Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Χρυσά» παιδιά της ακαδημίας: Από τον Σταφυλίδη μέχρι τον Κουλιεράκη

Δημοφιλή

Ξεχωριστές επιδόσεις κατέγραψε ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης με την πορεία του στον ΠΑΟΚ, όπως ξεχωριστή είναι κι η επίδοσή του τώρα, που πήρε μεταγραφή για τη Βόλφσμπουργκ, μια και γίνεται η ακριβότερη πώληση ποδοσφαιριστή στην ιστορία της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Η γερμανική ομάδα καταβάλλει στον ΠΑΟΚ δώδεκα εκατομμύρια ευρώ, ποσό που με τα μπόνους θα φθάσει συνολικά τα δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ. Ετσι, ο Κουλιεράκης σπάει το ρεκόρ της προηγούμενης ακριβότερης πώλησης, που ήταν η προ τριετίας μεταγραφή του Χρήστου Τζόλη στη Νόριτς. Η αγγλική ομάδα είχε πληρώσει έντεκα εκατομμύρια ευρώ, ενώ στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπήκαν άλλες 600 χιλιάδες ευρώ από την πρόσφατη εξαγορά των δικαιωμάτων του παίκτη από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ (ο Δικέφαλος είχε ποσοστό μεταπώλησης 17,5% από τη Νόριτς, ενώ πλέον ο Τζόλης είναι παίκτης της Κλαμπ Μπριζ).

Μικρότερα, αλλά διόλου ευκαταφρόνητα ποσά, έχουν φέρει στον ΠΑΟΚ κι άλλοι ποδοσφαιριστές, που αναδείχθηκαν από τα τμήματα υποδομής του Τον Οκτώβριο του 2020, ο Δημήτρης Πέλκας μετακόμισε στη γειτονική Τουρκία για λογαριασμό της Φενερμπαχτσέ, η οποία κατέβαλε στον ΠΑΟΚ το ποσό των 2, 2 εκ. ευρώ. Είχε προηγηθεί, το καλοκαίρι του 2019, η μεταγραφή του Ευθύμη Κουλούρη (προέρχονταν από την πολύ καλή σεζόν του, ως δανεικός, στον Ατρόμητο) στην Τουλούζ αντί 3,5 εκ. ευρώ.

Στην προ Ιβάν Σαββίδη εποχή έχουν επίσης καταγραφεί ακριβές πωλήσεις παικτών, που αναδείχθηκαν από τις υποδομές του Δικεφάλου: Χριστοδουλόπουλος το 2008 στον Παναθηναϊκό αντί 2, 2 εκ. ευρώ, Σαλπιγγίδης το 2006 επίσης στον Παναθηναϊκό αντί 1,8 εκ. ευρώ και Σταφυλίδης το 2012 στην Μπάγερν Λεβερκούζεν αντί 1, 5 εκ. ευρώ. Η μεταγραφή του τελευταίου στη γερμανική ομάδα είχε οριστικοποιηθεί στις 20 Ιουλίου 2012 (η Μπάγερν κατέβαλε τη ρήτρα, που είχε μπει στην επέκταση του συμβολαίου μεταξύ του ΠΑΟΚ και του παίκτη τον Ιανουάριο του 2012), σχεδόν ένα μήνα πριν την έλευση του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ.

Ακόμη, πριν ενάμισι χρόνο (Φεβρουάριος του 2023) ο Γιώργος Κούτσιας πέρασε τον Ατλαντικό ωκεανό για να φορέσει τη φανέλα της Σικάγο Φάιερ, με την αμερικανική ομάδα να αποζημιώνει το Δικέφαλο με το ποσό του 2, 4 εκ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Επίσημη η μεταγραφή του Μαρσιάλ στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ  ανακοίνωσε την απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ για τα επόμενα τρία χρόνια. Μετά τον Ρομπέρτο Περέιρα και τον Έρικ...

Στην ίδια κατηγορία