Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Φωτιά στην Πάτρα: Εκκενώθηκε νοσοκομείο και γηροκομείο

Συναγερμός σήμανε σήμερα το μεσημέρι για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Πάτρα.

Επιτόπου βρέθηκε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, η όποια ενισχύεται με περισσότερα μέσα. Αυτή τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται στο ανατολικό κομμάτι του στρατοπέδου της περιοχής ενώ εκκενώθηκε το γηροκομείο και το Καραμανδάνειο νοσοκομείο, από το οποίο μεταφέρθηκαν παιδιά σε άλλα νοσοκομεία με ασφάλεια. Οι φλόγες κινούνται προς το Ίδρυμα ΜΕΡΙΜΝΑ για το οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, το πύρινο μέτωπο έχει περιοριστεί σημαντικά ωστόσο υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες στην ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα να σημειώνονται αναζωπυρώσεις.

Στο σημείο βρίσκεται και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος συνδράμει στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Μιλάμε για μια φωτιά που είναι στον αστικό ιστό. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα» ανέφερε αρχικά σε δηλώσεις του στο OPEN και πρόσθεσε: «Πρέπει να λειτουργήσει και ο Πολιτικός Μηχανισμός. Ταυτόχρονα έχουμε τη και τη συνδρομή των εναέριων μέσων. Δεν έχει μπει η φωτιά στο νοσοκομείο και αυτό είναι το θετικό. Προσπαθούμε να σώσουμε τις δημόσιες υποδομές και να συνδράμουμε στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής».

Στη «μάχη» της φωτιάς βρίσκεται και ο Δήμος Πατρέων με τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη να τονίζει στο OPEΝ ότι κάηκε ένα σπίτι. Παράλληλα τόνισε ότι εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Επιπλέον, όπως ανέφερε, τα παιδιά που βρίσκονταν στο Καραμανδάνειο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας», ενώ εκκενώθηκε επίσης το «Κωνσταντοπούλειο» ευγηρείο.

Πηγή: ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Η προϊστορία του… κλείνει το μάτι

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον αγώνα του Σαββάτου (21/9, 17:00) στο Πανθεσσαλικό απέναντι στο...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version