Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Είκοσι χρόνια από το έπος της Πορτογαλίας

Δημοφιλή

Η 4η Ιουλίου 2004 θα είναι για πάντα μια ημερομηνία ορόσημο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πριν είκοσι χρόνια η εθνική μας ομάδα νικούσε την Πορτογαλία με 1-0 στον τελικό του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος κι ανέβαινε στην κορυφή της Ευρώπης.

Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες και στην πρεμιέρα του τουρνουά, με την Εθνική μας να επικρατεί με 2-1, στις 12 Ιουνίου, χάρη σε τέρματα των Καραγκούνη και Μπασινά με πέναλτι, με τον Ρονάλντο να μειώνει στις καθυστερήσεις.

Το ρολόι στο γήπεδο της Μπενφίκα έδειχνε το 57΄ και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπασινά, ο Χαριστέας πρόλαβε τον Ρικάρντο και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Η Πορτογαλία πίεσε για την ισοφάριση, αλλά οι παίκτες του Ρεχάγκελ άντεξαν μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας ένα ποδοσφαιρικό θαύμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πορτογαλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο, Αντράντε, Κοστίνια (60’ Ρούι Κόστα), Φίγκο, Παουλέτα (74’ Νούνο Γκόμες), Μιγκέλ (43’ Φερέιρα), Νούνο Βαλέντε, Καρβάλιο, Ρονάλντο, Μανίς, Ντέκο.

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (76’ Βενετίδης), Χαριστέας, Φύσσας, Βρύζας (81’ Παπαδόπουλος), Καψής, Κατσουράνης.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός: Από τον Τουρσουνίδη στον Ζαμπράνο

Τον Λεβαδειακό αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ την Κυριακή 6/10, με τον Δικέφαλο να θέλει τη νίκη προκειμένου να πάρει τους...

Στην ίδια κατηγορία