Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Αυξήσεις «φωτιά» στο ηλεκτρικό ρεύμα

Δημοφιλή

Οι υψηλές τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα έχουν σημάνει συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να καλεί σήμερα, Τρίτη, σε σύσκεψη την ηγεσία του υπουργείο Ενέργειας για να αξιολογηθούν όλα τα τελευταία δεδομένα και να ακούσει προτάσεις για το πώς μπορούν να στηθούν αναχώματα.

Η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της το εγχειρίδιο της ενεργειακής κρίσης. Πλαφόν ανά τεχνολογία παραγωγής ρεύματος και στη συνέχεια φορολόγηση των υπερκερδών.

Αυτή θα είναι και η εισήγηση του υπ. Ενέργειας στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις για φορολόγηση ων υπερκερδών των εταιρειών Ενέργειας, ώστε να δημιουργηθεί ένα πορτφόλιο που αν χρειαστεί θα βγουν από κει χρήματα για να ξεκινήσει και πάλι το μοντέλο των επιδοτήσεων στο ρεύμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ωστόσο είπε πως «είμαστε μακριά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο» αλλά σημείωσε πως «αν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα για να μειωθούν οι τιμές στο ρεύμα».

Πηγή: Εthnos.gr

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Πανικός στην Νεάπολη για τους Πρωταθλητές Ελλάδας!

Ένα τεράστιο ασπρόμαυρο πάρτι στήθηκε στη Νεάπολη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Βαλκανικής Πλατείας, με τους οργανωμένους οπαδούς του...

Στην ίδια κατηγορία