Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανάλυση: Το καλοκαίρι άλλαξε τον ΠΑΟΚ κατά σχεδόν 40%

Δημοφιλή

Κανείς δεν κατάλαβε πόσο πολύ διαφοροποιήθηκε το ρόστερ των πρωταθλητών που βελτιώθηκαν από το κέντρο και μπροστά, αλλά χωρίς λόγο έχουν μείνει με λίγα στόπερ!

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ αριθμεί 27 παίκτες και η ομάδα έχει κάνει ήδη δέκα αλλαγές ποδοσφαιριστών. Απέκτησε τόσους νέους παίκτες, έφυγε ένας ανάλογος αριθμός, άρα το ποσοστό αλλαγής του ρόστερ είναι αρκετά σημαντικό και πλησιάζει το 40%. Ποιος να το περίμενε;

Ο αρχικός στόχος που τέθηκε είχε να κάνει με λιγότερες αλλαγές ειδικότερα για να ξεκινήσουν τα προκριματικά, αλλά να που ο ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει δέκα παίκτες και έχει απομακρύνει άλλους 11! Οι πιο πολλοί ίσως και να μην το έχουν συνειδητοποιήσει!

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ έχει ενισχυθεί αριθμητικά και ποιοτικά στην επίθεση. Η ομάδα είχε πέρυσι τους Σαμάτα, Μπράντον και Τζίμα, από τους οποίους ο νεαρός δόθηκε δανεικός στη Νυρεμβέργη. Αποκτήθηκαν με μεταγραφή ο Τισουντάλι και ο Τσάλοφ. Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερα φορ με σκοπό να απεγκλωβιστεί από το συμβόλαιο του Σαμάτα.

Έφυγε ο «τρίτος» Τζίμας, αποκτήθηκαν δύο καλοί, διεθνείς και ποιοτικοί παίκτες όπως ο Τσάλοφ και ο Τισουντάλι και ο ΠΑΟΚ πλέον είναι ιδιαίτερα καλυμμένος.

DREAM TEAM ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ

Από πέρυσι και τη σπουδαία χρονιά σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ διακρίνονταν για τους πολύ ποιοτικούς παίκτες που είχε πίσω τον φορ και στη μεσοεπιθετική γραμμή. Τη διαφορά έκαναν οι Τάισον, Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς μαζί με Ντεσπόντοφ και Μουργκ. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μη φύγει κανείς από αυτούς του παίκτες και να αποκτήσει τον Σόλα Σορετίρε, έναν νεαρό παίκτη που δείχνει να έχει παιδεία και τεράστιες προοπτικές.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ο ΠΑΟΚ παίζει με εξαρο-οκτάρια με τον Λουτσέσκου να ποντάρει πολλά στα χαρακτηριστικά και στη χημεία τους.

Στα χαφ ο ΠΑΟΚ είχε αλλαγές αφού αποχώρησαν οι Μεϊτέ-Τσιγγάρας και Μάρκος Αντόνιο. Ένας βασικός, ένας αναπληρωματικός και ο Βραζιλιάνος που δεν «έπιασε» καθόλου.

Αντ’ αυτών ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Καμαρά πολύ νωρίς, ήρθε και ο Θυμιάνης που αρχικά φάνηκε ότι λογίζεται ως χαφ και στο τέλος αποκτήθηκε και ο πολύπειρος Μπακαγιόκο, σε μία κρίσιμη μεταγραφή από κάθε άποψη.

Η ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Ο ΠΑΟΚ πήγαινε καλά στις μεταγραφές, μέχρι που έπρεπε να αντικαταστήσει τους Κουλιεράκη και Εκόνγκ! Εκεί χάλασαν οι εντυπώσεις!

Τυπικά πρέπει να αναφέρουμε ότι παραχωρήθηκε με πολλά λεφτά ο Κουλιεράκης που του έδινε πολλά και στην επίθεση και αποκτήθηκε ο έμπειρος Κόλεϊ. Ο Εκόνγκ παραχωρήθηκε αλλά δεν αντικαταστάθηκε. Έφυγε και ο Νάσμπεργκ, ενώ αντί του Ράφα Σοάρες αποκτήθηκε ο Γκόμεζ. Εννοείται ότι ως αποχώρηση λογίζεται και του Λύρατζη. Και στο τέρμα μετά την αποχώρηση Ζίβκοβιτς ο ΠΑΟΚ πήρε τον Τσιφτσή, ενώ δανεικός παραχωρήθηκε και ο Ταλιχμανίδης!

Ένας άλλος ΠΑΟΚ! Καλύτερος ή όχι;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Αποφασίζει για αποστολή-ενδεκάδα ο Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ σήμερα 20/9 θα πραγματοποιήσει την τελευταία του προπόνηση πριν τον αγώνα με τον Βόλο, που θα διεξαχθεί...

Στην ίδια κατηγορία