Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

O Ινιέστα είπε αντίο στο ποδόσφαιρο

Δημοφιλή

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση θα ανακοινώσει ο Αντρές Ινιέστα.
Σε μια ειδική εκδήλωση στις 8 Οκτωβρίου, ο σπουδαίος Ισπανός άσος θα κάνει γνωστή την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ρεπορτάζ στην πατρίδα του.

Στα 40 του χρόνια ο Ινιέστα συνέχιζε να προπονείται αναζητώντας ομάδας, ωστόσο φαίνεται ότι πια αποφάσισε να «κρεμάσει» τα παπούτσια του μετά από μια σπουδαία καριέρα στην οποία κατέκτησε τα πάντα τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και με την εθνική ομάδα της χώρας του, στην οποία άλλωστε «χάρισε» ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με το γκολ που πέτυχε στον τελικό του 2000.

Άρχισε την καριέρα του στην περίφημη Μασία της Μπαρτσελόνα και έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα των Καταλανών το 2002, σε ηλικία 18 ετών. Έχει στη συλλογή του 35 τρόπαια, που τον καθιστούν τον πιο επιτυχημένο Ισπανό ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Mε τους Καταλανούς είχε συνολικά 728 συμμετοχές σκοράροντας 57 τέρματα και μοιράζοντας 135 ασίστ. Πανηγύρισε 4 Champions League, 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 9 πρωταθλήματα, Σούπερ Καπ Ευρώπης, 6 Κόπα ντελ Ρέι και 7 Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Σε εθνικό επίπεδο, βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008, παίζοντας σε κάθε παιχνίδι, όπως και αυτό του 2012. Ο Ινιέστα ήταν επίσης βασικό μέλος της εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, σημειώνοντας το νικητήριο γκολ στην παράταση εναντίον της Ολλανδίας. Κέρδισε το βραβείο του καλύτερου παίκτη στην Ευρώπη το 2012 και ονομάστηκε καλύτερος παίκτης της IFFHS παγκόσμια το 2012 και το 2013.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Μια φανέλα Μπακαγιόκο μπορεί να γίνει δική σου!

To FORZA Group TV προσφέρει σε έναν τυχερό μια φανέλα του Τιεμουέ Μπακαγιόκο. Τα βήματα για να κερδίσετε τη φανέλα είναι πιο απλά...

Στην ίδια κατηγορία