Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Έπεσε ηρωικά στο Παρίσι η Ελλάδα

Δημοφιλή

Η Ελλάδα έδωσε τρομερή μάχη κόντρα στη δευτεραθλήτρια κόσμου Γαλλία, αλλά ένα πέναλτι του Μαυροπάνου, μία παράβαση στην απόκρουση του Βλαχοδήμου στην εκτέλεση του Εμπαπέ και η αποβολή του στη συνέχεια οδήγησε σε πικρή ήττα με 1-0.

Η αποστολή της στην έδρα της Γαλλίας, η οποία πριν έξι μήνες διεκδίκησε το Μουντιάλ ήταν ασφαλώς δύσκολη. Οι διεθνείς έδωσαν μία τρομερή μάχη, κοίταξαν στα μάτια τον Εμπαπέ και την παρέα του, αλλά ο Μαυροπάνος βρέθηκε σε μοιραίο βράδυ και η Εθνική ηττήθηκε 1-0, μένοντας πίσω έξι βαθμούς από τους «τρικολόρ».

Η παρέα του Κιλιάν Εμπαπέ ξεξίνησε δυνατά το ματς και στο 6’ άγγιξε το γκολ. Ο Τεό Ερναντές σούταρε από κοντά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μαυροπάνου κι απομακρύνθηκε με τον αριστερό μπακ των γηπεδούχων να ζητάει πέναλτι, αλλά ο διεθνής αμυντικός είχε το χέρι κοντά στο σώμα και το σουτ ήταν εξ επαφής.

Στο 8’ ο Κομάν γύρισε από δεξιά κι ο Εμπαπέ υπό την πίεση του Μπάλντοκ από τη μεγάλη περιοχή σούταρε ψηλά άουτ.

Στο 11’ ο Εμπαπέ έκανε εξαιρετική προσπάθεια και γύρισε, αλλά ο Βλαχοδήμος έδιωξε σωτήρια, ενώ ο Τσιμίκας στη συνέχεια κέρδισε φάουλ. Σ’ εκείνο το σημείο η πίεση των Γάλλων ξεθύμανε. Ο Εμπαπέ ήταν δραστήριος, αλλά όταν πλησίαζει κι έμπαινε στην περιοχή το πρώτο του μέλημα ήταν να… βουτήξει με τον Ισπανό διαιτητή τον Λαόθ να δείχνει σε όλες τις περιπτώσεις ασυγκίνητος.

Η επόμενη καλή στιγμή για τους Γάλλους ήταν στο 25’. Ο Εμπαπέ σέντραρε και η κεφαλιά του Μουανί έφυγε άουτ.

Στο επόμενο λεπτό, στο 26’, η Εθνική μας ομάδα είχε την πρώτη τελική. Σε σέντρα του Μπάλντοκ από δεξιά, ο Μάνταλος δεν μπόρεσε να πιάσει το γυριστό σουτ, η μπάλα κατέληξε στον Μπακασέτα, ο οποίος από μακριά έκανε το αριστερό σουτ και μπλόκαρε ο Μενιάν να μπλοκάρει το μακρινό σουτ του Μπακασέτα.

Η Ελλάδα δεν είχε την κατοχή, αλλά δεν ένιωθε μεγάλη απειλή από τους Γάλλους. Οι διεθνείς μπλόκαραν σα αστέρια των «τρικολόρ» που έκαναν βεβιασμένες ενέργειες κι έβγαζαν εκνευρισμό στο παιχνίδι τους. Στο 33’ ο Γιακουμάκης έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά βιάστηκε κι εκτέλεσε άουτ από μακριά, χωρίς να ανησυχήσει ο Μενιάν.

Η Γαλλία έκλεισε το ημίχρονο με μία μεγάλη ευκαιρία. Στο 44’ μπαλιά του Κομάν, ο Κουντέ δεξιά εντός περιοχής έκανε το πλασέ στην κίνηση, ο Βλαχοδήμος πραγματοποίησε σπουδαία απόκρουση κι απομάκρυνε στη συνέχεια ο Μαυροπάνος.

