Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Το ποδόσφαιρο του Λουτσέσκου δεν φτιάχτηκε για να υπηρετεί τους σέντερ-φορ

Δημοφιλή

Ο Λουτσέσκου επιλέγει να παίρνει λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους. Κάπως έτσι οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ δείχνουν να υστερούν αριθμητικά, ενώ υπηρετούν ακριβώς το ρόλο που τους έχει ανατεθεί.

Δεν φταίει ο Τσάλοφ. Δεν φταίει ούτε ο Τισουντάλι. Όπως δεν έφταιγε ο Μπράντον Τόμας, ο Σαμάτα ή ο Τζίμας. Δεν έφταιγε ο Νέλσον Ολιβέιρα, ο Άκπομ, ο Σβιντέρσκι.

Μετά από τόσα χρόνια, θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι το ποδόσφαιρο του Λουτσέσκου δεν φτιάχτηκε για να υπηρετεί τους σέντερ-φορ. Αντιθέτως, αυτοί οφείλουν να το υπηρετούν.

Κι όσο καλύτερα μπουν στο πετσί του ρόλου τους, τόσο καλύτερα για την ομάδα. Τόσο καλύτερο για την εικόνα του ψηφιδωτού που σχηματίζεται και στο οποίο όλα τα πετραδάκια παίζουν τον δικό τους καθοριστικό ρόλο.

Μετά από 15 επίσημα παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ που έκανε το καλοκαίρι μία πανάκριβη αναβάθμιση στην θέση του σέντερ-φορ με δύο πανάκριβες, ποιοτικές προσθήκες όπως ο Τσάλοφ και ο Τισουντάλι, έχει πάρει σε απόλυτους αριθμούς ελάχιστα από τους επιθετικούς του.

Ο Ρώσος έχει ένα γκολ (σε τελειωμένο ματς στο Βόλο) και μία ασίστ σε 490 αγωνιστικά λεπτά, ο Μαροκινός επίσης ένα γκολ (σε σχεδόν τελειωμένο ματς με τον Παναιτωλικό) και μία ασίστ σε 400 αγωνιστικά λεπτά και ο Μπράντον Τόμας δεν έχει ούτε γκολ ούτε ασίστ σε 346 λεπτά φέτος!

Δεν είναι παράξενο, ούτε παράδοξο. Είναι τέτοιο το στιλ του ΠΑΟΚ, που το ποδόσφαιρο το οποίο παράγει, φέρνει συνήθως σε θέση εκτέλεσης κάποιον από την τριάδα πίσω τους και όχι τον σέντερ-φορ.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΡΟΛΟΣ

Ο ρόλος του φορ στον συγκεκριμένο ΠΑΟΚ έχει ως βασικά καθήκοντα, το σωστό spacing, τα καλά «σπασίματα» στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο, την προστασία με πλάτη, τις πρώτες μπάλες, το ανηλεές πρέσινγκ στην πρώτη γραμμή. Τα καλά τελειώματα είναι το κερασάκι στην τούρτα. Οι φάσεις που παράγονται για αυτούς είναι εξ’ ορισμού λίγες. Το σημαντικό -για τον προπονητή- είναι να κάνουν σωστά όλα τα υπόλοιπα.

Ο Λουτσέσκου θεωρεί ότι είναι καλύτερο να παίρνεις λίγα από πολλούς, παρά πολλά από λίγους. Ένα δημοκρατικό ποδοσφαιρικό μοντέλο, στο οποίο όλοι μπορούν να βρεθούν σε θέση βολής, όλοι μπορούν να σκοράρουν, για όλους δημιουργούνται ευκαιρίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Γεμάτο το ιατρικό δελτίο του ΠΑΟΚ

Ξανά στο γήπεδο επέστρεψε ο ΠΑΟΚ μετά το απαραίτητο τριήμερο ρεπό που δόθηκε στο αγωνιστικό τμήμα, με τον Ράζβαν...

Στην ίδια κατηγορία