Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ατελείωτος καύσωνας: Έρχονται πιο έντονα φαινόμενα

Δημοφιλή

Μπορεί το θερμόμετρο να μην δείχνει ακραίες θερμοκρασίες της τάξεως των 44 και 45 βαθμών Κελσίου, όμως, το κύμα καύσωνα που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει πολύ μεγάλη διάρκεια, που φτάνει τις 15 μέρες.

Ο καύσωνας θα επιμένει για τουλάχιστον 10 ημέρες ακόμη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά, λέει τη νέα εβδομάδα προβλέπεται η κορύφωση του φαινομένου και είναι πιθανό να φτάσουμε και τους 43 βαθμούς σε ευάλωτες στη ζέστη περιοχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Τη δραματική διάρκεια του καύσωνα επιβεβαιώνει και ο διευθντής της ΕΜΥ, κ. Θεόδωρος Κολυδάς, αναφέροντας σε ανάρτησή του στο Χ, πως οι υψηλές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν μέχρι και τις 21 Ιουλίου.

«Αιτία της παρατεταμένης διάρκειας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών στη περιοχή μας είναι η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη, με τις υφέσεις να συνεχίσουν να επηρεάζουν τα Βορειοδυτικά τμήματα και να ευνοούν τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς τα κεντρικά και τα Βορειοανατολικά τμήματα της Ευρώπης, που επηρεάζουν και τη χώρα μας», ανέφερε.

Ο καιρός σήμερα – Πού θα χτυπήσουν 40άρια

Σήμερα, Παρασκευή περιμένουμε ηλιοφάνεια ίσως με ελάχιστες βροχές σε ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 40 με 41 βαθμούς, έως 37 με 39 στα υπόλοιπα, έως 32 μόνο στο νότιο Αιγαίο.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 27 έως 39 βαθμούς.

Και στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 24 έως 38 βαθμούς.

Το Σάββατο περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι βοριάδες έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο, η θερμοκρασία θα παραμείνει πολύ υψηλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Πανικός στην Νεάπολη για τους Πρωταθλητές Ελλάδας!

Ένα τεράστιο ασπρόμαυρο πάρτι στήθηκε στη Νεάπολη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Βαλκανικής Πλατείας, με τους οργανωμένους οπαδούς του...

Στην ίδια κατηγορία