Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Γιουρόπα Λιγκ: Μια κλήρωση πρόκρισης με όπλο την Τούμπα

Δημοφιλή

Μια κλήρωση… λουκούμι είχε ο ΠΑΟΚ στο νεοσύστατο League Stage του Γιουρόπα Λιγκ. Η κλήρωση έφερε στον δρόμο του Δικεφάλου μεγάλες ομάδες, ωστόσο το θετικό είναι ότι του έπεσαν οι δύο πιο αδύναμες ομάδες του 4ου γκρουπ και το ότι στην Τούμπα θα φιλοξενήσει ομάδες του χεριού του, οπότε αν εκμεταλλευτεί και την έξοδο στη Λετονία οι πιθανότητες για την πρόκριση είναι πολλές!

Ποιοι είναι όμως οι αντίπαλοι της ομάδας του Ράζβαν Λουτσέσκου;

ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

Από το 1ο γκρουπ ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί στην Τούμπα τη Σλάβια Πράγας, η δευτεραθλήτρια Τσεχίας, η οποία έχασε άδοξα την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Λιλ. O σταρ της ομάδας είναι ο 21χρονος Ελληνο-νορβηγός, Χρήστος Ζαφείρης, ο οποίος αποφάσισε να παίξει στην Εθνική Ελλάδας, αλλά και ο επίσης 21χρονος Ματέι Γίντριχ. Ο προπονητής Γίντριχ Τρπισόφσκι, τον οποίο ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε ως προπονητή της Σλόβαν Λίμπερες τη σεζόν 2016-17, έχει μια ομάδα με χαμηλό μέσο ηλικίας, που τρέχει πολύ…

Από το 2ο γκρουπ ο ΠΑΟΚ περιμένει στην Τούμπα και την 3η ομάδα της Τσεχίας, την Βικτόρια Πλζεν, η οποία σε ελάχιστα πράγματα μοιάζει με τη Σλάβια. Ο 72χρονος Μίροσλαβ Κούμπεκ στηρίζεται σε μια ομάδα με έντονο το τσέχικο στοιχεία, χωρίς μεγάλα αστέρια, αλλά με συνοχή, που παίζει σε υψηλό τέμπο. Στα προκριματικά απέκλεισε κατά σειρά την ουκρανική Κρύβμπας (2-1, 5-0), και την σκοτσέζικη Χαρτς (1-0, 1-0).

Από το 3ο γκρουπ, στην Τούμπα θα έρθει η Φερεντσβάρος, η οποία κατέκτησε περίπατο το περσινό πρωτάθλημα (με διαφορά 16β από τον δεύτερο) και είναι μια… λεγεώνα (μέτριων) ξένων. Στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ πέρασε με δύο νίκες την ουαλική TNS (5-0, 2-1), αλλά αποκλείστηκε από τη Μίντιλαντ (1-1, 0-2) και στο Γιουρόπα έφτασε ασθμαίνοντας, καθώς στα πλέι οφ απέκλεισε τη Μπάνια Λούκα στα πέναλτι, μετά από δύο ισοπαλίες (0-0, 1-1).

Από το 4ο γκρουπ ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει την Στεάουα, μια ομάδα 100% γνωστή στον Ράζβαν Λουτσέσκου. Δεν έχει καμιά σχέση με τη Στεάουα του παρελθόντος (έχασε και το όνομα, σε μια διαμάχη με στον στρατό και πλέον ονομάζεται FCSB) και δύσκολα θα προγματίσει τον ΠΑΟΚ. Προπονητής της είναι ένας πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Ηλίας Χαραλάμπους. Στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ απέκλεισε την Βίρτους από το Σαν Μαρίνο (4-0, 7-1) και την Μακάμπι Τελ Αβίβ (1-1, 1-0), αποκλείστηκε από τη Σπάρτα Πράγας (2-3, 1-1) και στα πλέι οφ του Γιουρόπα απέκλεισε την αυστριακή ΛΑΣΚ (1-0, 1-1).

ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

Αναμφίβολα το μεγαλύτερο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη σύγχρονη ιστορία του, θα είναι αυτό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία θα αντιμετωπίσει στο Ολντ Τράφορντ των 74.879 θέσεων (ο ΠΑΟΚ δικαιούται μίνιμουμ το 5%). Η παρέα των Κασεμίρο, Μπρούνο Φερνάντες, Ράσφορντ κ.α., δεν είναι η ομάδα του παρελθόντος, παλεύει να ξαναβρεί τη θέση της, αυτό το καλοκαίρι έδωσε πάνω από 160 εκατομμύρια και απέκτησε Μαζράουϊ και Ντε Λιχτ από την Μπάγερν, Γιόρο από τη Λιλ, Ζίρκζε από τη Μπολόνια και για τον ΠΑΟΚ το “Θέατρο των ονείρων” θα είναι μια μοναδική εμπειρία.

Mεγάλο εμπόδιο είναι για τον ΠΑΟΚ και η Γαλατασαράι, παρότι δεν είναι στο καλύτερο φεγγάρι της και προέρχεται από αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ από την Γιούνγκ Μπόις. Η πρωταθλήτρια Τουρκίας των Ικάρντι, Ζίγιες, Μπατσουαγί και των άλλων παιδιών, προσπαθεί αυτές τις μέρες να αποσυμφορήσει το ρόστερ της των 35+. Το παιχνίδι θα γίνει στο νέο Αλί Σαμί Γέν των 52.468 θέσεων.

Άλλο ένα καλό ταξίδι για τον ΠΑΟΚ είναι αυτό στο Σαν Σεμπαστιάν, για να αντιμετωπίσει την Ρεάλ Σοσιεδάδ. Οι Βάσκοι ενισχύθηκαν με Σούσιτς από τη Σάλτσμπουργκ, Λόπεθ από την Αλαβές και Σέρχιο Γκόμεζ από τη Μαν. Σίτυ. H Σοσιεδάδ τερμάτισε πέρσι 6η στο πρωτάθλημα και έφτασε χωρίς προκριματικά στο League Stage του Γιουρόπα Λιγκ. Το παιχνίδι θα γίνει στο Reale Arena, χωρητικότητας 39.313 θέσεων, που το μάθαμε ως “Ανοέτα”.

H Ρίγα θα είναι ο τρίτος προορισμός για τον ΠΑΟΚ. Η RFS είναι η πρωταθλήτρια Λετονίας, στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ απέκλεισε την Λάρνε από τη Βόρεια Ιρλανδία (3-0, 4-0), αλλά αποκλείστηκε από την Μπόντο Γκλιμτ (0-4, 1-3). Στα προκριματικά του Γιουρόπα απέκλεισε την Σάντα Κολόμνα από την Ανδόρα (2-0, 7-0) και έκανε τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας και τον ΑΠΟΕΛ στα πέναλτι (2-1, 1-2).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Όλη η προσοχή στο Βόλο

Επέστρεψε σε αγωνιστική δράση το βράδυ της Κυριακής (15/9) ο ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό για την 4η αγωνιστική της...

Στην ίδια κατηγορία