Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Γαλατασαράι, μια ομάδα εθισμένη στους σταρ

Παρά την ψυχρολουσία στα πλέι-οφ του Champions League, η Γαλατασαράι έκανε restart μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και ζέστανε τον κόσμο της.

Δεν ήταν εκεί. Δεν μπορούσε να είναι εκεί, εξαιτίας της ποινής δύο αγωνιστικών από την UEFA, για ανάρμοστη συμπεριφορά στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι της περασμένης σεζόν απέναντι στην Σπάρτα Πράγας.

Η δική του Γαλατασαράι που πέρσι έσπασε το ρεκόρ συγκομιδής στην Τουρκία (102 βαθμοί) θα έπαιζε τα παιχνίδια της χρονιάς στα πλέι-οφ του Champions League, δίχως τον… αρχιτέκτονα, Οκάν Μπουρούκ στον πάγκο της: «Δεν πειράζει. Θα κοουτσάρω μέσω του WhatsApp», ήταν το δικό του μήνυμα εμψύχωσης.

Δεν αποδείχθηκε αρκετό. Η Γιουνγκ Μπόις… σκότωσε την Γαλατασαράι στο τρανζίσιον, τόσο στο πρώτο (3-2), όσο και στο δεύτερο παιχνίδι (0-1).

Μόλις ο Άλαν Βιργκίνιους έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στο 87ο λεπτό, το γήπεδο σίγησε και άρχισε να αδειάζει. Ο εμβληματικός τερματοφύλακας Φερνάντο Μουσλέρα, τον κλότσησε εν ψυχρώ, την ώρα που πήγαινε να πανηγυρίσει και αποβλήθηκε -ως εκ τούτου θα λείψει στην πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ.

Οι Τούρκοι δεν φημίζονται για την ψυχραιμία στις ήττες τους. Ο αποκλεισμός από την League phase του Champions League έφερε τρομερές αλλαγές. Το ρόστερ φτιάχτηκε από την αρχή μέσα σε μερικές ημέρες.

Ο τοπικός σταρ Κερέμ Ακτούρκογλου πουλήθηκε στην Μπενφίκα, ο αριστερός μπακ Ντέρεκ Κεν αποχώρησε για την Βέρντερ Βρέμης, ο Βίλφριντ Ζαχά πήγε στην Λιόν, ο Σέρτζιο Ολιβέιρα έμεινε ελεύθερος και ήρθε στον Ολυμπιακό.

Η Γαλατά έχασε ένα σκασμό λεφτά, αλλά δεν μείωσε το μπάτζετ. Αντιθέτως, έψαχνε ένα μεγάλο χτύπημα για να ζεστάνει τον κόσμο της. Ο μονοετής δανεισμός του Βίκτορ Όσιμεν από την Νάπολι υπολογίζεται ότι θα κοστίσει συνολικά 15 εκατομμύρια ευρώ. Δεν τους νοιάζει. Ακριβώς κάτι τέτοιο ήθελαν, παρότι μπροστά είχαν τον Ικάρντι και τον Μπατσουαγί!

Έδωσαν άλλα 6 εκατομμύρια ευρώ στην Φράιμπουργκ για τον Ούγγρο εξτρέμ Σάλαϊ και πήραν δανεικό από την Μονακό τον Γερμανό μπακ Γιάκομπς.

Η Γαλατασαράι -χρόνια τώρα- λειτουργεί σαν μία πηγή παραγωγής θεάματος που πρέπει να ανανεώνει το κάστινγκ της σχεδόν κάθε χρόνο. Το βασικό είναι να υπάρχουν σταρ. Τα υπόλοιπα έπονται…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version