Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Η διαφορετική μεταγραφή Μπρέιθγουεϊτ στη Μπαρτσελόνα

Όπως ενημερωθήκατε μέσω του FORZAonline προ λίγων ημερών αναφορικά με την περίπτωσή του και επιβεβαιωθήκατε από την επίσημη πρόταση που κατατέθηκε από πλευράς ΠΑΟΚ στον 33χρονο φορ, ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ αποτελεί τον «εκλεκτό» του Δικεφάλου για τη γραμμή κρούσης. Με δεδομένο το «παζλ» που ευελπιστεί να διαμορφώσει όσο το δυνατόν πιο άμεσα δε ο ΠΑΟΚ ενόψει της θερινής προετοιμασίας στην Ολλανδία, η εξέλιξη της διαφαινόμενης μετακίνησής του στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ξεκαθαριστεί την επόμενη εβδομάδα.

Αναμφίβολα συνιστά έναν πολύπειρο ποδοσφαιριστή με πλούσιο βιογραφικό, έχοντας αποτελέσει μέρος μεταξύ άλλων και της Μπαρτσελόνα. Ο Σκανδιναβός αποκτήθηκε τον Φλεβάρη του 2020 (σ.σ παρόλο που ενσωματώθηκε στους Ισπανούς σε περίοδο που κλείνει το χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο) έναντι 18 εκατ. ευρώ από την Λεγκανές λόγω της πολύμηνης απουσίας και του τραυματισμού του Ντεμπελέ. Συνολικά, σε 58 συμμετοχές του, το κοντέρ «έγραψε» 10 γκολ και 5 ασίστ.

Τι διαφορετικό -όμως- είχε η μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα;

Εξαιτίας της έξαρσης του Covid 19 η Μπαρτσελόνα είχε επωφεληθεί από ένα «παραθυράκι» που είχε οριστεί στην Ισπανία κάνοντας τη χρήση της έκτακτης μεταγραφής. Σύμφωνα με τους κανόνες της La Liga, οι σύλλογοι μπορούσαν εκείνη την περίοδο να προσθέσουν στο ρόστερ τους είτε παίκτες που είναι ελεύθεροι ή που είναι ήδη στο εγχώριο πρωτάθλημα σε περίπτωση τραυματισμού ποδοσφαιριστών και απουσίας τους από πέντε μήνες και άνω. Με τον Ουσμάν Ντεμπελέ να μπαίνει στα… πιτς, ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ αποτέλεσε τον αντικαταστάτη του από τη Λεγανές ενόσω προσπαθούσε να διατηρηθεί στην πρώτη κατηγορία.

Μιλώντας για τη μεταγραφή του Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ στην Μπαρτσελόνα, ο αθλητικός διευθυντής της Λεγανές, Μαρτίν Ορτέγκα, δήλωσε εμφανώς απογοητευμένος για την αποχώρηση του παραγωγικότερου ποδοσφαιριστή της πως: «Καταλάβαμε ότι ο κανόνας “έκτακτης ανάγκης” χρησιμοποιήθηκε μόνο σε περιπτώσεις όπου και οι δύο σύλλογοι συμφώνησαν. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την ιδέα ότι όλοι οι σύλλογοι είναι ίσοι. Θα δοκιμάσουμε τα πάντα σε μια κατάσταση όπου έχουμε καταστραφεί ανεπανόρθωτα.

Η Μπάρτσα ενήργησε με σωστό τρόπο. Επικοινώνησαν μαζί μας τη Δευτέρα και η μόνη επιλογή ήταν να πληρώσουν τη ρήτρα. Δεν μπορούμε να τους καταλογίσουμε ότι χρησιμοποίησαν τους κανόνες που ισχύουν σήμερα. Αλλά δεν πιστεύουμε ότι οι κανόνες είναι δίκαιοι. Ελπίζουμε ότι η ομοσπονδία θα μας επιτρέψει να υπογράψουμε έναν παίκτη. Θα κάνουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version