Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Η διαφορετική εμφάνιση του ΠΑΟΚ και το μήνυμα

Δημοφιλή

Εξαιρετικά στάθηκε ο ΠΑΟΚ στο RAMS Park κόντρα στη Γαλατασαράι κατά την πρεμιέρα του στο League Phase του UEFA Europa League, ωστόσο, υπέκυψε στην ανωτερότητα του τουρκικού κλαμπ και υποχρεώθηκε σε ήττα, επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη με άδεια χέρια, μετατοπίζοντας πλέον την προσοχή του στην επόμενη αγωνιστική του υποχρέωση κόντρα στον Άρη. Από πλευράς «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ έγινε έκδηλη η υπερηφάνεια της αναφορικά με την εμφάνιση που κατέθεσε το γκρουπ του Ράζβαν Λουτσέσκου, με τον Γιόνι Ότο σε δηλώσεις του στο FORZAonline να επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «κερδίσαμε σ΄ αυτοπεποίθηση, μπορούμε να παίξουμε και καλύτερα».

Συγχρόνως ο ΠΑΟΚ μέσα στο κατάμεστο Αλί Σάμι Γεν φρόντισε να αποστείλει ένα σημαντικό μήνυμα εκτός γηπέδου με μία διαφοροποίηση που πρόσθεσε στη φανέλα του, αντικαθιστώντας τη στοιχηματική χορηγική του εταιρεία εξαιτίας της απαγόρευσης προβολής που υπάρχει στη γειτονική χώρα. Συνεπώς, έφερε στο προσκήνιο ένα κοινωνικό ζήτημα που αφορά την παιδική παχυσαρκία, η αύξηση της οποίας έχει απασχολήσει αρκετά κράτη με γνώμονα την πρόληψη και την αντιμετώπισή του με δεδομένη τη διάσταση που έχει λάβει.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τα παρακάτω φωτογραφικά στιγμιότυπα οι παίκτες του ΠΑΟΚ φέρουν μήνυμα πρόληψης κατά της παιδικής παχυσαρκίας, η άνοδος της οποίας είναι έντονη και στην Ελλάδα, έχοντας βρεθεί στο επίκεντρο ημερίδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – Ευρώπης προ λίγων μηνών με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Οι σχετικοί δείκτες κατατάσσουν τη χώρα μας ανάμεσα στα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Eνωσης στην τρίτη θέση στα παιδιά κάτω των 5 ετών, στη δεύτερη θέση στα παιδιά ηλικίας 5 έως 9 ετών και στην πρώτη θέση στα παιδιά και τους εφήβους 10 έως 19 ετών.

«Μαζί με την UNICEF αναπτύξαμε ένα πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στην πρόληψη και καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας. Στόχος μας είναι όχι απλώς ο έγκαιρος εντοπισμός της παιδικής παχυσαρκίας αλλά η πρόληψη των παραγόντων κινδύνου που οδηγούν σε αυτήν. Eτσι, αναπτύξαμε ένα πρόγραμμα που στοχεύει παράλληλα σε πρωτογενές, δευτερογενές και τριτογενές επίπεδο. Το πρόγραμμα έχει ως πρωταρχικό σκοπό να αλλάξει το περιβάλλον που οδηγεί στην παιδική παχυσαρκία», επισημάνθηκε από την Ειρήνη Αγαπηδάκη (σ.σ αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας), προσθέτοντας ότι «η μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού, είτε μιλάμε για παιδιά είτε για ενήλικες, είναι είτε υπέρβαροι είτε παχύσαρκοι. Για τον λόγο αυτό έχουμε αναλάβει αυτή την εθνική δράση ενάντια στην παιδική παχυσαρκία για τα επόμενα δύο χρόνια».

Το πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται πιλοτικά σε 59 σχολεία της χώρας και από το νέο σχολικό έτος θα εφαρμοστεί καθολικά, σε εθνικό επίπεδο. με στόχο την απόκτηση δεξιοτήτων, υγιεινές, διατροφικές δεξιότητες, δεξιότητες φυσικής άσκησης, δεξιότητες για τη σπατάλη τροφίμων κά. Όπως είπε η κ. Αγαπηδάκη, παρέχεται στα παιδιά και τις οικογένειες τους δωρεάν πρόσβαση σε διατροφολόγους, πρόσβαση σε γιατρούς, σε ψηφιακά εργαλεία τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι οικογένειές τους αλλά και οι ίδιοι, ανάλογα με το αναπτυξιακό τους επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Ο ΠΑΟΚ κάνει στροφή σε Άρη

Σε ρυθμούς… Super League κινείται ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αφήνει πίσω του το Europa League, έστω και προσωρινά. Δεν...

Στην ίδια κατηγορία