Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Απογοητευτικός ΠΑΟΚ και… ήττα

Δημοφιλή

Δεν τα κατάφερε ούτε στο Game 2 ο ΠΑΟΚ mateco, ο οποίος υπέστη ήττα με σκορ 64-81 από το Περιστέρι. Ο Δικέφαλος ήταν καλός στο πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο το Περιστέρι μπήκε δυναμικά στη δεύτερη περίοδο παίρνοντας προβάδισμα κι αποκτώντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.

Τα ποσοστά στο περιφερειακό σουτ των «ασπρόμαυρων» ήταν απογοητευτικά κι έτσι ήρθε η δεύτερη σερί ήττα στους μικρούς τελικούς της Basket League. Οι «ασπρόμαυροι» ήταν απογοητευτικοί στο τέταρτο δεκάλεπτο, οδηγώντας τη διαφορά σε διψήφια διαφορά.

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φράνκε, Ράιλι, Σαλούστρο, Μαργαρίτη και Ρένφρο ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Με διαδοχικές άστοχες επιθέσεις εκατέρωθεν ξεκίνησε η αναμέτρηση στο PAOK Sports Arena. Το Περιστέρι πήρε προβάδισμα τριών πόντων (2-5) με τον Περσίδη να ευστοχεί στα πρώτα λεπτά από τα 6.75.

Ο Δικέφαλος έτρεξε σερί 9-0 με τους Μαργαρίτη και Φράνκε να παίρνουν τις πρωτοβουλίες στο επιθετικό κομμάτι, κάνοντας το 11-5. Το Περιστέρι ανέκαμψε με τον Φρανσίσκο, ο οποίο ευστόχησε σε διαδοχικά λέι απ, ροκανίζοντας τη διαφορά (11-9).

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη υπέπεσε σε πολλά φάουλ από νωρίς στο παιχνίδι, δίνοντας την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να εκτελέσει βολές. Οι βολές του Τσιακμά σε συνδυασμό με το καλάθι του Μαργαρίτη ανάγκασαν τον κόουτς των φιλοξενούμενων να πάρει τάιμ άουτ, αφού ο9ι «ασπρόμαυροι» πέρασαν μπροστά με τέσσερις (17-13).

Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης βρέθηκε σε δαιμονιώδη κατάσταση στα τελευταία λεπτά του αγώνα, κερδίζοντας δύο συναπτά γκολ-φάουλ, που έβαλαν μπροστά την ομάδα του Τακιανού με επτά πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (24-17).

Χωρίς καλάθι έμειναν οι δύο ομάδες στην αρχή του δεύτερου μέρους, με άστοχες εκατέρωθεν επιθέσεις. Ο Τζέιλεν Χαντς μετά από πολλαπλά άστοχα σουτ, ευστόχησε με λέι απ για το 28-20. Οι φιλοξενούμενοι «έτρεξαν» σερί πέντε πόντων, με τον Φώτη Τακιανό να ζητά τάιμ άουτ και να βάζει ξανά τον Ράιλι στο ματς.

Ό,τι έχτισε ο ΠΑΟΚ mateco στο πρώτο ημίχρονο, είδε να γκρεμίζεται, καθώς οι «κυανοκίτρινοι» πλησίασαν στον πόντο (30-29). Το Περιστέρι έτρεξε σερί 11-0, αλλάζοντας τελείως τα δεδομένα του ματς. Ο Δικέφαλος δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα στα τελευταία λεπτά πριν το ημίχρονο, με τη διαφορά να ξεφεύγει. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 33-41 και τους «ασπρόμαυρους» να πετυχαίνουν μόνο εννιά πόντους.

Μολονότι ο ΠΑΟΚ είχε θετικό πρόσημο στο δίποντο με 55% ευστοχία στο πρώτο ημίχρονο, εντούτοις τα ποσοστά του στο περιφερειακό σουτ ήταν κάτω από 10%!

Με δύο διαδοχικές άστοχες προσπάθειες του Κακλαμανάκη ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στο Παλατάκι. Βελτιωμένος ήταν ο Δικέφαλος επιθετικά στο τρίτο δεκάλεπτο, αφού ευστόχησαν Σαλούστρος και Ράιλι σε τρίποντα, ενώ το κάρφωμα του Κακλαμάνακη ξεσήκωσε τον κόσμο.

Η διαφορά μειώθηκε στους πέντε (43-48) στα μισά του τρίτου μέρους της αναμέτρησης. Ο Φράνκε μείωσε, πλησιάζοντας στο καλάθι το Περιστέρι (48-50). Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν τη διαφορά τους μέχρι το τέλος της περιόδου, με το σκορ να είναι 52-56.

Χαμηλό σκορ και… ήττα

Έντονος ήταν ο εκνευρισμός στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, με τον Δικέφαλο να βρίσκεται πίσω με πέντε πόντους (53-58). Το Περιστέρι «φορτώθηκε» με τρία ομαδικά φάουλ μέσα σε 1.5 λεπτό.

Χαμηλό ήταν το σκορ και στο τέταρτο μέρος του αγώνα, με τις δύο ομάδες να έχουν σκληρές μάχες και άστοχες προσπάθειες. Ο ΠΑΟΚ έκανε συνεχόμενα λάθη στα τελευταία λεπτά, με τους παίκτες του Σπανούλη να τα εκμεταλλεύονται, φτάνοντας στο +12 (60-72).

Το Περιστέρι, τελικώς, επικράτησε με σκορ 64-81.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση το Σάββατο 10 Ιουνίου στην Αθήνα για το Game 3.

ΠΑΟΚ – Περιστέρι: 64-81

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Φράνκε, Ράιλι, Σαλούστρος, Μαργαρίτης, Ρένφρο

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 24-17
2η: 9-24
3η: 19-15
4η: 12-25

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 33-41, 52-56, 64-81



Τελευταία νέα

Ο ΠΑΟΚ τις ευκαιρίες και τα δοκάρια, ο Αρης τη νίκη

Ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες, δοκάρια, αλλά ο Αρης πήρε τη νίκη με 1-0 στο ματς της Τούμπας, στο...

Στην ίδια κατηγορία