Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Aπόστολος Παπαβασιλείου: «Οι τρεις στόχοι του ΠΑΟΚ Β»

Δημοφιλή

Ετοιμος για το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 είναι ο ΠΑΟΚ Β. Μιλώντας στο Forzaonline.gr., ο προπονητής της δεύτερης ομάδας του Δικεφάλου, Απόστολος Παπαβασιλείου, ανέλυσε τις σκέψεις του για τη νέα σεζόν.

-Πώς κύλησε η προετοιμασία και ποιοι είναι οι στόχοι σας για το νέο πρωτάθλημα;

«Δουλέψαμε για δύο μήνες πολύ καλά με τα παιδιά, υπάρχει μεγάλη διάθεση και κίνητρο από τους ποδοσφαιριστές. Δεν θέλω να πω ότι είναι μικροί, αλλά ότι είναι σε μια ηλικία, που είναι σημαντικό να βλέπουν ρεαλιστικά το ποδόσφαιρο. Οι στόχοι της ομάδας έχουν να κάνουν με τρεις πυλώνες. Ο κυριότερος είναι να ετοιμάσουμε ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα. Το ότι έχουν φθάσει στη δεύτερη ομάδα είναι επιστέγασμα σκληρής δουλειάς όλων των προηγούμενων χρόνων. Πρέπει εμείς να τελειοποιήσουμε την εκπαιδευτική τους διαδικασία και να φθάσουν στην πρώτη ομάδα, όσοι τουλάχιστον είναι δυνατό να το κάνουν. Το άλλο κομμάτι είναι να παίξουμε ένα θελκτικό ποδόσφαιρο, για το οποίο να έρχεται ο κόσμος και να το ευχαριστιέται γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα, που πρέπει να πρωταγωνιστεί. Οι ρίζες της είναι τέτοιες, που, όπως όλοι καταλαβαίνετε, θα πρέπει να είναι αρεστή στον κόσμο, που την αγαπάει πολύ. Ταυτόχρονα, να μπορούμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια, γιατί είναι σημαντικό επίσης σ’ αυτήν την ομάδα οι παίκτες ν’ αντιλαμβάνονται-βγάζοντάς το σ’ επίπεδο Β΄ εθνικής ότι πρέπει να νικούν στους αγώνες γιατί ακριβώς χρειάζεται μέταλλο νικητή».

-Αποτελούν κίνητρο για τους παίκτες σας οι μεταγραφές τύπου Κουλιεράκη;

«Ο ΠΑΟΚ έχει τις καλύτερες ακαδημίες στη χώρα μας, το επίπεδό τους είναι από το καλύτερο στην Ευρώπη. Και το λέμε γιατί έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια τις παρουσίες μας στο εξωτερικό. Η δεύτερη ομάδα βοηθάει πάρα πολύ, γιατί στην ουσία οι παίκτες μπαίνουν στο αντρικό, ρεαλιστικό ποδόσφαιρο και αντιλαμβάνονται στην πραγματικότητα γιατί υπάρχει σκοπιμότητα από τις ομάδες, υπάρχει το «πρέπει να κερδίσω». Από πέρσι μπορούν κι οι δεύτερες ομάδες να υποβιβάζονται, δύο από αυτές έπεσαν κιόλας, οπότε αρχίζει και γίνεται πιο ρεαλιστικό. Ολη αυτή η διαδικασία βοηθάει τα παιδιά να φθάσουν πιο έτοιμα στην πρώτη ομάδα. Δεν θα είναι όλοι, σίγουρα όμως είναι δεδομένο ότι όταν φθάσουν εκεί, συνεχίζουν και πρέπει να εξελίσσονται και στην πρώτη ομάδα. Ποτέ δεν θα φθάσει να είναι κάποιος παίκτης πανέτοιμος για εκεί. Η πρώτη μας ομάδα πρωταγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο, οπότε είναι δύσκολο να ενταχθούν σ’ αυτήν».

