Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

«Ελαμψαν» με ΠΑΟΚ, στα ρηχά με τους… άλλους

Δημοφιλή

Παίκτης του ΠΑΟΚ για τρεισήμισι χρόνια -τον Ιανουάριο του 2019 είχε αποκτηθεί από τη Ροστόφ και το καλοκαίρι του 2023 μεταπήδησε στη Μίντιλαντ-ο Ινγκι Ινγκασον επέστρεψε στην Ελλάδα, έχοντας υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Φυσικά, ο διεθνής Ισλανδός κεντρικός αμυντικός δεν είναι ο πρώτος ξένος ποδοσφαιριστής, που, αφού θήτευσε-με επιτυχία-στην Τούμπα, επέστρεψε στη Σούπερ Λιγκ για λογαριασμό άλλης ομάδας, κι ενώ μεσολάβησε η παρουσία του σε ομάδα μακριά από την Ελλάδα. Μόνο που οι «προκάτοχοι» του Ινγκασον δεν κατάφεραν, στη δεύτερη θητεία τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, να έχουν την ίδια επιδραστικότητα και τις ίδιες υψηλές «πτήσεις», που τους είχε χαρακτηρίσει η παρουσία τους με την ασπρόμαυρη φανέλα. Θα ισχύσει το ίδιο και για τον Ισλανδό ή θα καταφέρει να ξεφύγει από τον παραπάνω άγραφο κανόνα; Ο χρόνος θα δείξει…

Ευκαιρία, πάντως, να δούμε τα πεπραγμένα παλαιότερων σχετικών παραδειγμάτων.

ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΗ… ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

Το καλοκαίρι του 2008 ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε από την Μπράγκα τον Πάμπλο Κοντρέρας. Ο διεθνής Χιλιανός στόπερ αποτέλεσε τον ηγέτη της αμυντικής γραμμής του Δικεφάλου, μέχρι που τον Ιανουάριο του 2012 οι δρόμοι των δύο πλευρών χώρισαν, μια κι η ΠΑΕ έπρεπε να εφαρμόσει το δικό της μνημόνιο (ακόμη δεν είχε αρχίσει η εποχή Σαββίδη…) για ν’ αποφύγει τα χειρότερα. Ο Κοντρέρας επέστρεψε στην πατρίδα του και στην Κόλο Κόλο, ομάδα στην οποία είχε αρχίσει την καριέρα του, μέχρι που το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς επανεμφανίστηκε στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο λατινοαμερικάνος κεντρικός αμυντικός είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο ένα χρόνο μετά αποχωρούσε από τον Πειραιά (δεν τον υπολόγιζε ο Μίτσελ, που είχε αναλάβει τον Ολυμπιακό από το Φεβρουάριο του 2013) με προορισμό τη Μελβούρνη, όπου κι έκλεισε την καριέρα του.

ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΓΙΑ ΔΥΟ, ΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2013-14 ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε με τον Μπίμπρας Νάτχο. Τέσσερα χρόνια αργότερα, κι αφού είχε μεσολαβήσει η θητεία του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο διεθνής Ισραηλινός κεντρικός χαφ επέστρεψε στη Σούπερ Λιγκ για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Με τους Πειραιώτες συμμετείχε σε περισσότερα ματς έναντι του ΠΑΟΚ (34 έναντι 20), είχε όμως και λιγότερα γκολ (ένα έναντι τριών) και λιγότερες ασίστ (πέντε έναντι έξι). Το αποτέλεσμα ήταν να λυθεί πρόωρα (η αρχική συμφωνία ήταν για δύο χρόνια) η μεταξύ τους συνεργασία, για τον επιπλέον λόγο ότι δεν υπολογίζονταν και από τον Πέδρο Μαρτίνς.

