Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Γιατί το νέο πρωτάθλημα προβλέπεται να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικό

Οι πορείες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, με κερασάκι στην τούρτα την κατάκτηση του Κόνφερενς, ανεβάζουν επίπεδο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Ελλάδα έφτασε τους 31.525 βαθμούς, μόλις 0.085 βαθμούς πάνω από την 16η Δανία, έπιασε και πάλι την 15η θέση στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ και από τη σεζόν 2025-26 θα βγάζει και πέμπτη ομάδα στα ευρωπαϊκά κύπελλα, έχοντας κερδίσει μία επιπλέον θέση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Κατ΄ αρχήν ότι το πρωτάθλημα θα γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό, από την ώρα που υπάρχει και πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά κυρίως, δύο για την κορυφαία διοργάνωση, που μοιράζει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Τη σεζόν 2025-26, λοιπόν, στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα βγουν τόσο ο πρωταθλητής, όσο και ο δευτεραθλητής. Και οι δύο θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο (όπως ο ΠΑΟΚ φέτος).

Η διαφορά θα είναι στον κυπελλούχο, ο οποίος τη σεζόν 2025-26 θα ξεκινήσει από τον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ (ο Παναθηναϊκός ξεκινά φέτος από τον 2ο), ενώ στο Κόνφερενς δεν αλλάζει κάτι. Και οι δύο ελληνικές ομάδες θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ 14ΗΣ ΘΕΣΗΣ

Για την Ελλάδα όλα τα λεφτά πλέον είναι αφενός να κρατήσει την 15η θέση και αφετέρου να καταλάβει και την 14η, που έχει σημαντικό προνόμιο. Ο πρωταθλητής θα παίξει κατευθείαν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που σημαίνει ένα διπλό παιχνίδι για να πάρει τα εκατομμύρια και στη χειρότερη περίπτωση League Stage του Γιουρόπα Λιγκ.

Η 14η θέση φέτος χάθηκε για μία… τρίχα, καθώς αρκούσε στην Ελλάδα μία ισοπαλία για να την καταλάβει και να αποκτήσει τα προνόμιο από την επόμενο σεζόν. Η διαφορά με τη 14η Νορβηγία έκλεισε στους 0.100 βαθμούς (μια ισοπαλία δίνει στην Ελλάδα 0.200 βαθμούς…). Τώρα θα το παλέψει για τη σεζόν 2026-27.

Γίνεται αντιληπτό ότι στην κατεύθυνση αυτή, δεν βοήθησαν καθόλου στον εθνικό συντελεστή, η ΑΕΚ κι ο Παναθηναϊκός που αποκλείστηκαν νωρίς και φυσικά ο Άρης που αποκλείστηκε, ως συνήθως, στα προκριματικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Καραπαπάς για ΑΕΚ – Βόλος: «Αν αυτό δεν είναι αλλοίωση τότε ποιο είναι;»

Θέση για τη διαιτησία του Βασίλη Φωτιά στο ΑΕΚ - Βόλος πήρε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς,...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version