Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Χαμηλή «πτήση» κι απέναντι στην Ουκρανία το Βέλγιο

Αν και δεν… έπεισε για άλλη μία φορά, το Βέλγιο πήρε το ελάχιστο απ’ το παιχνίδι με την Ουκρανία και με το «λευκό» 0-0 στην «MHPArena» της Στουτγκάρδης στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του EURO 2024, εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «16» ως δεύτερη απ’ τον όμιλο και θα βρει στο διάβα της την πανίσχυρη Γαλλία. Οι δε Ουκρανοί, αν κι ολοκλήρωσαν τη διαδρομή τους με 4 βαθμούς στον όμιλο της… ισορροπίας (όλες οι ομάδες είχαν από 4 βαθμούς), έμειναν εκτός συνέχειας «πληρώνοντας» εν πολλοίς τη «βαριά» ήττα τους στην πρεμιέρα απ’ τους Ρουμάνους με 3-0.

Οι Βέλγοι είχαν την πρώτη πολύ καλή στιγμή στον αγώνα, όταν στο 7ο λεπτό ο Ντε Μπρόινε έκανε έξοχη κάθετη πάσα προς τον Λουκάκου, όμως ο πρώτος σκόρερ της βελγικής ομάδας έκανε ένα μάλλον… άψυχο πλασέ κι έδωσε την ευκαιρία στον Τρουμπίν να μπλοκάρει σταθερά. Οι Ουκρανοί έδωσαν όλο το γήπεδο στους Βέλγους κι έψαξαν το γκολ με άμεσες μεταβάσεις και σε μία εξ αυτών ο Γιάρεμτσουκ βρήκε το χώρο για να εκτελέσει, όμως ο Καστέλς είχε καλή τοποθέτηση και μπλόκαρε σταθερά. Στο 32’ το Βέλγιο «άγγιξε» το 1-0, όταν ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε… πονηρά απευθείας κι από πολύ πλάγια ένα φάουλ, αιφνιδιάζοντας τον Τρουμπίν όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η υπό του μετρίου εικόνα του Βελγίου συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Λουκάκου να προσπαθεί να «ζωντανέψει» λίγο την κατάσταση στο 64’ με μία ατομική ενέργεια και πλασέ που βρήκε σε ετοιμότητα τον Τρουμπίν. Στο 73’ ο Καράσκο βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή κι «εκτέλεσε» όμως και πάλι ο γκολκίπερ των Ουκρανών ήταν σε καλή θέση κι απέκρουσε στη γωνία του, ενώ στο 75’ ο Ντόβμπικ έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία, καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φαές που έκανε σωτήρια προβολή στο πλασέ του.

Ο Ντόβμπικ είχε άλλη μία τελική στο 79’ που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 83’ ο Μαλινόφσκι λίγο έλειψε να σκοράρει από εκτέλεση… κόρνερ, όμως ο Καστέλς πρόλαβε την τελευταία στιγμή να διώξει την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Με τη Ουκρανία να έχει βγει μαζικά μπροστά για να βρει γκολ νίκης και… πρόκρισης, οι Βέλγοι βγήκαν στην κόντρα κι έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως το πλασέ του Μπακαγιόκο πέρασε λίγο άουτ. Στις καθυστερήσεις ο Μαλινόφσκι με μία ατομική ενέργεια πήγε να βάλει το γκολ της… χρονιάς, όμως η εκτέλεσή του πήγε στο κέντρο της εστίας με τον Καστέλς να μπλοκάρει και να «κλειδώνει» το τελικό 0-0.

Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία)
Κίτρινες: Ντόβμπικ – Φαές

Οι συνθέσεις:

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Σεργκέι Ρεμπρόφ): Τρουμπίν, Τίμτσουκ, Zαμπάρνι, Σβάτοκ (81’ Γιαρμολένκο), Ματβιγένκο, Μικολένκο (58’ λ.τρ. Ζιντσένκο), Σαπαρένκο (70’ Βάνατ), Μπράζκο (70’ Στεπανένκο), Σουντάκοφ, Γιάρεμτσουκ (70’ Μαλινόφσκι), Ντόβμπικ.

ΒΕΛΓΙΟ (Ντομένικο Τεντέσκο): Καστέλς, Βερτόνχεν, Φαές, Τεάτε, Καστάνιε, Ντε Μπρόινε, Ονανά, Τίλεμανς (62’ Μανγκαλά), Ντοκού (77’ Μπακαγιόκο), Λουκακού (90’ Οπεντά), Τροσάρ (62’ Καράσκο).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version