Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Αυτοί που άνοιξαν την αυλαία: Από τον Γκολάσα μέχρι τον Θυμιάνη

Δημοφιλή

Ο Κωνσταντίνος Θυμιάνης αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού. Τι πέτυχαν και τι όχι οι… προκάτοχοι του, εκείνοι, δηλαδή, οι ποδοσφαιριστές, που την τελευταία δεκαετία αποτέλεσαν τα πρώτα αποκτήματα κάθε θερινής περιόδου;

Ο Εγιάλ Γκολάσα είχε τραβήξει την προσοχή των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, όταν είχαν υποδεχθεί τη Μακάμπι Χάιφα (3-2) για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2013-14. Ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός, η απόκτηση του οποίου από το Δικέφαλο είχε ανακοινωθεί στις 24 Ιουνίου 2014, δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες τους, αφού στα δύο χρόνια θητείας του στην Τούμπα δεν άφησε κανένα στίγμα.

«Πακέτο» από τον ΠΑΣ Γιάννινα είχαν αφιχθεί στις 25 Ιουνίου 2015 στην Τούμπα οι Χάρης Χαρίσης και Νίκος Κοροβέσης (η σχετική συμφωνία είχε επιτευχθεί τρεισήμισι μήνες πιο πριν). Ο Χαρίσης άντεξε στην Τούμπα για δύο σεζόν, ενώ ακολούθησαν διαδοχικοί δανεισμοί σε ομάδες του Βελγίου (Σεντ Τρούιντεν, Κορτράικ). Aκόμη λιγότερο έμεινε ο Κοροβέσης στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, αφού μετά από ενάμισι χρόνο γύρισε-ως δανεικός-στον ΠΑΣ Γιάννινα. Οριστικά παρελθόν αποτέλεσε το καλοκαίρι του 2017, όταν μεταπήδησε στον Πλατανιά.

Οι Λέο Μάτος και Γεβγέν Σάκχοφ, προερχόμενοι από την Ντνίπρο, αποτέλεσαν τις πρώτες καλοκαιρινές μεταγραφές του 2016, μια και η απόκτησή τους είχε ανακοινωθεί ήδη από τις 6 Ιουνίου. Με 168 συμμετοχές, 26 γκολ και δεκαέξι ασίστ, ο Βραζιλιάνος μπακ ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές στην πορεία κατάκτησης τίτλων. Αλλά και του Ουκρανού κεντρικού χαφ αποδείχτηκε μια ιδιαίτερα χρήσιμη κίνηση, που «έβγαλε τα λεφτά» της.

Στο τέλος της σεζόν 2016-2017 ο ΠΑΟΚ επένδυσε κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ για να πάρει τον Δημήτρη Λημνιό από τον Ατρόμητο (στις 10 Μαΐου έγινε η σχετική ανακοίνωση). Τρία χρόνια αργότερα η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ θα εισέπραττε τριπλάσιο ποσό από την παραχώρηση του διεθνή μεσοεπιθετικού στην ομάδα της Κολωνίας.

Ο Γεβγέν Χατσερίντι είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο ήδη από τις 31 Μαΐου 2018 αφήνοντας πίσω του τη δεκαετή παρουσία στην Ντιναμό Κιέβο,. Ωστόσο, με την ολοκλήρωση του πρώτου μισού της σεζόν τέθηκε ουσιαστικά στο περιθώριο, λύνοντας τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ στο τέλος της περιόδου.

Οι Ροντρίγκο Σοάρες και Λούκας Τέιλορ, που άνοιξαν την αυλαία των μεταγραφών το 2019 και το 2021 αντίστοιχα, δεν κατάφεραν πολλά. Αντίθετα, ο Στέφαν Σβαμπ, πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή το 2020, παραμένει κάτοικος Τούμπας, ενώ κι οι Νίκολας Κουαλιάτα (2022) και Γουίλιαμ Τροοστ-Εκόνγκ (2023) παραμένουν στα ασπρόμαυρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Δεν σκέφτεται να πουλήσει τον Γιαμάλ η Μπαρτσελόνα

Στην Μπαρτσελόνα γνωρίζουν, ότι στο Παρίσι είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα, για την μετά Εμπαπέ εποχή και...

Στην ίδια κατηγορία