Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Αγωνία στον ΠΑΟΚ για Μπάμπα-Σαμάτα

Από τα παιχνίδια των «ασπρόμαυρων» διεθνών σήμερα, Πέμπτη (7/9) αυτά με το πιο σπουδαίο διακύβευμα είναι των Αλί Σαμάτα και Μπάμπα Ράχμαν, για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, αφού αναμένεται να κριθεί η πρόκριση των Εθνικών τους στα τελικά της διοργάνωσης, και κατ’ επέκταση το αν θα τους στερηθεί ο ΠΑΟΚ από την έναρξη της νέας χρονιάς.

Ξεκινώντας χρονικά, στις 19:00 το απόγευμα η Εθνική Γκάνας του Μπάμπα Ράχμαν υποδέχεται την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ούσα πρώτη στον προκριματικό όμιλο, αλλά όχι περασμένη.

Για να «τσεκάρει» το εισιτήριο της και μαθηματικά αρκεί μια ισοπαλία, ενώ αυτό μπορεί να συμβεί και με ήττα, αν και θα περιέπλεκε τα πράγματα, αφού θα χρειάζεται ένα δώρο, από ομάδα που έχει ήδη αποκλειστεί.

Η Γκάνα βρίσκεται πρώτη με 9 βαθμούς, έχοντας στο… κατόπι της την Αγκόλα με 8 και τη, σημερινή της αντίπαλο, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία με 7, με την ουραγό Μαδαγασκάρη να έχει ήδη αποκλειστεί.

Αν η ομάδα του Μπάμπα ηττηθεί θα θέλει η Μαδαγασκάρη να κρατήσει έστω στην ισοπαλία την Αγκόλα, για να πάρει την πρόκριση ως δεύτερη στην ισοβαθμία.

Πιο δύσκολη είναι η αποστολή της Τανζανίας του Αλί Σαμάτα, που στις 22:00 το βράδυ θα τεθεί αντιμέτωπη με την πρωτοπόρο του ομίλου, και ήδη περασμένη, Αλγερία, στοχεύοντας κι αυτή τουλάχιστον σε μια… χρυσή ισοπαλία, που θα σημαίνει και την πρόκριση της στα γήπεδα της Ακτής Ελεφαντοστού, όπου και θα διεξαχθούν τα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Η Τανζανία μπαίνει στην τελευταία αγωνιστική του προκριματικού ομίλου έχοντας το πάνω «χέρι» κόντρα στην τρίτη Ουγκάντας, με επτά βαθμούς και συντελεστή τερμάτων στο -1, έναντι τεσσάρων βαθμών και συντελεστή τερμάτων στο -3.

Μια ισοπαλία είναι αρκετή κόντρα στην Αλγερία, αφού σε περίπτωση ήττας, θα είναι αναγκασμένη να περιμένει το αποτέλεσμα του Νίγηρας- Ουγκάντα, όπου οι φιλοξενούμενοι θα θέλουν νίκη που θα καλύπτει και την υπάρχουσα διαφορά τερμάτων, για να αφήσουν εκτός την Τανζανία.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής είναι προγραμματισμένα για το διάστημα 13/1 2024- 14/2 2024, και για εκεί εξασφαλισμένη θέση έχει μέχρι στιγμής μόνο η Νιγηρία του Ουίλιαμ- Τροστ Έκονγκ.

Μένει να φανεί αν θα τον ακολουθήσουν και οι Μπάμπα- Σαμάτα, αυξάνοντας στους τρεις τους απόντες για τον Ράζβαν Λουτσέσκου, στο πρώτο κομμάτι του νέου έτους.



Τελευταία νέα

Τρομερά παιχνίδια στο Champions League

Η απίστευτη διπλή απόκρουση του Νταβίντ Ράγια στο Αταλάντα-Άρσεναλ (0-0), η ήττα της Μπαρτσελόνα στο Πριγκιπάτο (2-1) με τη...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version