Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

BCL: Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Όπως ενημερωθήκατε νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ έμαθε τους πιθανούς αντιπάλους του στην ημιτελική φάση των προκριματικών του Basketball Champions League.

Στον δρόμο του Δικεφάλου για τους ομίλους του BCL θα βρεθεί μια εκ των Καλεντόνια Γκλαντιέιτορς ή Οραντέα, ενώ αν καταφέρει να ξεπεράσει το πρώτο εμπόδιο, τότε στον τελικό θα βρει μπροστά του τη Σολέ ή μία εκ των Πετκιμσπόρ και Ντεν Μπος.

Ας ρίξουμε, όμως, μια ματιά στους πιθανούς αντιπάλους του στα προκριματικά. Τόσο η Καλεντόνια από τη Σκωτία, όσο και η Οραντέα από τη Ρουμανία είναι δύο νέες ομάδες, καθώς η πρώτη ιδρύθηκε το 1998, ενώ η δεύτερη το 2003.

Οι «μονομάχοι» από τη Σκωτία

Η Καλεντόνια Γκλαντιέιτορς έχει αλλάξει αρκετά ονόματα, παρά την μικρή ιστορία τους, ξεκινώντας αρχικά ως Edinburgh Rocks και στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Scottish Rocks και Glasgow Rocks. Τα χρώματα της ομάδας είναι το μπλε και το λευκό. Αγωνίζονται στη BBL (British Basketball League) και την περσινή αγωνιστική χρονιά τερμάτισαν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική διάρκεια (23-13), παίρνοντας το εισιτήριο για τα Play off. Εκεί, διασταυρώθηκαν με τους Newcastle Eagles κι αποκλείστηκαν γνωρίζοντας δύο ήττες στα προημιτελικά.

Τον Σεπτέμβριο του 2023 βρέθηκαν και πάλι στα προκριματικά του Basketball Champions League και διασταυρώθηκαν με την Φρίμπουργκ, από την οποία ηττήθηκαν με 57-51. Μπορεί να αποκλείστηκαν πρόωρα από το BCL, εντούτοις συνέχισαν την ευρωπαϊκή τους πορεία στο FIBA Europa Cup, όπου δεν κατάφεραν να προκριθούν από τη φάση των ομίλων.

Προπονητής της ομάδας από το 2020 είναι ο 39χρονος Γκάρεθ Μάρεϊ, ο οποίος είχε βρεθεί στην ομάδα της Σκωτίας και ως καλαθοσφαιριστής για επτά χρόνια (2011-2014 & 2016-2020).

Πρώτος σκόρερ την περσινή σεζόν ήταν ο Κουέιντ Γκριν αγωνιζόμενος σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος είχε κατά μέσο όρο 23.5 πόντους, 1.9 ριμπάουντ και 4.9 ασίστ, ενώ ξεχώρισε και ο Πάτρικ Γουΐλαν με μ.ο. 14.9 πόντους, 4.2 ριμπάουντ και 4.4 ασίστ σε 33 αναμετρήσεις.

H νέα δύναμη της Ρουμανίας βρίσκεται στην πόλη Οραντέα

Η CSM Οραντέα είναι η έτερη πιθανή αντίπαλος του Δικεφάλου στα ημιτελικά της προκριματικής φάσης του Basketball Champions League. Αγωνίζεται στην Oradea Arena, ένα γήπεδο 5.200 θέσεων, που βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη. Τα χρώματα της ομάδας είναι το κόκκινο, το μπλε και το άσπρο.

Έχει κατακτήσει τρεις φορές το ρουμανικό πρωτάθλημα (2016, 2018, 2019), στο οποίο αγωνίζεται από το 2005, ενώ έχει κατακτήσει το Κύπελλο της χώρας επτά φορές (2014, 2016, 2018, 2019, 2020, 2021, 2023). Κατέκτησε το 2020 το Super Cup Ρουμανίας, ενώ απέσπασε την τρίτη θέση στο FIBA Europe Cup το 2021.

Όπως και η Καλεντόνια Γκλαντιέιτορς, έτσι και η Οραντέα βρέθηκε την περασμένη σεζόν στα προκριματικά του Basketball Champions League, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης. Ηττήθηκε στον προημιτελικό στις λεπτομέρειες από την Μπρίντιζι με 77-74 και στη συνέχεια αγωνίστηκε στο FIBA Europe Cup.

Στο ρουμανικό πρωτάθλημα τερμάτισε πρώτη στην κανονική διάρκεια, αγωνιζόμενη στον δεύτερο όμιλο και στα Play off έφτασε μέχρι τους τελικούς, όπου ηττήθηκε από την Κλουζ Ναπόκα με 4-1.

Τρεις παίκτες της Οραντέα ξεχώρισαν την προηγούμενη χρονιά. Ο Έρικ Νιλ με 14 πόντους κατά μέσο όρο, ο Ντονάτας Ταρόλης με 13.1 πόντους και ο Νάιτζαλ Πίρσον με 12.9 πόντους στο πρωτάθλημα.

Προπονητής της ομάδας πέρσι ήταν ο Ρουμάνος Κρίστιαν Ασίμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version