Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Κωνσταντινίδης: «Η προσαρμογή των νέων και ο Παναθηναϊκός»

Δημοφιλή

Τη δική του οπτική για το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τη δουλειά που έλαβε χώρα κατά το διάστημα της διακοπής, αλλά και την απόκτηση του Ντέγιαν Λόβρεν, έδωσε ο Παντελής Κωνσταντινίδης, μιλώντας στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της NOVA μετά τον Τιεμουέ Μπακαγιόκο.

Για τη δουλειά που έγινε στη διακοπή:

«Ήταν πολύ σημαντική η διακοπή για εμάς που είχαμε συνεχόμενα παιχνίδια, για να ξεκουραστούν τα παιδιά τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά. Ήταν κάτι που το χρειάζονταν τα παιδιά κι εμείς. Μετά το διάστημα ξεκούρασης, ξεκινήσαμε την προετοιμασία για το ντέρμπι, τόσο σε τακτική και φυσική κατάσταση. Στην ομάδα υπάρχουν και αρκετά νέα παιδιά, τα οποία πρέπει να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην ομάδα και να μάθουν αυτά που ζητάμε. Ήταν σημαντικές αυτές οι δύο εβδομάδες. Δυστυχώς όπως πάντα μας έλειπαν οι διεθνείς, αλλά δεν είμαστε η μοναδική ομάδα, και ο Παναθηναϊκός είχε τέτοια θέματα. Αλλά έγινε μια σοβαρή δουλειά με όσα παιδιά έμειναν εδώ».

Για την προσαρμογή των νέων ποδοσφαιριστών:

«Όσο καλός κι αν είναι ο ποδοσφαιριστής που έρχεται στην ομάδα μας, είναι βασικό να μπει στην τακτική που θέλουμε και ζητάμε στο γήπεδο. Αυτό είναι θέμα κατανόησης, και όσο πιο ποιοτικός είναι ο ποδοσφαιριστής που έρχεται, τόσο πιο γρήγορα θα μπορεί να αντιληφθεί κάνει αυτά που ζητάμε. Για αυτό ήταν σημαντικές αυτές οι δύο εβδομάδες, γιατί έχεις χρόνο να δουλέψεις χωρίς παιχνίδια, που απαιτούν ιδιαίτερη προσέγγιση, κι έχεις χρόνο να προετοιμάσεις την ομάδα, και να μπεις στη λογική της ένταξης των νέων παικτών».

Το αγωνιστικό ή μεταγραφές ή η δημιουργία της ευρωπαϊκής λίστας ήταν το πιο δύσκολο για το τεχνικό τιμ τη φετινή σεζόν;

«Δεν υπάρχει κάτι εύκολο ή δύσκολο. Όταν αντιμετωπίζονται όλα με την πρέπουσα σημασία, νομίζω ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες. Όταν παίρνεις αποφάσεις που θεωρείς πως πρέπει να πάρεις, αυτόματα αισθάνεσαι ότι έκανες το σωστό. Πάντα προσπαθείς να κάνεις το σωστό για την ομάδα».

Για την απόκτηση του Λόβρεν, και πως πήγε ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε αυτή την επιλογή:

«Αρχικά, είναι ένας ποδοσφαιριστής με τεράστια εμπειρία και προσωπικότητα, κι αυτό είναι σημαντικό για εμάς. Νομίζω ότι είναι ένα παιδί που θα μας βοηθήσει πάρα πολύ και στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο να έχουμε προσωπικότητα στο παιχνίδι, γιατί αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο».

Για την κατάσταση της ομάδας μετά τη διακοπή;

«Νομίζω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλή κατάσταση κι είμαστε έτοιμοι για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο δεν είναι εύκολο. Και ο αντίπαλος έχει μια πάρα πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, και θέλει να αγωνιστεί σωστά και να κάνει κάποια βήματα προόδου και να πάρει βαθμούς. Σίγουρα δεν είναι εύκολο αυτό το παιχνίδι, αλλά παίζουμε στην έδρα μας και είμαστε πανέτοιμοι για αυτό το ματς».

Για το αν είναι εύκολο να «διαβάσεις» τον Παναθηναϊκό:

«Δεν υπάρχουν εύκολα ματς. Είναι παιχνίδια που κρίνονται στις λεπτομέρειες, στην υψηλή διάθεση έχει μια ομάδα να κερδίσει το παιχνίδι. Παίζει ρόλο ο τρόπος που θα εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες σου. Εκεί που θέλω να σταθώ εγώ είναι η αγωνιστική διάθεση και η έντονη επιθυμία σου να κερδίσεις το παιχνίδι. Αυτό πρέπει να είναι σε υψηλό επίπεδο για εμάς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Επίσημη η μεταγραφή του Μαρσιάλ στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ  ανακοίνωσε την απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ για τα επόμενα τρία χρόνια. Μετά τον Ρομπέρτο Περέιρα και τον Έρικ...

Στην ίδια κατηγορία