Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

«Άλωσε» το Μαρούσι η ΠΑΟΚΑΡΑ!

Δημοφιλή

Από 40 κύματα πέρασε ο ΠΑΟΚ mateco σήμερα (14/10), ωστόσο κατάφερε να φύγει με το διπλό από την Αθήνα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Basket League. Αρκετές εναλλαγές στο σκορ είχε η αναμέτρηση, με το Μαρούσι να κυριαρχεί κατά κύριο λόγο στην τρίτη περίοδο, ωστόσο ο Δικέφαλος έδειξε σφυγμό στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο και επικράτησε τελικά με σκορ 75-80. Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φρίντρικσον, Χάρισον, Φλάτεν, Μαργαρίτη και ΜακΝίς ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Δυναμική ήταν η εκκίνηση του Δικεφάλου στα πρώτα λεπτά του αγώνα, όπου πήρε προβάδισμα πέντε πόντων με Μαργαρίτη και ΜακΝίς (0-5). Στα μισά της περιόδου η ομάδα του Αμαρουσίου προσπέρασε με τέσσερις πόντους (12-8) με σκόρερ τους Ραντούλιτσα, Τζούστον και Χιλ.

Βελτιωμένος συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια εμφανίστηκε η ομάδα του Τακιανού πίσω από τη γραμμή των τριπόντων, με τους Μαργαρίτη, Χάρισον και Φρίντρικσον να πετυχαίνουν από ένα. Το τρίποντο του Ισλανδού έβαλε ξανά μπροστά τους «ασπρόμαυρους» για το 13-14, ωστόσο στη συνέχεια «πάγωσε» ο ρυθμός με άστοχες εκατέρωθεν επιθέσεις. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 16-19 και τον ΠΑΟΚ mateco να εμφανίζεται αρκετά καλός αμυντικά στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Με διαδοχικά καλάθια των φιλοξενούμενων ξεκίνησε το δεύτερο μέρος του αγώνα, με τον Μπελιάουσκας να βάζει μπροστά τον ΠΑΟΚ με οκτώ πόντους (16-24). Οι νεοφώτιστοι μείωσαν στους δύο (26-28), τη στιγμή που ο Δικέφαλος φορτώθηκε με τέσσερα ομαδικά φάουλ πριν τα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου. Με λάθος του Τσιακμά και τρίποντο του Πένο στη συνέχεια το Μαρούσι μείωσε σε 29-30, αναγκάζοντας τον Τακιανό να ζητήσει τάιμ άουτ.

Τα διαδοχικά λάθη του Δικέφαλο οδήγησαν το ματς στο 32-30, ωστόσο ο Μπελιάουσκας έδωσε ξανά το προβάδισμα (32-33). Οι «ασπρόμαυροι» έμειναν κοντά στο σκορ στο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 40-39.

Η ομάδα του Τακιανού είχε στην ανάπαυλα 44% ευστοχία στο δίποντο και 50% στο τρίποντο, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν 47% και 41% αντίστοιχα. Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε και στα ριμπάουντ (19 έναντι 18), στις ασίστ (εννιά έναντι 7), αλλά και στα… λάθη (επτά έναντι έξι).

Με τρίποντο του Χάρισον ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης (40-42). Κακός στις βολές ήταν σήμερα (14/10) ο Τζαμάνι ΜακΝίς έχοντας 0/6 μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου. Παρά το γεγονός πως η ομάδα του Αμαρουσίου είχε συμπληρώσει πέντε ομαδικά φάουλ σε τρία λεπτά, εντούτοις δεν το εκμεταλλεύτηκε αρκετά ο Δικέφαλος. Οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με τέσσερις (50-46) στα μισά της περιόδου, με τους «ασπρόμαυρους» να αδρανούν σε άμυνα και επίθεση.

Με διαδοχικές βολές από Χάρισον και Μπελιάουσκας ο ΠΑΟΚ ροκάνισε τη διαφορά για το 52-49. Ο Δικέφαλος πάλεψε να γυρίσει το παιχνίδι με τον Φρίντρικσον να ευστοχεί σε τρεις βολές, αλλά τελικά οι διαιτητές μέτρησαν δύο, ακυρώνοντας την τελευταία για το 57-55. Η αστοχία του Σκάιλερ Φλάτεν συνεχίστηκε για ένα ακόμη ματς, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 59-55 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Το δίποντο του Χάρισον και το τρίποντο του Φρίντρικσον έβαλαν μπροστά τον ΠΑΟΚ με 59-60 στις αρχές του τέταρτου και τελευταίου μέρους. Κομβικό σημείο του αγώνα ήταν οι τρεις βολές που κέρδισε ο Χάρισον, με τον Σκαραφίγκα να αποβάλλεται με δεύτερη τεχνική ποινή. Ο ΠΑΟΚ προσπέρασε με τέσσερις (63-67) σε εκείνο το χρονικό σημείο, κάνοντας θρίλερ τον αγώνα.

Οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να χάσουν ένα προβάδισμα επτά πόντων στην τέταρτη περίοδο, με τον Γιαννόπουλο να κάνει το 75-76 ένα λεπτό πριν το φινάλε. Ο Δικέφαλος, τελικά, κέρδισε με 75-80 και πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Επόμενη αγωνιστική στις 18 Οκτωβρίου, όταν θα αντιμετωπίσει στην Κωνσταντινούπολη την Γαλατασαράι για την πρεμιέρα του Basketball Champions League.

Μαρούσι – ΠΑΟΚ Mateco: 75-80

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 40-39, 59-55, 75-80


Τελευταία νέα

Καραπαπάς για ΑΕΚ – Βόλος: «Αν αυτό δεν είναι αλλοίωση τότε ποιο είναι;»

Θέση για τη διαιτησία του Βασίλη Φωτιά στο ΑΕΚ - Βόλος πήρε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς,...

Στην ίδια κατηγορία