Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Δεν ξεκίνησε με το δεξί στην Ιταλία ο ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Στο τουρνουά του Κάλιαρι συμμετέχει ο ΠΑΟΚ mateco, αγωνιζόμενος σήμερα (6/9) με τη Σάσαρι στο πρώτο από τα δύο φιλικά παιχνίδια που θα δώσουν οι Θεσσαλονικείς στην Ιταλία.

Τα αρκετά λάθη και η αστοχία του πίσω από τα 6.75 έφεραν την ήττα από την ιταλική ομάδα με σκορ 83-70.

Η κακή περιφερειακή άμυνα έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να «πυροβολούν» ασταμάτητα από μακριά, έχοντας πολυφωνία στην επίθεσή τους. Την ίδια στιγμή, ο Δικέφαλος υπέπεσε σε λάθη και σε συνδυασμό με τη… δυστοκία του ήρθε η ήττα από τους Ιταλούς. Αύριο (7/9, 19:30) θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του ζευγαριού Γκραν Κανάρια-Βίρτους Μπολόνια για την τρίτη θέση του φιλικού τουρνουά.

Το σημερινό ματς ήταν το προτελευταίο φιλικό του Δικεφάλου, πριν την επίσημη πρεμιέρα του για το Basketball Champions League.

Η Σάσαρι είχε την πρωτοβουλία

Ο κόουτς Καντσελιέρι επέλεξε τους Κατσίβελη, Μπάρτλεϊ, Χέντερσον, Κρούζερ και Άπσον για την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι, με τον Μπέντζιους να είναι πρωταγωνιστής στην επίθεση της Κάλιαρι. Κατσίβελης, Χέντερσον και Μπάρτλεϊ απάντησαν, ακολουθώντας τον ρυθμό των Ιταλών. Στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου υπήρχε ισοπαλία, με τον Κρούζερ να ισοφαρίζει και τον Καπελέτι να σκοράρει στη συνέχεια για το 13-11.

Ο Καπελέτι έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (15-11) περίπου 2.5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Αρκετές προσπάθειες πίσω από τα 6.75 πήραν οι Ιταλοί, με τον Ταμπόνε να ανεβάζει τη διαφορά στους επτά (18-11), έπειτα από εύστοχο τρίποντο.

Τα λάθη δεν έλειψαν από τους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι έδειχναν σε ορισμένα σημεία του αγώνα να χάνουν τη συγκέντρωσή τους. Τα συνεχόμενα λάθη έφεραν τον ΠΑΟΚ πίσω στο σκορ στο φινάλε της πρώτης περιόδου, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 24-15.

Λάθη και αστοχία τον έφεραν πίσω στο σκορ

Βελτιωμένος αμυντικά εμφανίστηκε ο Δικέφαλος στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους Μπάρτλεϊ και Άπσον να μειώνουν στους πέντε πόντους (24-19). Παρά το γεγονός ότι μπήκε καλά η ομάδα του κόουτς Καντσελιέρι, διαδοχικά λάθη έδωσαν ξανά την ευκαιρία στους γηπεδούχους να φτάσουν στο +6, με τον Φομπς να τιμωρεί τον ΠΑΟΚ από μακριά. Μετά το τάιμ άουτ, οι «ασπρόμαυροι» δέχθηκαν νέο τρίποντο, αυτή τη φορά από τον Μπίμπινς που ανέβασε τη διαφορά στους εννιά (31-22).

Παρά τα συνεχόμενα τάιμ άουτ, οι παίκτες του Καντσελιέρι αστόχησαν σε διαδοχικές επιθέσεις, δίνοντας την ευκαιρία στην Σάσαρι να φτάσει στο +12 (24-22) στα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου με τον αλάνθαστο Φομπς. Ο Περσίδης «απάντησε», ωστόσο οι Ιταλοί βρήκαν λύσεις στην επίθεση ξανά με τον Φομπς, που κράτησε διψήφια τη διαφορά (38-27), αναγκάζοντας τον κόουτς του ΠΑΟΚ να ζητήσει τάιμ άουτ.

Με εύστοχες βολές και εντυπωσιακό κάρφωμα ο Άπσον μείωσε τη διαφορά στους επτά πόντους (38-31) τρία λεπτά πριν το ημίχρονο. Σοκολόφσκι και Ρένφρο έδωσε νέο προβάδισμα 12 πόντων (43-31) περίπου δύο λεπτά πριν το φινάλε της δεύτερης περιόδου. Η κακή περιφερειακή άμυνα, έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να προηγηθούν, πυροβολώντας ασταμάτητα με τρίποντα, διαμορφώνοντας το 48-37 του πρώτου μέρους.

Προσπάθησε να ακολουθήσει τον ρυθμό, αλλά υπέπεσε σε λάθη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς καλάθι για περίπου ένα λεπτό. Ο Νέιτ Ρένφρο με άλεϊ ουπ σκόραρε, ενώ Άπσον και Χέντερσον μείωσαν για τον Δικέφαλο στους εννιά (50-41). Η επιθετική ορμή των Ιταλών στο περιφερειακό σουτ συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τον Μπίμπινς να σκοράρει από μακριά, ανεβάζοντας τη διαφορά στους δέκα (53-43).

Μπέντζιους και Βιντσίνι έδωσαν πλεονέκτημα 14 πόντων (62-48), με τον ΠΑΟΚ mateco να κάνει αρκετά λάθη και να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του αγώνα. Το τρίτο μέρος έληξε με 64-50 και τους Θεσσαλονικείς να αντιμετωπίζουν προβλήματα σε άμυνα και επίθεση.

Προσπάθησε να μειώσει, αλλά δεν ήταν αρκετό για να ανατρέψει την εικόνα

Η αδράνεια στο ριμπάουντ, έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες της Σάσαρι να επιτεθούν και με διαδοχικά τρίποντα του Μπίμπινς να ανέβει η διαφορά στους 17 πόντους (70-53).

Ο Σοκολόφσκι με νέο τρίποντο έφερε την Σάσαρι στο +20 (73-53) επτά λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τους Παπαδάκη, Κρούζερ και Μπάρτλεϊ πέτυχαν συνεχόμενα καλάθια μειώνοντας στους 12 πόντους (73-61).

Στα μισά του τέταρτου δεκαλέπτου η ομάδα του Μάσιμο Καντσελιέρι είχε να διαχειριστεί μία διαφορά 15 πόντων (76-61). Δεν άλλαξε κάτι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με τους «ασπρόμαυρους» να γνωρίζουν την ήττα με 83-70

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση αύριο (7/9, 19:30) όταν θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του Γκραν Κανάρια-Βίρτους Μπολόνια για την τρίτη θέση του φιλικού τουρνουά στο Κάλιαρι.

Σάσαρι – ΠΑΟΚ: 83-70

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Κατσίβελης, Μπάρτλεϊ, Χέντερσον, Κρούζερ και Άπσον

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 21-15
2η: 27-22
3η: 16-13
4η: 19-20

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 48-37, 64-50, 83-70

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Ξανά ματσάρες στο Champions League

Είκοσι οκτώ γκολ χθες στην πρεμιέρα της «νέας εποχής» του Champions League, 13 σήμερα στο δεύτερο «πιάτο» της 1ης...

Στην ίδια κατηγορία