-Πόσο ιδιαίτερη είναι για εσάς η φετινή σεζόν, η πρώτη σας σε επίπεδο επαγγελματικής κατηγορίας;

«Για μένα δεν είναι, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ίδιο παντού. Γνωρίζω πολύ καλά τα παιδιά και τον οργανισμό, αισθάνομαι πολύ καλά κι όμορφα εδώ. Λέω ξανά ότι είναι το τελευταίο στάδιο της εξελικτικής διαδικασίας των παιδιών και θεωρώ ότι θα δουλέψουμε καλά πάνω σ΄ αυτό το κομμάτι».

-Τι θα δούμε φέτος από τον ΠΑΟΚ Β μέσα στο γήπεδο;

«Ο,τι βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια στην ακαδημία κι ό,τι βλέπουμε και στην πρώτη ομάδα, κυριαρχικό και επιθετικό ποδόσφαιρο όσο το δυνατό μπορούμε, θέλουμε εμείς να έχουμε τον πρωταρχικό ρόλο στο παιχνίδι, πίεση στον αντίπαλο όταν δεν έχουμε την μπάλα γιατί θέλουμε να την έχουμε εμείς».

-Πώς κρίνετε τη δυναμικότητα των ομάδων στον όμιλό σας; Και με τι θα είστε ευχαριστημένος στο τέλος της σεζόν;

«Εμείς κοιτάμε τη δική μας ομάδα και πώς θα μπορέσουμε να εξελίξουμε τους παίκτες. Θα είμαι πολύ ευχαριστημένος όταν θα έχουμε καταφέρει να εκπαιδεύσουμε και να εξελίξουμε τα παιδιά, να έχουν γίνει καλύτεροι παίκτες και όσο το δυνατό περισσότεροι από αυτούς να ακουμπήσουν στην πρώτη ομάδα».

-Πώς είναι η συνεργασία σας, τόσο με την πρώτη ομάδα, όσο και με την αντίστοιχη της Κ-19;

«Είναι εξαιρετική. Και με την πρώτη ομάδα υπάρχει διαρκώς ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας, άμεση είναι η επαφή και με την Κ-19, όπου γνωριζόμαστε ακόμη καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια».

-Από τη στιγμή που οι δεύτερες ομάδες δεν προβιβάζονται, πόσο δύσκολο είναι να βρίσκετε κίνητρο για τους παίκτες σε κάθε παιχνίδι;

«Είναι πολύ εύκολο γιατί τα παιδιά έχουν στόχο και κίνητρο να φθάσουν στην πρώτη ομάδα. Από την άλλη, υπάρχει πίεση, και καλώς υπάρχει, ότι οι δεύτερες ομάδες μπορούν να υποβιβαστούν».

-Με τον Δημήτρη Ταξίδη, συνεργάτη σας στην τεχνική ηγεσία, έχετε συμπορευτεί για αρκετά χρόνια. Πώς είναι αυτή η σχέση;

«Τον γνώρισα ως συνεργάτη από την Κ-11 του ΠΑΟΚ πολλά χρόνια πριν. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική, υπάρχει φιλική σχέση, και κάτι παραπάνω. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ο προπονητής κι οι υπόλοιποι, όλοι μαζί είμαστε ένα κομμάτι. Σίγουρα παίρνεις κάτι από τον οποιονδήποτε, με τον Δημήτρη Ταξίδη είμαι τυχερός γιατί είναι ένα από τα παιδιά, με τα οποία συνεργαζόμαστε καλά. Ταυτόχρονα είναι κι ο Γιώργος Κωστίκος, η παρουσία του οποίου είναι πολύ σημαντική στο να μας βοηθήσει και να είναι κοντά μας, είναι η ιστορία του ΠΑΟΚ, οπότε είμαστε χαρούμενοι και για αυτό. Και με όλα τα υπόλοιπα παιδιά, για να μην τα αναφέρω ένα, η συνεργασία μας είναι εξαιρετική».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Επίσημη η μεταγραφή του Μαρσιάλ στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ  ανακοίνωσε την απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ για τα επόμενα τρία χρόνια. Μετά τον Ρομπέρτο Περέιρα και τον Έρικ...

Στην ίδια κατηγορία