Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑΣ ΠΑΟΚ: Ανακοίνωση κατά του Δήμου Παύλου Μελά!

Δημοφιλή

Με ανακοίνωση του, ο ΑΣ ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται αναφορικά με την αίτηση του που ουσιαστικά απορρίφθηκε, για να χρησιμοποιηθεί ως έδρα της ομάδας βόλεϊ Γυναικών το ΔΑΚ «Αλέξανδρος Νικολαΐδης».

Αναλυτικά:

Όπως σας είναι γνωστό ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ αιτήθηκε να δηλωθεί ως έδρα της γυναικείας ομάδας πετοσφαίρισης το Δημοτικό Γήπεδο «ΔΑΚ Αλέξανδρος Νικολαΐδης», με σκοπό να παίζει η ομάδα τους αγώνες της (Α’ εθνική) στο εν λόγω γήπεδο αλλά και να προπονείται σε αυτό (τουλάχιστον κάποιες ώρες την εβδομάδα). Πάντα πληρώνοντας το ανάλογο τίμημα που πρέπει να πληρώνεται για την χρήση δημοτικών ή δημόσιων γηπέδων.

Η άρνηση ή τουλάχιστον η έμμεση άρνηση από εσάς μας εξέπληξε. Γιατί η απάντηση ότι μας παραχωρείτε το γήπεδο για τους εντός έδρας αγώνες (ήτοι 2 ανά μήνα) και μια μονάχα προπόνηση μόνο ως άρνηση νοείται, καθώς η ομάδα δεν μπορεί να προπονείται σε άλλο γήπεδο από την έδρα της (μεταφορές εξοπλισμού, σύνδεση με την έδρα κτλ). Μας ενημερώσατε επίσης ότι το δημοτικό στάδιο χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον σύλλογος «Πήγασο Πολίχνης volleyball team» και ως εκ τούτου δεν μπορεί να στεγαστεί κανείς άλλος σύλλογος. Μάλιστα η διοίκηση του εν λόγω σωματείου εξέδωσε δελτίο τύπου που αναφέρει ότι είναι κοινή σας απόφαση η αποκλειστικότητα χρήσης ενός δημοτικού σταδίου από αυτούς, και ότι δεν υπάρχει ώρα διαθέσιμη για άλλους.

Σημειώνουμε ότι όλα τα δημοτικά και κρατικά στάδια της πόλης αλλά και της χώρας, παραχωρούνται σίγουρα όχι σε αποκλειστικότητα αλλά σε όλες (ή τουλάχιστον σε πολλές με γνώμονα να εξυπηρετηθούν όσοι δυνατόν περισσότεροι) τις ομάδες, με βάση το συμφέρον του αθλητισμού, γενικότερα της πόλης. Είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε για τις παραχωρήσεις σε Κλειστό Μίκρας, Παλαί Ντε Σπορ, Εθνικό και Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο, Κολυμβητήριο Δήμου Θεσσαλονίκης, Κλειστά γυμναστήρια σχολείων κτλ. Επίσης να σας προσκομίσουμε και την τιμολογιακή πολιτική καθενός δημοτικού ή κρατικού γηπέδου.

Εν όψει αυτής της απόφασης που έχετε λάβει, ζητούμε να μας γνωστοποιήσετε και να μας αποστείλλετε :

1. Την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (αρχική και επικαιροποιημένες) που παραχωρεί αποκλειστικότητα χρήσης στο εν λόγω σωματείο. Καθώς και να μας προσκομίσετε τις αντίστοιχες εγκρίσεις από τις υπερκείμενες αρχές (Αποκεντρωμένη κτλ) για την αποκλειστική χρήση ενός δημοτικού σταδίου σε ένα σωματείο.

2. Τις κανονιστικές αποφάσεις των τελευταίων ετών, όπου καθορίζεται το τίμημα ανά ώρα για την χρήση του σταδίου, καθώς και να μας ενημερώσετε εγγράφως για τα ποσά που καταβάλλει το εν λόγω σωματείο ανά έτος στα δημοτικά ταμεία και αν όχι, για ποιο λόγο από τη στιγμή που ο Δήμος έχει το δικαίωμα να μη δώσει παραχωρητήριο του γηπέδου, που σημαίνει πως το σωματείο που δεν πληρώνει, χωρίς το παραχωρητήριο δεν μπορεί να πάρει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την αρμόδια ομοσπονδία.

3. Να μας βεβαιώσετε εγγράφως για το ποιος αποπληρώνει τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας του εν λόγω γηπέδου.

4. Να μας ενημερώστε εάν γνωρίζετε για τις χρήσεις που πραγματοποιεί ο εν λόγω σύλλογος στο δημοτικό γήπεδο (π.χ, διοργάνωση γενεθλίων εκδηλώσεων ακόμη και συγγενικών προσώπων διοικήσεως κτλ) και εάν αυτές είναι κατόπιν αντιτίμου (βάσει απόφασης δημοτικού συμβουλίου) ή όχι και σίγουρα εάν είναι επιτρεπτές και σύννομες και αν όχι ποια μέτρα έχει λάβει ο Δήμος.

5. Να μας ενημερώστε εγγράφως εάν γνωρίζετε εάν το εν λόγω επαγγελματικό σωματείο (του οποίου εσείς δίνεται την άδεια να αγωνιστεί στις επαγγελματικές κατηγορίες) λαμβάνει χρήματα από α) κρατικές επιχορηγήσεις (υπουργείο αθλητισμού, στοίχημα κτλ), β) έχει διαφημίσεις στο δημοτικό γήπεδο και ποιος λαμβάνει αυτά τα χρήματα, γ) εισπράττει χρήματα από τα παιδιά των αναπτυξιακών τμημάτων εκτός εάν υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου που καθορίζει την δωρεάν εγγραφή και φοίτηση στις ακαδημίες τέκνων δημοτών σας (σε περίπτωση που υπάρχει ζητούμε να μας την προσκομίσετε καθώς και τον αριθμό αυτών ανά έτος.)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Τρομερά παιχνίδια στο Champions League

Η απίστευτη διπλή απόκρουση του Νταβίντ Ράγια στο Αταλάντα-Άρσεναλ (0-0), η ήττα της Μπαρτσελόνα στο Πριγκιπάτο (2-1) με τη...

Στην ίδια κατηγορία