Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Η προπονητική διαδρομή του Χαραλάμπους: Από τη Λάρνακα μέχρι το Βουκουρέστι

Δημοφιλή

Ο Ηλίας Χαραλάμπους, τεχνικός της (πρώην) Στεάουα Βουκουρεστίου, άρχισε την προπονητική του καριέρα από την ΑΕΚ Λάρνακας, στον πάγκο της οποίας παρέμεινε μέχρι το Φεβρουάριο του 2020. Αργότερα ξενιτεύτηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όντας συνεργάτης του Χρήστου Κόντη στην τεχνική ηγεσία της Χάτα, ομάδα με έδρα στο Ντουμπάι. Επέστρεψε στην Κύπρο για ν’ αναλάβει τον Εθνικό Αχνας, ακολούθησε η θητεία του στη Δόξα Κατοκοπιάς, μέχρι που το Μάρτιο του 2023 αποδέχτηκε την πρόταση της Στεάουα, αναλαμβάνοντας το τιμόνι της ομάδας του Βουκουρεστίου.

Ο Χαραλάμπους είχε δεχτεί νωρίτερα προτάσεις από ομάδες της Κύπρου, αλλά εκείνος αναζητούσε τον επόμενο σταθμό της προπονητικής του καριέρας στο εξωτερικό. Η Στεάουα βρίσκονταν εκείνη την εποχή σε αναζήτηση ενός νεαρού κι εξελίξιμου προπονητή και, όταν χτύπησε την πόρτα του Χαραλάμπους, εκείνος δεν είχε λόγους ν΄ αρνηθεί, κάθε άλλο. Ο 44χρονος προπονητής δεν δυσκολεύτηκα στην προσαρμογή του στην ομάδα του Βουκουρεστίου και σ’ αυτό συνέβαλλε, ως ένα βαθμό κι η προϋπηρεσία του στη Ρουμανία, μια και τη σεζόν 2012-13 ήταν παίκτης της Βασλούι.

Με την ομάδα του Βουκουρεστίου πέρσι πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ρουμανίας. Εκείνο ήταν το πρώτο πρωτάθλημα για την ομάδα του Βουκουρεστίου μετά από εννέα χρόνια και δικαίως στο τέλος της σεζόν ο Κύπριος τεχνικός αναδείχτηκε προπονητής της χρονιάς στη Ρουμανία (ο Χαραλάμπους έγινε κι ο πρώτος Κύπριος προπονητής, που κατέκτησε πρωτάθλημα μακριά από τη χώρα του). Τον περασμένο Ιούλιο οδήγησε την ομάδα του και στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ρουμανίας χάρη στη νίκη με 3-0 επί της Κορβινούλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Το (οριστικό) πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στο FIBA Europe Cup

Ο ΠΑΟΚ mateco μπαίνει σε αγωνιστικούς ρυθμούς ενόψει της νέας σεζόν, ξεκινώντας αρχικά από το Περιστέρι και την πρεμιέρα...

Στην ίδια κατηγορία