Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ένας Πόρτερ δεν φέρνει την άνοιξη

Μετά από 19 ημέρες αγωνιστικής απραξίας, ο ΠΑΟΚ mateco επέστρεψε σε δράση, αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό στο Game 1 της προημιτελικής φάσης των Play off της Basket League.

Ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση στο ΟΑΚΑ, γνωρίζοντας την ήττα με 84-66, με την σειρά να γίνεται 1-0 υπέρ των «πρασίνων».

Η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού ήταν ορατή για τους «ασπρόμαυρους», με αρκετούς παίκτες να βρίσκονται σε κακή ημέρα, έχοντας απέναντί τους έναν απαιτητικό αντίπαλο.

Για τους Θεσσαλονικείς ξεχώρισαν οι Πόρτερ (26 π.), Άλστον (14 π.) και ΜακΝίς (10 π.). Πλέον, ο ΠΑΟΚ καλείται να ισοφαρίσει τη σειρά στο Παλατάκι το ερχόμενο Σάββατο (18/5).

Ο Στάθης Νεραντζάκης επέλεξε τους Φρίντρικσον, Πόρτερ, Μίχαλακ, Άλστον και ΜακΝίς ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε δυναμικά στο παιχνίδι, παίρνοντας προβάδισμα τριών πόντων (1-4) με δύο συνεργασίες Πόρτερ-ΜακΝίς στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός πήρε απάντησε γρήγορα με δύο τρίποντα από τον Μήτογλου, προσπερνώντας στο ματς (9-6), με τον Δικέφαλο να υστερεί στα ριμπάουντ.

Παρά την ευστοχία του «τριφυλλιού», οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Άλστον, ο οποίος ευστόχησε τόσο από μακριά, όσο και κάτω από τη ρακέτα, μειώνοντας στον πόντο (12-11), μετά από επτά αγωνιστικά λεπτά στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Αταμάν ήταν αρκετά εύστοχη στο περιφερειακό σουτ, έχοντας 4/9 στην πρώτη περίοδο, με τους Γκραντ και Βιλντόζα να σκοράρουν από μακριά και να κρατούν τη διαφορά. Με Άλστον και ΜακΝίς αντεπιτέθηκε ο Δικέφαλος στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου, διαμορφώνοντας το 22-18 του πρώτου δεκαλέπτου.

Μόλις ένα πόντο σε 2.5 αγωνιστικά λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο σημείωσε ο ΠΑΟΚ mateco. Ο Παναθηναϊκός αμύνθηκε καλά, κλείνοντας τους χώρους στους «ασπρόμαυρους». Στα μισά της δεύτερης περιόδου οι γηπεδούχοι έφτασαν για πρώτη φορά στο +8 (31-23), με τους Παπαπέτρου και Λεσόρ να συμβάλλουν τα μέγιστα στην επίθεση.

Η ομάδα του Στάθη Νεραντζάκη δεν είχε τόσες λύσεις στο σκοράρισμα, με τη διαφορά να «ανεβαίνει» στους δέκα (33-23) πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο. Ο Πόρτερ ευστόχησε στην πρώτη του προσπάθεια για τρίποντο, ωστόσο φορτώθηκαν με τρία προσωπικά φάουλ οι ψηλοί του Δικεφάλου, Τσαϊρέλης και ΜακΝίς, κάτι που δημιούργησε προβλήματα.

Οι «πράσινοι» κρατούσαν το προβάδισμα (36-28) τρία λεπτά πριν το ημίχρονο, έχοντας αρκετές ευκαιρίες από τη γραμμή των βολών, μιας και ο ΠΑΟΚ είχε συμπληρώσει από νωρίς τα ομαδικά του φάουλ. Το τρίποντο του Γκριγκόνις στο φινάλε της δεύτερης περιόδου, αύξησε τη διαφορά στους 11 (39-28), οδηγώντας τον κόουτς Νεραντζάκη σε τάιμ άουτ.

