Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκόνγκ στη FORZA: «Εξαλλος κι εγώ με τα ιατρικά αποτελέσματα, όμως δεν έκανα λάθος…»

Ο Γουίλιαμ Τρόοστ Εκόνγκ έγινε ένα από τα πρόσωπα της σεζόν 2023-2024 για τους λάθους λόγους μετά τους χειρισμούς του αναφορικά με τον τραυματισμό του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Ο Νιγηριανός που πωλήθηκε από τον ΠΑΟΚ στην Αλ Κχολούντ της Σαουδικής Αραβίας μιλά στη FORZA για όλα και τοποθετείται για τα όσα συνέβησαν στο AFCON, αλλά και ότι έγινε μετά από αυτό.

-Πότε σκέφτηκες ότι τελικά με τον ΠΑΟΚ δεν κολλάει το γυαλί;

«Το σκεφτόμουν το καλοκαίρι, μετά το Κόπα Άφρικα άλλαξαν πολλά. Πιο πριν δεν το σκεφτόμουν, είχα τριετές συμβόλαιο και έλεγα πως θα μείνω στην ομάδα να το εξαντλήσω».

-Αλήθεια, πότε ήρθε η πρώτη πρόταση;

«Όταν ήμασταν στην Ολλανδία στην προετοιμασία και λίγο πιο πριν ήρθαν τέσσερις ομάδες και σκέφτηκα πως θα μπορούσα να πάω σε μια από αυτές. Ωστόσο, περίμενα να δω τι θα γίνει, διότι ήθελα και ο ΠΑΟΚ να ικανοποιηθεί οικονομικά, καθώς έχω μεγάλο σεβασμό και αγάπη για το κλαμπ, τον ιδιοκτήτη και τον Λουτσέσκου».

-Πες μας για τον τραυματισμό στο Κόπα Άφρικα. Κάποιοι λένε ότι εκεί έβαλες τον ΠΑΟΚ σε δεύτερη μοίρα…

«ΟΚ, ναι. Όταν ήμουν στο AFCON (Κύπελλο Εθνών Αφρικής) και αγωνίστηκα στο 2ο παιχνίδι, ένιωσα μια ενόχληση πως κάτι δεν πάει καλά. Πάτησα λάθος και ένιωσα ενόχληση, αλλά δεν μου έμοιαζε κάτι σοβαρό. Είπα μέσα μου πως νιώθω καλά και συνέχισα. Σκόραρα κιόλας. Μετά το ματς είχα πόνο ναι, αλλά σε διαχειρίσιμο βαθμό, όμως είπα στο τεχνικό σταφ να μείνω εκτός για ένα ματς προκειμένου να ξεκουραστώ. Έμεινα εκτός και έπειτα προπονήθηκα και αγωνίστηκα στο επόμενο παιχνίδι. Μιλούσα με το ιατρικό τιμ της Νιγηρίας και μου έλεγαν αν νιώθεις καλά συνέχισε να παίζεις. Εγώ δεν ένιωθα να χειροτερεύει ο τραυματισμός, γιατί ο πόνος ήταν πάνω κάτω ο ίδιος. Όταν τελείωσε το τουρνουά γύρισα στην Ελλάδα όπως είχα συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ και κάναμε εξετάσεις. Δεν κρύβω πως πάθαμε όλοι σοκ με τα αποτελέσματα. Θυμάμαι να μου λένε ήταν αδύνατο να έπαιζες έτσι. Εγώ τους είπα πως θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι, όμως τελικά έκανα την επέμβαση που ήταν και το σωστό άλλωστε, αφού θα μπορούσε η ζημιά στην πορεία να γίνει ακόμα χειρότερη. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον Ιβάν Σαββίδη και όλους στο κλαμπ που με έστειλαν στον κορυφαίο γιατρό. Ο κόσμος ίσως να πίστεψε ότι εγώ δεν σκέφτηκα, δεν σεβάστηκα τον ΠΑΟΚ όπως είπες. Η αλήθεια είναι αυτή που είπα πιο πάνω. Τον ΠΑΟΚ τον αγαπώ, τον σέβομαι και ήθελα να παίξω τόσο στα ευρωπαϊκά ματς, όσο και στα Play Off».

-Πλέον κοιτώντας πίσω θεωρείς πως έκανες λάθος που αγωνίστηκες με αυτές τις ενοχλήσεις;

«Όχι, νομίζω πως δεν έκανα λάθος. Είχα παίξει και πιο παλιά σε παιχνίδια που είχα ενοχλήσεις. Δεν ήταν κάτι που ήταν λάθος, πήρα την καλύτερη απόφαση! Δεν έβαλα κάτι πάνω από τον ΠΑΟΚ όμως, αν δεν αγωνιζόμουν και γύριζα πίσω στην Ελλάδα πάλι μπορεί να έκανα την επέμβαση και θα είχα χάσει την ευκαιρία να παίξω στον τελικό με τη χώρα μου. Ίσως να είχε γίνει και στον ΠΑΟΚ αυτό, απλά ίσως να επέστρεφα λίγο νωρίτερα στη δράση. Είναι σημαντικό ο κόσμος να ξέρει πως ήμουν το ίδιο έξαλλος με αυτούς όταν έμαθα τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Δούλεψα σκληρά με το ιατρικό τιμ για να γυρίσω νωρίτερα, αλλά αυτό δεν συνέβη».

