Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

EURO 2024: Συναγερμός στη γερμανική αστυνομία για το Σερβία – Αγγλία

Δημοφιλή

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανική Αστυνομία ενόψει της αναμέτρησης μεταξύ Σερβίας και Αγγλίας για τον 3ο Όμιλο του EURO 2024, στο Γκελζενκίρχεν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, η Γερμανική Αστυνομία εκτιμά ότι περίπου 500 επικίνδυνοι Σέρβοι οπαδοί θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν αναστάτωση με αφορμή τον αγώνα της ομάδας με τα «τρία λιοντάρια», η σέντρα του οποίου είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 22:00. Στο πλαίσιο αυτό, παίρνει τα μέτρα της για να το αποτρέψει.

Οι Αρχές του Γκελζενκίρχεν, εκτός από τις… άγριες διαθέσεις που ενδέχεται να επιδείξουν οι ultras από τη βαλκανική χώρα, γνωρίζουν ότι υπάρχει μεγάλο θέμα και με τους Άγγλους, οι οποίοι συνήθως πρωταγωνιστούν σε πολλά έκτροπα, όταν πηγαίνουν στο εξωτερικό.

Ο Πέτερ Μποθ, αρχηγός της Αστυνομίας στην πόλη της Βεστφαλίας, εξήγησε ότι ο στόχος είναι να αναχαιτιστεί η ομάδα (των Σέρβων) προτού μπορέσουν να εμπλακούν σε συγκρούσεις με Άγγλους οπαδούς. Το πρόβλημα, σύμφωνα πάντα με τις τοπικές Αρχές, είναι ότι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για να εντοπίσουν τους χούλιγκαν που σχεδιάζουν να προκαλέσουν βίαια επεισόδια.

Υπολογίζεται ότι 40.000 οπαδοί της Αγγλίας θα ταξιδέψουν στο Γκελζενκίρχεν για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, ο οποίος κηρύχθηκε υψηλού κινδύνου από την UEFA μετά από συνεννόηση με την αστυνομία στη Γερμανία, τη Σερβία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Από τη βαλκανική χώρα αναμένονται μεταξύ 5.000 και 8.000 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι επικρατεί έντονος προβληματισμός στις γερμανικές Αρχές για τους χούλιγκαν που «τρέφονται» με κοκαΐνη. Η νέα γενιά ultras είναι ικανή να σπείρει τον πανικό μέσα και κυρίως έξω από τα γήπεδα που θα διεξαχθούν οι αγώνες του EURO 2024.

Πηγή: ieidiseis

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Το… τείχος του Κοτάρσκι (video)

Τσαγκαράκης στο χορτάρι και Κουμπαράκης στο VAR επιχείρησαν να βάλουν «μπλόκο» στον ΠΑΟΚ στον Βόλο, χαρίζοντας στα πρώτα δευτερόλεπτα...

Στην ίδια κατηγορία