Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Ηλίας Χαραλάμπους: Ενας φίλος έρχεται από τα παλιά

Δημοφιλή

Για τη δεύτερη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την (πρώην) Στεάουα Βουκουρεστίου, στον πάγκο της οποίας βρίσκεται, εδώ και ενάμισι χρόνο, ένας πρώην παίκτης του, ο Ηλίας Χαραλάμπους.

Πάντως, το βράδυ της επόμενης Πέμπτης δεν θα είναι η πρώτη φορά, που ο Χαραλάμπους-ως προπονητής-θα τεθεί αντίπαλος του Δικεφάλου. Το προπερασμένο καλοκαίρι (5 Ιουλίου 2023) ΠΑΟΚ και Στεάουα είχαν αναμετρηθεί σε φιλικό παιχνίδι στο Τέχελεν της Ολλανδίας και είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι με 1-1 (Γκορντεζιάνι και Κόμαν οι σκόρερ).

Ο 44χρονος (είχε γενέθλια την περασμένη Τετάρτη) Κύπριος προπονητής είχε ενταχθεί στο ρόστερ του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2005, αν κι ο Δικέφαλος τον ήθελε ήδη από το 2004, επί εποχής Αγγελου Αναστασιάδη. Είχε γίνει πρόταση στην Ομόνοια, αλλά οι δύο ομάδες δεν τα είχαν βρει στο οικονομικό κομμάτι. Ένα χρόνο αργότερα (Μάιος 2005), όταν είχε λήξει το συμβόλαιο του Χαραλάμπους με την Ομόνοια, έγινε παίκτης του ΠΑΟΚ. Αποτέλεσε επιλογή του Γιώργου Κωστίκου, ενώ πρώτος προπονητής του στο Δικέφαλο ήταν ο Νίκος Καραγεωργίου. Ο Χαραλάμπους είχε εξαντλήσει το τριετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, επιστρέφοντας αμέσως μετά στην ομάδα της Ομόνοιας. Στο ελληνικό πρωτάθλημα επανεμφανίστηκε τον Ιανουάριο του 2014, όταν φόρεσε τη φανέλα του Λεβαδειακού.

Η τότε εποχή, πάντως, με τις συχνές αλλαγές προπονητών, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα στον ΠΑΟΚ, κάθε άλλο παρά ιδανική υπήρξε για τους παίκτες.

«Αυτό το ακούω συχνά να μου το λένε. Ναι, περάσαμε και δύσκολες στιγμές, αλλά και πολύ ωραίες. Εγώ αυτό που πάντα λέω είναι ότι ήταν ευλογία, που θήτευσα στον ΠΑΟΚ» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του στη FORZA, προσθέτοντας: «Εκείνα τα χρόνια στη Θεσσαλονίκη ήταν από τα καλύτερα της ζωή μου. Έκανα φίλους, αγωνίστηκα στην Τούμπα μπροστά στον υπέροχο κόσμο του ΠΑΟΚ. Αναμνήσεις αξέχαστες για μένα και την οικογένεια μου. Να σας πω την αλήθεια, μακάρι να έρθει η στιγμή, που θα γυρίσω στην ομάδα από ένα άλλο πόστο, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα, που αγαπάω πολύ».

Οσο για το παιχνίδι, που δεν ξεχνάει ως παίκτης του ΠΑΟΚ είναι η εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί του Ολυμπιακού, την πρώτη χρονιά, που ήταν στο Δικέφαλο.

Μεταξύ, άλλων, ο Χαραλάμπους είχε αγωνιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του εκτός έδρας αγώνα της 20ης Οκτωβρίου 2005 με τη Σαχτάρ (1-0), που ήταν το πρώτο στην ιστορία του ΠΑΟΚ σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Ολη η σημερινή δράση στο Τσάμπιονς Λιγκ

Πολλά γκολ επιφύλασσε η ημέρα στα παιχνίδια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Όλα τα αποτελέσματα κι οι σκόρερ στους σημερινούς...

Στην ίδια κατηγορία