-Για το περσινό πρωτάθλημα θεωρείς πως έχεις μερίδιο στην επιτυχία;

«Ήταν ένα φανταστικό φινάλε, ξέρω πόσο σκληρά δουλέψαμε, όταν δεν πίστευε κανείς σε εμάς! Αυτά τα παιδιά ακόμα και όταν πήγαιναν όλα λάθος πίστευαν στον στόχο. Έχω και εγώ μερίδιο. Αγωνίστηκα στο 50% των αγώνων. Έπαιξα στο πρωτάθλημα, έπαιξα στα ευρωπαϊκά παιχνίδι και είμαι περήφανος για αυτή την ομάδα. Κοιτάω πλέον πίσω και το βλέπω ως θετική εμπειρία Μακάρι κάποια πράγματα να είχαν πάει καλύτερα».

-Για τον Ράζβαν Λουτσέσκου τι έχεις να πεις;

«Έίναι 100% σωστός τόσο ως άνθρωπος, όσο και ως προπονητής. Είναι δίκαιος και είναι σαν πατέρας για τους ποδοσφαιριστές. Ήξερε πως να μας ανεβάσει και να μας… σηκώσει όταν πέφταμε μετά από δύσκολες στιγμές. Μου μιλούσε ακόμα και όταν ήμουν στο Κύπελλο Εθνών. Του ζήτησα συγγνώμη που δεν ήμουν εκεί για την ομάδα λόγω του τραυματισμού. Μάλιστα, εκνευρίστηκε όταν του είπα ότι θα φύγω, αλλά με κατάλαβε. Τον αγαπώ και τον σέβομαι!»

-Για τον Ιβάν Σαββίδη;

«Έχουμε μιλήσει αρκετά με τον πρόεδρο, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες. Συζητήσαμε για την Αλ Κχολούντ και όχι μόνο. Μου ζήτησε να μείνω για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, όπως και έκανα. Πριν από αυτό του εξήγησα πως σκεφτόμουν αναφορικά με την πρόταση που είχα. Τι σκεφτόμουν εγώ, τι σημαίνει για την οικογένεια μου και το μέλλον. Τον σέβομαι πάρα πολύ. Θα μπορούσε να πει όχι, αλλά σκέφτεται πάντα το καλό του κλαμπ όπως πρέπει και θέλει όμως να είναι και σωστός απέναντι στους παίκτες».

-Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης δεν είναι πλέον παίκτης του ΠΑΟΚ. Εσύ πώς τον έζησες;

«Ο Κουλιεράκης μου έκανε εντύπωση από τις πρώτες μου μέρες στον ΠΑΟΚ. Ήθελα να τον βοηθήσω με την εμπειρία μου, αλλά κατάλαβα πως δεν χρειαζόταν βοήθεια. Είναι ένας ώριμος παίκτης σε σώμα παιδιού. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι πως είναι ανοιχτός σε ποδοσφαιρικές ιδέες και θέλει συνεχώς να μαθαίνει. Δεν ντρέπομαι να πω πως έμαθα από αυτός και πως ήταν μεγάλη μου χαρά να παίζω μαζί του, όπως και με τους υπόλοιπους αμυντικούς».

-Για κλείσιμο θες κάτι άλλο να πεις;

«Ευχαριστώ για όλα, ήταν μια σεζόν με τα πάνω και τα κάτω της, αλλά θα τη θυμούνται όλοι. Γνώρισα απίθανο κόσμο, όχι αυτούς στα social media, αλλά τους γονείς στα σχολεία, τον κόσμο στο γήπεδο, τους ανθρώπους στα σούπερ μάρκετ. Όλοι με έκαναν να νιώσω σα στο σπίτι μου και προσπάθησα για όλους αυτούς να γυρίσω πιο γρήγορα στην αγωνιστική δράση και στεναχωρήθηκα που δεν τα κατάφερα τελικά. Τα παιδιά μου έχουν δεθεί με το κλαμπ και συνεχώς φωνάζουν μόνο ΠΑΟΚ. Όταν γυρίσω στη Θεσσαλονίκη θα είμαι κανονικός τουρίστας πλέον, σαν αυτόν που έλεγαν πως είμαι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Ξανά ματσάρες στο Champions League

Είκοσι οκτώ γκολ χθες στην πρεμιέρα της «νέας εποχής» του Champions League, 13 σήμερα στο δεύτερο «πιάτο» της 1ης...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version