Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2024

Για τρίτη φορά κόντρα σε Τούρκους ο ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Γαλατασαράι στο «Αλί Σαμί Γιέν», έχει ξεκινήσει, με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ να καταγράφει ενδιαφέροντα στοιχεία πριν την σέντρα του αγώνα.

Αναλυτικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει για τα facts & figures του αγώνα:

«Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει για τρίτη φορά στην ιστορία του ομάδα από την Τουρκία. Η αρχή είχε γίνει με την ιστορική πρόκριση απέναντι στην Φενέρμπαχτσε το 2010-11.

Τότε ήταν για τα προκριματικά του Europa League, όπου ο Δικέφαλος είχε επικρατήσει με 1-0 στην Τούμπα (19’ Βιεϊρίνια ) και στην ρεβάνς το γκολ του Μπελόζογλου (50’) έστειλε την αναμέτρηση στην παράταση, όπου ο ΠΑΟΚ με γκολ του Μουσλίμοβιτς στο 102ο λεπτό πήρε την πρόκριση για τους ομίλους της διοργάνωσης.

Το 2020-21 για τον Β’ Προκριματικό γύρο του Champions League αντιμετώπισε την Μπεσίκτας σε μονή αναμέτρηση λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας του κορωνοϊού και επικράτησε με 3-1. Ο Χρήστος Τζόλης σημείωσε δύο γκολ στο 7ο και 24ο λεπτό, ενώ ο Δημήτρης Πέλκας έκανε το 3-0 στο 30ο λεπτό και ο Λαρίν έγραψε το τελικό σκορ στο 37ο λεπτό.

Από την άλλη πλευρά, η Γαλατάσαραϊ έχει έξι αναμετρήσεις με ελληνικές ομάδες για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μετρά πέντε νίκες και μια ήττα. Έχει αντιμετωπίσει σε διπλά παιχνίδια τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ενώ έχει και δύο μονές αναμετρήσεις με Ολυμπιακό και Πανιώνιο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει ομάδα από τη γειτονική χώρα για τους ομίλους κάποιας διοργάνωσης, ή σε φάση μετά τα προκριματικά.

Η τελευταία παρουσία για τον Δικέφαλο σε αναμέτρηση για το Europa League ήταν στις 10 Δεκεμβρίου 2020 για τη φάση των ομίλων στην Τούμπα, όπου αντιμετώπισε την Γρανάδα σε ένα παιχνίδι που έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Για τα προκριματικά αλλά και τις επόμενες φάσεις των ευρωπαϊκών Κυπέλλων, ο ΠΑΟΚ έχει 239 παιχνίδια και ο απολογισμός του είναι 94 νίκες, 66 ισοπαλίες και 79 ήττες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Το πάλεψε ο ΠΑΟΚ στο Αλί Σάμι Γεν, αλλά…

Ο ΠΑΟΚ το πάλεψε στην έδρα της Γαλατασαράι, γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 3-1 στην πρεμιέρα του νέου Γιουρόπα...

Στην ίδια κατηγορία