Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανώτερος από τον ΠΟΤ Ηρακλής-Φούρνοι Βενέτη, αλλά «κόλλησε» στο μηδέν ο ΠΑΟΚ Β

Δημοφιλή

Καλύτερος στην αναμέτρηση της πρεμιέρας ήταν ο ΠΑΟΚ Β, που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του , μένοντας στο μηδέν με τον ΠΟΤ Ηρακλή στην Ευκαρπία. Αναγνωριστικό ήταν το πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης της πρεμιέρας, με τις δύο ομάδες να «ζυγίζονται» και τους φιλοξενούμενους να έχουν μια σχετική υπεροχή, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν κάποια μεγάλη φάση.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ Β έδειχνε μια αδυναμία να κρατήσει τη μπάλα και να αναπτυχθεί στο μισό του αντιπάλου, με τον ΠΟΤ Ηρακλή να προσπαθεί κυρίως να απειλήσει με στημένες μπάλες (κέρδισε επτά κόρνερ σε ολόκληρο το πρώτο μέρος), με τους «ασπρόμαυρους» να εμφανίζονται συμπαγείς στην άμυνα, μην επιτρέποντας να δημιουργηθεί κάποια επικίνδυνη κατάσταση για τον Μοναστηρλή.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο ΠΑΟΚ Β άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να γίνεται απειλητικός για την εστία του Στουρνάρα, με κινητήριο μοχλό κυρίως τον, δραστήριο στο ντεμπούτο του, Χόρχε Ουρτάδο. Ο Κολομβιανός στράικερ κουβάλησε μπάλες εκτός περιοχής, με πρώτη καλή του ενέργεια στο 29′, όταν έκανε την επέλαση στον άξονα, είδε τον Σμυρλή στα αριστερά για να του περάσει τη μπάλα, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να κόβεται από την άμυνα του Γηραιού.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού ήταν δημιουργίας κι εκτέλεσης για ακόμα μια φορά από τον Ουρτάδο, που έφυγε μόνος του απέναντι από την εστία, αλλά πλάσαρε πάνω στον Σουλούκο στο 30′. Στο 36′ ο Χάμοντ προσπάθησε να απειλήσει με μακρινό σουτ που έφυγε ωστόσο αρκετά πάνω από τα δοκάρια, με τη δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου να απαντά με μια, ανάλογη με τις προηγούμενες, φάση.

Ο Ουρτάδο κέρδισε και πάλι τη μονομαχία για να φύγει στον άξονα, πέρασε για τον Σμυρλή που έκανε κίνηση στα αριστερά, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να εκτελεί σε δεύτερο χρόνο, με το πλασέ του να περνάει λίγο έξω.

Από εκεί και πέρα, ο Ηρακλής ήταν αυτός που προσπάθησε να πάρει τη μπάλα στην κατοχή του, χωρίς να απειλήσει ωστόσο ιδιαίτερα, με τη λευκή ισοπαλία να μένει μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

To δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ανάλογο τρόπο, και τους «κυανόλευκους» να έχουν μια σχετική κυριαρχία, και τον ΠΑΟΚ Β να είναι καλά οργανωμένος στην άμυνα του. Στο 52′ οι αριθμητικές ισορροπίες ωστόσο άλλαξαν. Ο Ουρτάδο έκλεψε τη μπάλα δύο μέτρα έξω από την περιοχή κι αριστερά, με τον Παπασάββα να τον ανατρέπει έξω και να δέχεται σωστά την αποβολή από την Τσιοφλίκη.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χιτσάμ Κανίς, με τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Στουρνάρα, με τον Σμυρλή να παίρνει την κεφαλιά για να στείλει τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια!

Όπως είναι λογικό ο ΠΑΟΚ Β από εκείνο το σημείο κι έπειτα προσπάθησε να χτυπήσει στον χώρο, και βρήκε μεγάλες ευκαιρίες με τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι. Πιο συγκεκριμένα, στο 69΄ ο Φίλων έκλεψε τη μπάλα πίσω από το κέντρο, έτρεξε όλο το γήπεδο και βγήκε απέναντι από τον Στουρνάρα, με την προσπάθεια του να γυρίσει τη μπάλα στον Ουρτάδο, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Γρόσδης έφτασε μια ανάσα από το γκολ, αλλά είδε τον Στουρνάρα να του σταματά το εξαιρετικό σουτ από τα όρια της περιοχής. Ο ΠΑΟΚ Β ήταν καλύτερος στο διάστημα που αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω, με τον Μοναστηρλή να σταματά τη μοναδική απειλή του Ηρακλή σε αυτό το διάστημα, σε σουτ του Κιβρακίδη στο 74′.

Εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία, ο ΠΑΟΚ Β στις καθυστερήσεις έφτασε κοντά στο γκολ, με το σουτ του Ουρτάδο να σταματά στα σώματα, και το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ Β (Παπαβασιλείου): Μοναστηρλής, Τασιούρας, Σινανάι (85′ Ρουμίαντσεβ) , Λαγωνίδης, Κώττας, Γρόσδης (85′ Γκούμας) , Τσοπούρογλου, Καλόγηρος (55′ Φίλων), Κανίς (75′ Τσαούσης), Σμυρλής, Ουρτάδο.

Ηρακλής (Οφρυδόπουλος): Στουρνάρας, Κιβρακίδης, Αναστασίου, Σιδεράς, Παπασάββας, Χάμοντ, Μπελμόντ (60′ Καλουτσικίδης), Χριστοδουλόπουλος (60′ Ντουκουρέ), Μπερτόλιο (88′ Χιμένεθ), Κυνηγόπουλος, Τσιριγώτης (78′ Κούστα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Ισοπαλία για ΑΕΚ, μόνος πρώτος ο ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Καλλιθέας, αφού το παιχνίδι στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας έληξε...

Στην ίδια κατηγορία