ΠΙΟ «ΦΤΩΧΑ» ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ»

Ηταν αρχές Ιανουαρίου του 2017, όταν η Γαλατασαράι «χτύπησε την πόρτα» του ΠΑΟΚ, προσφέροντας το ποσό των 3,5 εκ. ευρώ συν 20% ποσοστό μεταπώλησης για την απόκτηση του Γκάρι Ροντρίγκεζ. Στο Δικέφαλο δεν το σκέφτηκαν και πολύ για έναν παίκτη, που ναι μεν ήταν αγωνιστικά πολύτιμος, ωστόσο ενάμισι χρόνο πριν, είχε έρθει στην Τούμπα αντί μόλις 250 χιλιάδων ευρώ. Αυτό ήταν το ποσό, που κατέβαλε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ στην Έλτσε το καλοκαίρι του 2015 και το οποίο αντιστοιχούσε στην οφειλή της ισπανικής ομάδας προς τον Αφρικανό ποδοσφαιριστή.

Στον ενάμισι χρόνο, που έπαιξε στον ΠΑΟΚ, ο Ροντρίγκεζ κατέγραψε 58 συμμετοχές με δεκατρία γκολ και δώδεκα ασίστ. To Σεπτέμβριο του 2021, έχοντας μείνει ελεύθερος από την Αλ Ιτιχάντ, ήρθε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό, στον οποίο παρέμεινε για δύο χρόνια. Τα νούμερά του, ωστόσο, με τους «ερυθρόλευκους» ήταν πιο «φτωχά», μια και σε 51 συμμετοχές σκόραρε οχτώ φορές και έδωσε μόλις τέσσερις ασίστ.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕ ΠΑΟΚ, «ΡΕΖΕΡΒΑ» ΜΕ ΑΕΚ

Εχοντας στο ενεργητικό του 117 συμμετοχές, 21 γκολ και επτά ασίστ με τον ΠΑΟΚ την τριετία 2016-2019, ο Γεβγέν Σάχοφ δοκίμασε αμέσως μετά την τύχη του στο Καμπιονάτο με τη φανέλα της Λέτσε.

Τα πράγματα για τον Ουκρανό χαφ δεν πήγαν καλά στην Ιταλία, η Λέτσε υποβιβάστηκε κι ο Σάχοφ προτίμησε να γυρίσει στην Ελλάδα, ερχόμενος σε συμφωνία με την ΑΕΚ. Νωρίτερα, πάντως, φέρεται να έχει χτυπήσει την πόρτα του ΠΑΟΚ, ενημερώνοντας τους ανθρώπους του ότι ήταν διαθέσιμος. Αλλά στην ερώτηση για τον αν υπήρχε προοπτική επιστροφής, πήρε αρνητική απάντηση, μια και οι Ρέμπε και Φερέιρα έψαχναν διαφορετικού τύπου χαφ. Στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, από την άλλη,  προκλήθηκαν αντιδράσεις, όταν είδαν τον Σάχοφ να φωτογραφίζεται δίπλα στο «κλεμμένο» τρόπαιο του πρωταθλήματος της σεζόν 2017-18. Για όσους δεν θυμούνται, ο Ουκρανός είχε περάσει ως αλλαγή στο ιστορικό παιχνίδι της 11ης Μαρτίου 2018, λίγα λεπτά πριν ο Βαρέλα ανοίξει το σκορ.

Με τη φανέλα της ΑΕΚ συμμετείχε σε 61 ματς, πέτυχε μόλις τέσσερα γκολ (μια ασίστ) και στο τέλος της διετίας η Ενωση τον άφησε ελεύθερο, χωρίς ν’ ασκήσει το δικαίωμα της μονομερούς ανανέωσης για ακόμη ένα χρόνο…

*Εκτός του Σάχοφ, άλλος ένας από την ομάδα των νταμπλούχων επέστρεψε στη Σούπερ Λιγκ. Ο Χοσέ Κάνιας είχε πάει στη Σερβία για λογαριασμό του Ερυθρού Αστέρα κι όταν γύρισε στην Ελλάδα, ενίσχυσε για δύο σεζόν τον Ιωνικό

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Πανικός στην Νεάπολη για τους Πρωταθλητές Ελλάδας!

Ένα τεράστιο ασπρόμαυρο πάρτι στήθηκε στη Νεάπολη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Βαλκανικής Πλατείας, με τους οργανωμένους οπαδούς του...

Στην ίδια κατηγορία