπτα του ματς, με τον Γκρίνλι να ευστοχεί από τα 6.75. Ο Φόρεστερ πρωταγωνίστησε στην ασπρόμαυρη επίθεση του πρώτου δεκαλέπτου, με τον Αμερικανό ψηλό να σκοράρει όλους τους πόντους της ομάδας στα πρώτα δύο λεπτά του ματς.

Οι Γκρίνλι και Ζαφίροβ πήραν αρκετές προσπάθειες πίσω από τα 6.75, ανεβάζοντας το σκορ και τον ρυθμό της αναμέτρησης. Ο Δικέφαλος βρήκε «απαντήσεις» με τους Φόρεστερ, Παπαδάκη και Ιατρίδη, οι οποίοι ακολούθησαν τον τρελό ρυθμό των Σκοπιανών. Με τον Κατσίβελη και τον Κρούζερ ο ΠΑΟΚ mateco πήρε προβάδισμα τριών πόντων (17-14) στα μισά της πρώτης περιόδου, αναγκάζοντας τον κόουτς Σμιλκόβσκι να ζητήσει τάιμ άουτ.

Σειρά πήραν οι Κρούζερ και Λέφας για τους «ασπρόμαυρους». Ο 17χρονος Παναγιώτης Λέφας τρία λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου πέτυχε τρίποντο και σκόραρε στον αιφνιδιασμό, βάζοντας τον Δικέφαλο μπροστά με επτά πόντους (23-16). Στογιάνοσκι και Γκρίνλι απάντησαν, μειώνοντας στους τρεις (27-24) ένα λεπτό πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου. Με το καλάθι του Ιατρίδη, έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Ρέινολντς διαμορφώθηκε το 29-24 του πρώτου δεκαλέπτου.

Κυριάρχησε και στα δύο μέρη του παρκέ και «ανέβασε» τη διαφορά

Σχεδόν ένα λεπτό χρειάστηκε για να μπει το πρώτο καλάθι του δεύτερου δεκαλέπτου. Ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης σκόραρε από μακριά, ενώ στη συνέχεια ο Νίκος Περσίδης πέτυχε καλάθι-φάουλ για το 35-24, περίπου 8.5 λεπτά πριν το ημίχρονο. Ο Δικέφαλος κράτησε το διψήφιο προβάδισμα και στην συνέχεια του δεύτερου δεκαλέπτου, με τον Παπαδάκη να ευστοχεί σε διαδοχικές βολές.

Στην επιθετική εξίσωση των «ασπρόμαυρων» μπήκαν και οι Χέντερσον και Στανόγεβιτς, οι οποίοι κράτησαν απόσταση ασφαλείας από την TFT. Στα μισά της δεύτερης περιόδου οι γηπεδούχοι βρίσκονταν μπροστά με εννιά πόντους (43-34). Η σκληρή άμυνα του ΠΑΟΚ mateco σε συνδυασμό με την ευστοχία στο επιθετικό κομμάτι, έφεραν τους γηπεδούχους στο +13 (52-39) με τους Μπάρτλεϊ, Κρούζερ και Χέντερσον να σκοράρουν.

Με το καλάθι του Χότον και τη βολή του Στογιανόσκι διαμορφώθηκε το 52-42 του πρώτου ημιχρόνου στο PAOK Sports Arena.

Καθηλωτικός ο ΠΑΟΚ, έφτασε στο +23

Στο δεύτερο μέρος ο Δικέφαλος παρατάχθηκε στο παρκέ με τους Ρέινολντς, Παπαδάκης, Μπάρτλεϊ, Κρούζερ, Φόρεστερ. Δυναμικό ξεκίνημα έκαναν οι Θεσσαλονικείς με τον Παπαδάκη να σκοράρει από μακριά στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου.

Μπάρτλεϊ και Φόρεστερ είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίθεση των «ασπρόμαυρων» στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 15 (63-48).

Η TFT Σκοπίων πέτυχε καλάθια με τον Νικόλοφ, ωστόσο ο Δικέφαλος βρήκε απαντήσεις επιθετικά με τον Φόρεστερ φτάνοντας στο +19 (67-48), αναγκάζοντας τον κόουτς Σμιλκόβσκι να ζητήσει τάιμ άουτ έξι λεπτά πριν την ολοκλήρωση του τρίτου μέρους. Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν σερί 4-0 με τους Γκόβενς και Γκρίνλι, αλλά οι «ασπρόμαυροι» απάντησαν με τους Χέντερσον και Κατσίβελη κρατώντας τη διαφορά στους 19 (71-52) περίπου τέσσερα λεπτά, πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου.

Δύο διαδοχικά τρίποντα πέτυχε ο Γκόβενς, μειώνοντας τη διαφορά σε 71-58 περίπου 2.5 λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Ο ΠΑΟΚ έφτασε στο +23 (84-61) στο τέλος του τρίτου μέρους, κυριαρχώντας και στα δύο μέρη του παρκέ.

Το «ασπρόμαυρο» show συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με μία εύστοχη βολή του Ιατρίδη και το κάρφωμα του Περσίδη (87-61), το οποίο αποθεώθηκε από τον κόσμο στο Παλατάκι.

Ευκαιρία για δοκιμές και εναλλαγές προσώπων στο παρκέ είχε ο Ιταλός κόουτς, με τη διαφορά να είναι αρκετά μεγάλη. Ο Φόρεστερ από κοντά έκανε το 91-64 έξι λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Η διαφορά έφτασε στους 30 (94-64) μετά το τρίποντο του Χέντερσον, με τον Ζαφίροφ να αιφνιδιάζει δύο φορές τον Δικέφαλο με προσωπικές του ενέργειες, διαμορφώνοντας το 94-68 στα μισά της τέταρτης περιόδου.

Ο Ρέινολντς πέτυχε το πρώτο του καλάθι περίπου τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του ματς, ενώ μαζί με τον Στανόγεβιτς έφτασαν τη διαφορά στους 37 πόντους (105-68). Το «πάρτι» συνεχίστηκε μέχρι το τέλος, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μία εντυπωσιακή νίκη στο πρώτο ανοιχτό φιλικό παιχνίδι μπροστά στον κόσμο του για τη σεζόν 2024-2025. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 109-70 επί της TFT Σκοπίων, όντες καθηλωτικοί και στα δύο μέρη του παρκέ, προσφέροντας ένα όμορφο θέαμα στους φιλάθλους του Δικεφάλου.

Επόμενο φιλικό παιχνίδι το Σάββατο 31 Αυγούστου, όταν ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει το Μαρούσι στο Κλειστό γήπεδο Αγ. Θωμά στην Αθήνα.

ΠΑΟΚ – TFT Σκοπίων: 109-70

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 29-24
2η: 23-18
3η: 32-19
4η: 25-9

Τα δεκάλεπτα: 29-24, 52-42, 84-61, 109-70

Διαιτητές: Μπακάλης, Συμεωνίδης, Τσάνταλη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

O Έρικσεν μίλησε για τη… χυλόπιτα στη Γαλατασαράι

Η Γαλατασαράι προσέγγισε το καλοκαίρι τον Κρίστιαν Ερικσεν, αλλά ο Δανός μέσος ξεκαθάρισε πως δεν ήθελε να παίξει στην...

Στην ίδια κατηγορία