Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Ευρωπαϊκές πρεμιέρες ομίλων: Οι επιδόσεις του ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Ο συνολικός απολογισμός αποτελεσμάτων της ομάδας του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια για την πρεμιέρα των ομίλων είναι τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες και δύο ήττες.

Η παρθενική παρουσία του Δικεφάλου σε φάση ομίλων ήταν τη σεζόν 2005-06, όταν η διοργάνωση λέγονταν ακόμη κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Στο ματς της πρεμιέρας η ομάδα του Κωστίκου έφυγε ηττημένη από το Ντόνετσκ, όπου η Σαχτάρ επικράτησε 1-0 με πέναλτι του Μπραντάο στο 67΄.

O αγώνας της 16ης Σεπτεμβρίου 2010 στο Βέλγιο εναντίον της Κλαμπ Μπριζ ήταν ο πρώτος, που έδωσε ο ΠΑΟΚ σε φάση ομίλων Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Δερμιτζάκη βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 61΄ με το γκολ του Κουεμάχα, είχε ωστόσο απάντηση στο 79΄ με τον Μαλεζά, που έδωσε το βαθμό στην ομάδα του.

Η πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2018-19 έφερε αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας την πανίσχυρη Τσέλσι (φωτ). Η αγγλική ομάδα πήρε το προβάδισμα στο σκορ μόλις από το 7΄ με το γκολ του Γουίλιαν και δεν είχε δυσκολευτεί να το συντηρήσει μέχρι και το σφύριγμα της λήξης στην αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου 2018.

«ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ» ΑΚΠΟΜ, ΜΙΤΡΙΤΣΑ

Το προ τριών ετών ταξίδι στο Γιβραλτάρ για την αναμέτρηση με την αδύναμη Λίνκολν δεν επιφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις για τον ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος είχε «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με το γκολ του Ακπομ και έντεκα λεπτά μετά την έναρξη του β΄ μέρους ο Μιτρίτσα είχε διαμορφώσει το τελικό 2-0 για τους φιλοξενούμενους.

*Δεκατρία χρόνια πριν (15 Σεπτεμβρίου 2011) υψηλή καλεσμένη στην Τούμπα (24.645 εισιτήρια) ήταν η Τότεναμ. Το 0-0 αδικούσε την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι, που είχε χαμένο πέναλτι στο 31΄ με τον Λίνο, αλλά και οριζόντιο δοκάρι στις καθυστερήσεις σε κεφαλιά του Ίβιτς.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΣΑΧΤΕΡ, ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΜΕ ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΙΝΣΚ

Η πρεμιέρα των ομίλων της σεζόν 2013-14 βρήκε τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα τη Σαχτέρ Καραγκάντι. Λίγο μετά την έναρξη του β΄ μέρους η ομάδα από το Καζακστάν άνοιξε το σκορ, αλλά οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή. Στο 75΄ ο Αθανασιάδης ισοφάρισε σε 1-1 και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βούκιτς διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Σαρωτικός ήταν ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των ομίλων της σεζόν 2014-15, διαλύοντας την Ντινάμο Μινσκ με 6-1 με τα γκολ των Νίκολιτς (αυτογκόλ στο 3΄), Αθανασιάδη (11΄, 16΄, 28΄), Παπαδόπουλου (50΄) και Τζανδάρη (89΄).

Χωρίς σκορ είχε ολοκληρωθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Γκαμπάλα για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων της σεζόν 2015-16.

*Στη γεμάτη Τούμπα ο ΠΑΟΚ είχε υποδεχθεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 τη Φιορεντίνα. Η «λευκή» ισοπαλία δεν… πείραξε τους γηπεδούχους, που είχαν, μάλιστα, για καλύτερό τους παίκτη τον Γλύκο.

*Πριν τέσσερα χρόνια η φάση των ομίλων άρχισε στις 22 Οκτωβρίου 2020, όταν κι η ομάδα του Φερέιρα ήρθε ισόπαλη με την Ομόνοια (το τελικό 1-1 διαμόρφωσε ο Μουργκ στο 56΄).

Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΝΦΕΡΕΝΣ

Στην περσινή πρεμιέρα (21 Σεπτεμβρίου 2023) των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ ο ΠΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει στη Φινλανδία την ομάδα της Ελσίνκι.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Δικέφαλος είχε αντιμετωπίσει δυσκολίες (πίσω στο σκορ με 1-0), ωστόσο στο β΄ μέρος με τα γκολ των Κουλιεράκη (55΄), Ντεσπόντοφ (81΄) και Τόμας (90΄+4΄) έφθασε στην επικράτηση με 3-2.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Χωρίς σταματημό τα συνθήματα από τους ΠΑΟΚτσήδες

Οι 2500 φίλοι του ΠΑΟΚ δίνουν δυναμικό «παρών» στο γήπεδο της Γαλατασαράι, κάνοντας το δικό τους… αγώνα για να...

Στην ίδια κατηγορία