Η Εθνική μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με το πως ξεκίνησε στο πρώτο, αλλά στο 49’ και το 53’ ο Μαυροπάνος έκανε διπλή γκάφα! Αρχικά σε σέντρα προς τον Γκριεζμάν σήκωσε το πόδι ψηλά χωρίς λόγο και να υπάρχει κίνδυνος να απειλήσει ο Γάλλος στον αέρα. Τον βρήκε άσχημα στο κεφάλι και μάλιστα έτρεχαν αίματα. Ο Λαόθ έδωσε το πέναλτι και παράλληλα ελέγχθηκε στο VAR η φάση για κόκκινη κάρτα, ενώ ο Ισπανός έδειξε κίτρινη. Η απόφαση για το χρώμα της κάρτας παρέμεινε και ο Εμπαπέ πήγε στην άσπρη βούλα.

Ο Βλαχοδήμος, όμως, έπεσε εκπληκτικά στη δεξιά γωνία κι απέκρουσε την εκτέλεση του Γάλλου σταρ. Ο Λαόθ, όμως, ενημερώθηκε από τον συμπατριώτη του Μπούργος στο VAR, για παράβαση του Μαυροπάνου, ο οποίος μπήκε νωρίτερα στη μεγάλη περιοχή κι απομάκρυνε τη μπάλα στην απόκρουση του Βλαχοδήμου, που τα έκανε όλα νόμιμα. Ο Εμπαπέ στο 55’ πήγε ξανά στην εκτέλεση, σούταρε ψηλά αριστερά κι άνοιξε το σκορ!

Η Εθνική προσπάθησε να απαντήσει και σε φάση διαρκείας στο 65’ ο Μάνταλος σούταρε εκτός περιοχής από δεξιά και μπλόκαρε ο Μενιάν.

Ο Πογέτ στο 66’ έκανε πιο επιθετική την Ελλάδα με την είσοδο των Παυλίδη, Φούντα κι αφού πλην του Γιακουμάκη απέσυρε τον κόφτη Σιώπη.

Στο 69’ κι ενώ η Ελλάδα ήταν στην επίθεση οι Γάλλοι έκλεψαν και πέταξαν τη μπάλα στον Μουανί, ο οποίος έφευγε τετ α τετ, δέχθηκε την πίεση του Μαυροπάνου κι έπεσε εκτός περιοχής με τον Λαόθ να βγάζει απευθείας κόκκινη στον Έλληνα στόπερ. Στην εξέλιξη της φάσης, το φάουλ του Γκριεζμάν έφυγε άουτ.

Η αποβολή χάλασε τα σχέδια του Πογέτ, ο οποίος είχε κάνει πιο νωρίς αλλαγές για να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα. Έτσι, απέσυρε τους Μπακασέτα, Μασούρα για να κρατήσει την αμυντική συνοχή της Εθνικής, ωστόσο, η αποστολή των διεθνών ήταν πλέον εξαιρετικά δύσκολη.

Στο 82’ συνδυάστηκαν Γκριεζμάν, Εμπαπέ και το δεξί σουτ του τελευταίου από το όριο της μεγάλης περιοχής έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 83’ οι Γάλλοι είχαν νέο συνδυασμό και ο Χατζηδιάκος έκοψε σωτήρια τον Ερναντές.

Η Ελλάδα, πάντως, συνέχισε να παλεύει και στο 87’ σουτ του Φούντα εντός περιοχής κόντραρε σε κόρνερ.

Στο επόμενο λεπτό η Γαλλία έφυγε σφαίρα στην αντεπίθεση, ο Εμπαπέ γύρισε στον Ντεμπελέ, αλλά αυτός δεν πρόλαβε τη μπάλα για να σκοράρει σε κενή εστία.

Στο 90’ αστόχησε ο Καμαβινγκά, ενώ στο 95’ ο Βλαχοδήμος απέκρουσε το σουτ του Εμπαπέ.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Κονατέ, Τεό Ερναντές, Γκριεζμάν (85’ Ενκουνκού), Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Κομάν (77’ Ντεμπελέ), Μουανί (85’ Ζιρού), Εμπαπέ.

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης (66’ Φούντας), Κουρμπέλης (86’ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας (71’ Ρέτσος), Μάνταλος, Μασούρας (71’ Κουλιεράκης), Γιακουμάκης (66’ Παυλίδης).


Τελευταία νέα

Η ΑΕΚ νίκησε με βοήθεια

Στην κορυφή της Super League ανέβηκε η ΑΕΚ, επικρατώντας 2-0 του Βόλου σε ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η...

Στην ίδια κατηγορία