Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ανακοίνωση της ΟΧΕ για το ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ

Με παρουσία φιλάθλων θα διεξαχθεί το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στην πρεμιέρα της Handball premier την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 15:45. Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Παρασκευής, ο αθλητικός δικαστής είχε – αρχικά – τιμωρήσει τους «ασπρόμαυρους» με ποινή κεκλεισμένων των θυρών για όσα είχαν γίνει στο ματς με τη Δράμα την περασμένη αγωνιστική σεζόν.

Ωστόσο, η απόφαση άλλαξε και στον ΠΑΟΚ επιβλήθηκε πρόστιμο. Ο αθλητικός δικαστής, όμως, δεν ενημέρωσε ως όφειλε την ομοσπονδία με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία λανθασμένη εντύπωση περί τιμωρίας κεκλεισμένων των θυρών. Το ντέρμπι, όπως επιβεβαίωσε επίσημα η ΟΧΕ, θα γίνει με κόσμο στις εξέδρες του κλειστού της Μίκρας.

«Η Διοικητική Επιτροπή Πρωταθλήματος ΟΧΕ μετά από έγγραφη ενημέρωση των σωματείων ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ΣΦΠ, ανακοινώνει τα κάτωθι:

Ο αγώνας της 1ης αγωνιστικής στη Handball Premier (22/9, 15:45, ΕΓ Μίκρας 3) ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή δεν τελεί ως κεκλεισμένων των θυρών, όπως αυτό αναφερόταν στο έγγραφο μας της 17/9/2024 (λίστα εισερχομένων στον αγώνα) βάσει της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή που είχαμε λάβει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στις 24.7.2024.

Βάσει αλληλογραφίας, στις 25/7/2024 είχε αποσταλεί μόνο στο σωματείο του ΠΑΟΚ ορθή επανάληψη της ποινής, στην οποία ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΤΑΝ η μια (1) αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών αλλά μόνο το πρόστιμο που είχε όντως επιβληθεί και αρχικά. Η ΔΕΠ δεν έλαβε ποτέ γνώση της ορθής επανάληψης και γι’ αυτό προχώρησε στην όλη διαδικασία, όπως πράττει σε κάθε τέτοια ποινή.

Μόλις σήμερα (20/9) ενημερωθήκαμε από τον ΠΑΟΚ για την ύπαρξη του εγγράφου- ορθής επανάληψης, δύο ημέρες μετά την αρχική ποινή, το οποίο αναιρεί την αρχική απόφαση κεκλεισμένων των θυρών. Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΔΕΠ κ. Βιολιτζής επικοινώνησε με τον Αθλητικό Δικαστή, Πρωτοδίκη κ. Ζάχο και αφού αρχικά του εξέφρασε την δυσαρέσκεια της διοργανώτριας αρχής για την σοβαρότατη παράλειψη να μην ενημερωθεί η Ομοσπονδία, ο αθλητικός δικαστής επιβεβαίωσε ότι τροποποίησε την αρχική ποινή, διατηρώντας μόνο το πρόστιμο.

Επιπροσθέτως, αναφέρουμε ότι λάβαμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προ ημερών σωρεία υποθέσεων ως ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ των αποφάσεων του Αθλητικού Δικαστή και προφανώς εκ παραδρομής ούτε εκεί αναφερόταν η ορθή επανάληψη της εν λόγω ποινής. Ως εκ τούτου και εφόσον η ποινή των κεκλεισμένων των θυρών δεν υφίσταται ο αγώνας διεξάγεται κανονικά με παρουσία θεατών.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι, η ΟΧΕ δεν εμπλέκεται ούτε στην διαδικασία ορισμού των Αθλητικών Δικαστών, αφού αυτή επιτελείται με κλήρωση από το Πρωτοδικείο Αθηνών, ούτε στην διαδικασία κλήσεων σε απολογία/επιβολής ποινών, ούτε φυσικά και στον τρόπο κοινοποίησης των αποφάσεων.

Παρόλα αυτά, η ΔΕΠ προτίθεται να έρθει σε επαφή με τον Αθλητικό Δικαστή και την Γραμματέα αυτού, προκειμένου να λυθούν διαδικαστικά θέματα και να εκλείψουν φαινόμενα όπως η εκδίκαση 70 περίπου υποθέσεων σε 2 δικασίμους το καλοκαίρι, έτσι ώστε η επιβολή των όποιων ποινών να εφαρμόζεται τουλάχιστον χρονικά σύμφωνα με την ροή των Εθνικών πρωταθλημάτων στην διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου που διεξάγονται», αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΧΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Χαλκιάς: «Εγώ δεν απαντώ, εγώ είμαι ΠΑΟΚ!»

Kαλεσμένος στο Στούντιο 4 το απόγευμα της Παρασκευής, ο Ορέστης Χαλκιάς (σ.σ εκ των πρωταγωνιστών του «Maestro») μίλησε αναφορικά...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version