Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο ΠΑΟΚ στο FIBA Europe Cup

Δημοφιλή

Η Ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ mateco για τη σεζόν 2024-25 δεν σταμάτησε στην Αττάλεια, αλλά θα συνεχιστεί στο FIBA Europe Cup. Εκεί όπου η ομάδα μας γνωρίζει ήδη τις τρεις ομάδες που θα έχει στον ίδιο όμιλο και τις οποίες θα αντιμετωπίσει, αλλά και πιθανούς αντιπάλους στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ mateco είναι στον 9ο όμιλο της διοργάνωσης και θα έχει ως αντιπάλους την Porto, την Szolnoki από την Ουγγαρία και τη Βελγική Limburg, με την οποία θα συναντηθεί για πρώτη φορά. Η ιστορία έχει καταγράψει δύο συναντήσεις (και δύο νίκες του ΠΑΟΚ) απέναντι στην Porto (στην Ευρωλίγκα τη σεζόν 1997-98) και άλλα δύο παιχνίδια (μία νίκη και μία ήττα) με αντίπαλο τη Szolnoki τη σεζόν 2015-16.

Σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής του FIBA Europe Cup, η κανονική περίοδος έχει 40 ομάδες, χωρισμένες σε 10 ομίλους των 4 και προκρίνονται στην επόμενη φάση οι πρώτοι από κάθε όμιλο και οι 6 καλύτεροι δεύτεροι.

Στη φάση των «16» υπάρχουν 4 όμιλοι των 4 ομάδων, συνεπώς και 6 ακόμη παιχνίδια για τον ΠΑΟΚ mateco. Από εκεί προκρίνονται οι δύο (2) πρώτοι από κάθε όμιλο στους προημιτελικούς. Μέχρι και τον τελικό, διεξάγονται διπλές αναμετρήσεις (εντός και εκτός έδρας) και αυτό που μετρά είναι η συνολική διαφορά πόντων.

Εκτός από τον ΠΑΟΚ, ακόμη 18 (από τις συνολικά 24) ομάδες που συμμετείχαν στα προκριματικά του BCL, δήλωσαν συμμετοχή στο FIBA Europe Cup. Και εκεί θα είναι 15 συνολικά αυτές οι ομάδες που θα συνεχίσουν, μεταξύ των οποίων η Cholet, η Dinamo Sassari, η Antwerp, η Oradea, η Fribourg, που δεν τα κατάφεραν στα προκριματικά στην Αττάλεια. Στο FIBA Europe Cup, όμως κέρδισαν απευθείας τη συμμετοχή τους και ομάδες που επίσης είναι πολύ γνωστές στον ΠΑΟΚ όπως η Tofas Bursa, αλλά και η Bursaspor, οι Γερμανικές Ludwigsburg, Braunschweig και φυσικά η Zaragoza (που ξυπνά πολλές και ιδιαίτερα ευχάριστες μνήμες από το μακρινό 1991).

Το FIBA Europe Cup ξεκινά στις 8 Οκτωβρίου, καθώς αυτή την εβδομάδα διεξάγονται τα προκριματικά της διοργάνωσης, από όπου θα εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους οι ομάδες που θα συμπληρώσουν το γκρουπ των 40 της κανονικής διάρκειας. Τότε, θα οριστικοποιηθεί και το πρόγραμμα των αγώνων του ΠΑΟΚ mateco (ημερομηνίες και ώρες), ωστόσο η σειρά των αγώνων είναι…

9/10 Limburg – ΠΑΟΚ mateco
16/10 ΠΑΟΚ mateco – Porto
23/10 ΠΑΟΚ mateco – Szolnoki
30/10 ΠΑΟΚ mateco- Limburg
6/11 Porto – ΠΑΟΚ mateco
13/11 Szolnoki – ΠΑΟΚ mateco

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

Κανονικά θα συνεχιστεί το μέτρο της αλλαγής ώρας. Συγκεκριμένα, η αλλαγή ώρας για το 2024 θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της...

Στην ίδια κατηγορία