Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

«Γκρεμίστηκε» το αφήγημα της ΑΕΚ για το πέναλτι του Μουκουντί στην Λιβαδειά!

Δημοφιλή

Μια υπόθεση που απασχόλησε όλο το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, και προσφάτως απασχόλησε και την Ελλάδα με το χέρι του Μουκουντί, ξεκαθαρίστηκε από την ΚΕΔ της UEFA: «Ήταν πέναλτι, παράβαση όταν το χέρι ανακόπτει τη μπάλα που πάει στην εστία».

Πλήρης ανατροπή στην πλέον αμφισβητούμενη φάση του Euro 2024, με την Γερμανία να φωνάζει για πέναλτι που δεν της δόθηκε στον προημιτελικό με την Ισπανία, στο χέρι του Κουκουρέγια στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης. Η επίμαχη φάση έλαβε χώρα στο 107ο λεπτό του αγώνα με το ματς στο 1-1 και τους Ίβηρες να σημειώνουν στο 119′ το γκολ της πρόκρισης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Άγγλος Άντονι Τέιλορ που δεν υπέδειξε την παράβαση στο χέρι του Κουκουρέγια μετά το σουτ του Βουρτς, παρότι η μπάλα κατευθυνόταν προς τέρμα. Με αρκετή καθυστέρηση, η UEFA πήρε θέση για την συγκεκριμένη φάση, η οποία απασχόλησε και την… ελληνική επικαιρότητα, λόγω του χεριού του Μουκουντί στον αγώνα Λεβαδειακός-ΑΕΚ την 3η αγωνιστική, γκρεμίζοντας ουσιαστικά την επικοινωνιακή πολιτική των «κιτρινόμαυρων», που την είχε χτίσει πάνω στη φάση του Κουκουρέγια!

Τι υποστήριξε η επιτροπή διαιτησίας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας σε οδηγία της προς τους διαιτητές, στο πλαίσιο επιμόρφωσής τους, όπως αποκαλύπτει η “Relevo”;

«Υπήρξε λάθος τόσο από τον διαιτητή του γηπέδου, που δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών για το χέρι του Ισπανού ποδοσφαιριστή, όσο και του VAR που δεν επενέβη. Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες της UEFA, όταν η επαφή με το χέρι σταματάει ένα σουτ με την μπάλα να κατευθύνεται προς το τέρμα, θα πρέπει να τιμωρείται πιο αυστηρά και στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να δίνεται πέναλτι, εκτός εάν το χέρι του αμυντικού είναι πολύ κοντά στην μπάλα και το σώμα.

Σε αυτή την περίπτωση, ο αμυντικός σταματάει το σουτ στο τέρμα με το χέρι του, που δεν είναι πολύ κοντά στο σώμα και αυτό γίνεται μεγαλύτερο, οπότε θα έπρεπε να είχε δοθεί πέναλτι». Επιπλέον αναφέρεται ότι δεν θα έπρεπε να δοθεί κίτρινη κάρτα στον άσο της Τσέλσι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Σοκ στη Μάντσεστερ Σίτι με Ρόδρι

Μέγα σοκ στην Σίτι που χάνει για όλη την σεζόν τον «εγκέφαλο» στην μεσαία γραμμή της, Ρόδρι. Σύμφωνα με ρεπορτάζ...

Στην ίδια κατηγορία