Η διαφορά των 11 μειώθηκε στους τέσσερις (!), με τον Πόρτερ να ευστοχεί σε δύο συναπτά τρίποντα (39-35), δείχνοντας την ποιότητά του στο παρκέ. Μήτογλου, Παπαπέτρου και Αντετοκούνμπο σκόραραν στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, γράφοντας το 46-37.

Μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά ο Δικέφαλος είχε 40% στο δίποντο και 55% στο τρίποντο, τη στιγμή που το «τριφύλλι» είχε 50% και 46% αντίστοιχα. Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε και στα ριμπάουντ έχοντας επτά περισσότερα στο πρώτο μέρος (20 έναντι 13).

Με δύο καλάθια του Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός σε άμυνα και επίθεση, η διαφορά έφτασε στους 12 (50-37) στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Χωρίς έντονο ρυθμό συνεχίστηκε η τρίτη περίοδος, με τις δύο ομάδες να κάνουν λάθη, ούσες, παράλληλα, άστοχες.

Ο Μίχαλ Μίχαλακ ευστόχησε σε διαδοχικά τρίποντα, όμως ο Μήτογλου «απάντησε», κρατώντας τη διαφορά στους εννιά (53-44) στα μισά του δεκαλέπτου. Τα σκαμπανεβάσματα στο σκορ συνεχίστηκαν, παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός κρατούσε τη διαφορά σε διψήφια διαφορά (61-48), με τους Καλαϊτζάκη και Γκριγκόνις να «πυροβολούν» από μακριά.

Κακός επιθετικά ήταν ο Δικέφαλος στα τελευταία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, με τους Γκραντ, Λεσόρ και Γκριγκόνις να σκοράρουν και να φτάνουν στο +16 (66-50).

Φανερά κουρασμένος ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό

Διαδικαστικό έμοιαζε το τέταρτο δεκάλεπτο, αφού ο ΠΑΟΚ είχε μείνει αρκετά πίσω στο σκορ. Ο Πόρτερ έμοιαζε απελπιστικά μόνος στην επίθεση, με τον Δικέφαλο να είναι αρκετά άστοχος.

Το «τριφύλλι» εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία συγκέντρωσης των φιλοξενούμενων, φτάνοντας στο +21 (71-50) επτά λεπτά, πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, με τους Λεσόρ και Μήτογλου να πρωταγωνιστούν σε άμυνα και επίθεση. Οι «ασπρόμαυροι» δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της αθηναϊκής ομάδας, βγάζοντας κόπωση στο φινάλε του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ αντεπιτέθηκε με ΜακΝίς, Τσιακμά και KPJ, μειώνοντας τη διαφορά στους 15 (72-57) στα μισά της τέταρτης περιόδου. Ο Πόρτερ συνέχισε να σκοράρει, ροκανίζοντας τη διαφορά στους 13 (72-59) τέσσερα λεπτά, πριν το τέλος του ματς. Οι «πράσινοι» ανέκαμψαν στα τελευταία λεπτά, βρίσκοντας καλάθια από Γκριγκόνις και Παπαπέτρου, φτάνοντας ξανά στο +20 (81-61) δύο λεπτά πριν το φινάλε.

Διαδικαστικά ήταν, φυσικά, τα τελευταία λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει την ήττα με 84-66.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση το Σάββατο 18 Μαΐου, όταν θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι για το Game 2.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: 84-66

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Φρίντρικσον, Πόρτερ, Μίχαλακ, Άλστον και ΜακΝίς

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 22-18
2η: 24-19
3η: 20-13
4η: 18-16

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 46-37, 66-50, 84-66

Διαιτητές: Τσιμπούρης, Χριστινάκης, Τεφτίκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Τρομερά παιχνίδια στο Champions League

Η απίστευτη διπλή απόκρουση του Νταβίντ Ράγια στο Αταλάντα-Άρσεναλ (0-0), η ήττα της Μπαρτσελόνα στο Πριγκιπάτο (2-1) με τη...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version